Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yapısöküm, Postkolonyalizm, Madunluk

Gayatri Chakravorty Spivak

Yapısöküm, Postkolonyalizm, Madunluk Sözleri ve Alıntıları

Yapısöküm, Postkolonyalizm, Madunluk sözleri ve alıntılarını, Yapısöküm, Postkolonyalizm, Madunluk kitap alıntılarını, Yapısöküm, Postkolonyalizm, Madunluk en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kast sisteminde yaşıyor olmak!
Üretkenliği zihinsel eylem olarak görmüyorlar çünkü bu insanların zihinsel emek hakları binlerce yıldır reddediliyor.
Epistemik Değişim ( SON CÜMLEYE DİKKAT)
Benim bu tikel durum dahilinde bir dereceye kadar yapmaya çalıştığım şey, bu insanları o yavaş reflekse dönük hazırlamak. Binlerce yıldır bu insanlardan tek istenen şeyin bedenlerinin emeklerini kırsal seçkinlere, kırsal orta sınıfa, kırsal üst sınıfa vermeleri olması ve bu gün de küreselleşme nedeniyle bunun uzaktan kumanda ile isteniyor olması çok acımasız birşey. Bu insanlar inanmıyorlar; artık bir kafaları yok. Bu durum beş yüz yıllık sömürgecilikten farklı bir durum ve bu insanlar da Birleşik Devletler' e daha iyi hayata sahip olmak üzere gelip orada kapitalizme maruz kalanlardan farklı insanlar: durum çok farklı . Ezberci eğitim işte bu yüzden sadece ezberci eğitim değildir. Ezberin de anlamsız olduğu bir durum da söz konusudur çünkü bilişsel araç imha edilmiştir.
Sayfa 141Kitabı okudu
Reklam
Entelektüel değişim, epistemik değişim aşırı derecede yavaş gerçekleşir.
Sayfa 141Kitabı okudu
Küreselleşmenin sermaye ile veri olduğunu, geri kalanların ise arızalı sonuçlar olduğunu düşünüyorum... ve beşeri bilimler ve edebiyatın küresel olmayacağını ve olmaması gerektiğini hissediyorum.
Sayfa 105Kitabı okudu
Evet, küreselleşme ile ilgileniyorum fakat bir bakıma, küresel olanı, beşeri bilimler ve edebiyat üzerinden parçalamak niyetindeyim.
Sayfa 105Kitabı okudu
Reklam
Refleksleri Değiştirmek
Güçlü bir hayal gücü olmaksızın, kişinin kendi esenliği dışındaki şeyleri de tahayyül edebileceği bir demokratik hükme varma da söz konusu olmayacaktır.
Sayfa 134Kitabı okudu
İyi yasaların çıkmasını mücadelenin sonu olarak görmemeliyiz. İyi yasanın geçmesi pek çok açıdan mücadelenin başlangıcı olarak da görülebilir. Çünkü o andan itibaren madunun tanımı , bu yapılara erişemeyen kişi olacaktır.
Sayfa 104Kitabı okudu
Madun
Gramsci' nin tanımına göre , devletin refah yapılarına giriş olanaklarına sahip olamayan insanlardır bunlar; devlet imkanlarına erişemeyenler yani.