Piri Reis
Okunma
Beğeni
1.123
Görüntülenme
Ünlü Osmanlı denizcisi Pir Reis, haritasıyla olduğu kadar denizcileri bilgilendirmek amacıyla yazdığı Kitab-ı Bahriye adlı yapıtıyla da önemlidir. Piri, gezip gördüğü denizleri bir bir anlatırken, kitabının önsözü niteliğindeki manzum bölümde, gemilerde kullanılan bir takım araçlarla rüzgar, fırtına, sığ, derin gibi terimleri de şiirlerle açıklamış ve denizcilere öğütler vermiştir. Faruk Duman, Kitab-ı Bahriye’nin bu manzum bölümünün bir kısmını Yedi Deniz adıyla sadeleştirerek düzyazıyla buluşturuyor.
Tahmini Okuma Süresi: 1 sa. 45 dk.Sayfa Sayısı: 62Basım Tarihi: Ekim 2005Yayınevi: Can Yayınları
ISBN: 9789750704840Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

62 syf.
Puan vermedi
Faruk Duman, Piri Reis'in Kitab-ı Bahriye adlı eserinin hazırlık sayfalarındaki manzum bölümlerini yeniden yazmış, böylece şiir düzyazıya dönmüş. Faruk Duman hem şiirdeki ahengi yakalamaya çalıştığını hem de aslına sadık kalmaya çalıştığını söylüyor ama, eserin girişindeki yazısında yine de amacının aslında günümüz türkçesiyle eserin okunması ve
Yedi DenizPiri Reis · Can Yayınları · 200512 okunma
62 syf.
9/10 puan verdi
TAT KAÇIRAN (SPOİLER) Osmanlı denizcisi Piri Reis denizcileri bilgilendirmek amacıyla yazdığı kitap. İlk başlarda pusula, harita ve fırtına gibi öncelikli bilinmesi gerekenlerden bahsediyor. Sonra Çin, Hint, Paris, Dermüz, Mağrip denizlerini anlatmış. Hangi denizde sığınılacak yer var, rüzgar hangi taraftan eserse hangi manaya gelir. bunlar gibi bir çok konu ele alınmış. Harita ve resimlerle anlatılanlar desteklenmiş. Dil çok güzel kullanılmış sanki anlatılan denizlerde yolculuk yapıyorsunuz. Anlayamayacağınız terimler neredeyse yok kolaylıkla okunabiliyor.
Yedi DenizPiri Reis · Can Yayınları · 200512 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.