Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dijital Dönüşüm

Yapay Zeka

Harvard Business Review

Yapay Zeka Gönderileri

Yapay Zeka kitaplarını, Yapay Zeka sözleri ve alıntılarını, Yapay Zeka yazarlarını, Yapay Zeka yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
248 syf.
8/10 puan verdi
Kitapta yapay zekanın güncel gelişmeleri hakkında çokça bilgi de verilmiş olmasına rağmen esasen şirketlerin yapay zekayı nasıl kullanabileceği üzerine kurgulanmıştır. Şirket çalışanları ve yöneticileri için mutlaka daha ilham verici olabilecek bu eser, yapay zeka üzerinde çalışan bencileyin insanlara da katkı sağlayacak niteliktedir. Yapay zekanın ne olup ne olmadığı, ondan neleri beklememiz gerektiği ve geleceğin karanlık olup olmadığına ilişkin bilgiler içeren bu eser umut aşılıyor. Yapay zekayı içselleştirip her bireyin asgari yapay zeka bilgisine sahip olmasının elzem olacağı bir yakın gelecek kurguluyor ve hatta o geleceğin halihazırda içinde yaşıyoruz.
Yapay Zeka
Yapay ZekaHarvard Business Review · Optimist Yayınları · 2020101 okunma
Yapay Zeka Tehtidleri
1- Makineler gizliden gizliye taraf tutabilirler. 2- Makine öğrenimi sisteminin kritik durumlarda çalışabileceğini kanıtlamanın yolu yoktur. 3- İşleri insanlarla makineler arasında bölüştürmeye devam eden şirketler, yapay zekanın becerileriyle insanların becerilerini doğru şekilde entegre edebilen rakipleri karşısında geride kalmaya mahkumdur.
Sayfa 56 - OptimistKitabı okudu
Reklam
Veri günümüzün petrolüdür. ( Yorumum: Ne kadar tartışmalı ve değerlendirme potansiyelini düşünmek açısından birçok farklı görüş olsa da rezervleri gözden uzak tutmamak gerekir. )
Yapay zekânın, yüz yıl önce elektriğin yaptığı gibi her sektörde devrim yaratacağı düşünülüyor.
Sayfa 127Kitabı okudu
"Yapay zekâ, veriyle çalışan bir kestirim makinesi gibidir."
Sayfa 121Kitabı okudu
Reklam
Bir bilgisayarın dar kapsamlı becerilerine bakıp her şeyi becerebileceği yanılgısı yapay zekaya dair kafa karışıklığı ve abartılı söylemlerin en önemli kaynağıdır. Farklı alanlarda genel bi zeka sergileyebilecek makinelere henüz çok uzağız.
Makinelerin, kendilerine verilen görevlerin nasıl başarılacağına dair, insanlardan yardım almadan, kendi kendilerine performanslarını '*geliştirmesine*' makine öğrenmesi diyoruz.
“Yapay zeka, işlerin nasıl ve kimler tarafından yapıldığını ciddi biçimde değiştirecek olsa da teknolojinin asıl faydası, insan becerilerinin yerine geçmesiyle değil, onları destekleyip güçlendirmesi ile ortaya çıkacak.”
Sayfa 171Kitabı okudu
İş Birliğine Dayalı Zekâ
“Şirketler, insanlarla yapay zeka arasındaki işbirliğini optimize ederek fayda sağlayabilir”
Sayfa 170Kitabı okudu
Reklam
Candela’ya kulak verelim; “Balık tutmayı öğreteceğiz onlara. Balık tutmaya gidecekler. Biz de bir sonraki mesele üzerinde çalışmaya başlayacağız. Balıkçı teknesi yapacağız. Siz balıkçı teknesiyle avlanırken biz konserve fabrikasını imal edeceğiz.”
Lumos, bir bilgisayarlı görme yapay zekâ aracı. Facebook ve Instagram gibi platformlardaki fotoğrafları tarıyor, ne içerdiklerini öğreniyor. Onu her şeyi görmek için eğitebilirsiniz. Pornografik görüntüleri, şiddet öğeleri içeren görselleri, marka ve logoların haksız kullanımı olaylarını ve diger bunlara benzer ihlalleri otomatik olarak yakalayabiliyor.
Yapay Zekâ teriminin babası, 1955'te ABD'nin Darthmouth şehrinde matematik dersleri veren öğretim üyesi John McCarthy'dir.
Gil Pratt, içinde bulunduğumuz yapay zekâ dalgasını 500 milyon yıl önce gerçekleşen ve dünyada muazzam bir yaşam çeşitliliği yaratan Kambriyen Çağı patlamasına benzetiyor. Bugün olduğu gibi o zaman da en önemli yeni becerilerden biri görüş becerisiydi. Görme becerisi kazanan canlılar çevreyi çok daha ayrıntılı bir şekilde keşfetmeye başladılar Bu da canlı türlerinin olağanüstü bir şekilde artmasına yol açtı. Hem av hem de avcılar çoğaldı. Ekolojik anlamda hemen hemen bütün boşluklar doldu. Günümüzde de birçok yeni ürün hizmet ve süreç türü ve kurumsal yapı görmeye bekleyebiliriz.
29 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.