Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yedi Hadis İmamının İttifak Ettikleri Hadisler

İbrahim El-Hazimi

Yedi Hadis İmamının İttifak Ettikleri Hadisler Gönderileri

Yedi Hadis İmamının İttifak Ettikleri Hadisler kitaplarını, Yedi Hadis İmamının İttifak Ettikleri Hadisler sözleri ve alıntılarını, Yedi Hadis İmamının İttifak Ettikleri Hadisler yazarlarını, Yedi Hadis İmamının İttifak Ettikleri Hadisler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Zikir ve Dua
Zikir; anmak, hatırlamak gibi anlamlara gelmektedir. Dua kelimesi, sözlükte; çağırmak, davet etmek, rağbet etmek, yardım istemek gibi anlamlara gelir dua; bir ibadet, kulluğun özü Rabbe dönüş ve yönelişinin adıdır.
Sayfa 1173Kitabı okudu
Cihad
Cihâd kelimesi sözlükte: güç ve gayret sarfetmek, amelde mübalağa etmek zahmet gibi anlamlara gelen ‘cehd’ kökünden türetmiştir türemiştir. Terim olarak ise; yüce Allah’ın dini için; can, mal, dil ve diğer vasıtalarla güç ve gayret sarf etmeye cihat denir.
Sayfa 963Kitabı okudu
Reklam
Oruç
Oruç kelimesinin Arapça’sı “savm” ve “sıyâm”dır. Arapça’da Bir şeyden uzak durmak, bir şeye karşı kendini tutmak, engellemek anlamında kullanılmaktadır.
Sayfa 469Kitabı okudu
Azda olsa devamlı olan amel.
Güç yetirebildiniz amelleri yapın. Çünkü siz usanmadıkça Allah usanmaz. Allah katında Amellerin en sevimlisi, azda olsa devamlı yapılanıdır. Ebu Dâvud, Tatavvu,27
Namaz & Vesvese
Namaz kılan ve Kur’an okuyarak Allah’a münacat da bulunan kimseden şeytan kaçmaz. Çünkü o hallerde kendisine vesvese kapıları açıktır. İstediği gibi kulun damarlarına kadar sokularak her türlü vesveseyi onun hatırına getirebilir. O derece ki namaz kılan kimse kendinden geçerek kaç rekat kıldığını bile unutabilir.
Sayfa 277Kitabı okudu
Cemaatle Namaz
“ Namaz için kamet getirildiği zaman namaza hiç biriniz koşmasın. Sakin ve ağırbaşlı bir şekilde yürüsün yetişebildiğinizi İmamla birlikte kılın. Yetişemediğinizi ise kaza edin.” Müslim, Salât 154,602
Sayfa 206Kitabı okudu
Reklam
Namaz & Salât
Namaz diye tercüme edilen salât kelimesi, Arapça da; dua etmek, övmek, ta’zim etmek gibi anlama gelmektedir. Terim olarak ise belli eylemler ve özel rükünlerle yüce Allah’a kulluk etmektir.
İman
İman kelimesi sözlükte; bir kişiye söylediği sözde tasdik etmek, doğrulamak, söylediğini kabullenmek, gönül huzuruyla benimsemek, karşısındakine şüpheye yer vermeyecek biçimde içten yürekten inanmak anlamına gelir. Terim olarak ise; Hz. Peygamberi (s.a.v.), yüce Allah’ın getirdiği kesin olarak bilinen hükümlerde tasdik etmek, onun haber verdiği şeyleri tereddütsüz kabul Edip bunların gerçek ve doğru olduğuna gönülden inanmak demektir.
İman seviyesi
“İmanın en üst seviyesi, “Lâ İlâhe İllallah” (Allah’tan başka ilah yoktur) sözü ve en alt seviyesi ise, eziyet verecek şeyi yoldan kaldırmaktır. Haya da imandan bir şubedir”
Reklam
Hz. Peygamber (s.a.s.) Veda Hutbesi'ni verdiğinde, henüz on yedisinde genç bir sahâbî olan Fedâle b. Ubeyd, bu konuşmaya tanık olmuş ve ondan şu kesiti bizlere aktarmıştır: “Dikkat edin, size mümini tanıtıyorum; o, insanların can ve mal hususunda güvendiği kişidir. Müslüman; elinden ve dilinden insanlara zarar gelmeyendir. Mücahid, Allah'a itaat yolunda nefsiyle mücadele eden; muhacir ise hata ve günahları terk eden kişidir.
Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin, eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin, buna da gücü yetmezse, kalben karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir. Hadisi Şerif-Müslim, Îmân, 78, Ebu Dâvûd, Salât, 248
Kusurlu bir malı, ayıbını söylemeden satmak bir Müslüman’a helal olmaz. - Hadisi Şerif-Müslim, İman, 43, İbn Mâce, Ticarât, 45
"Ömer ibnü'l-Hattab, Hacerü'l-Esved'in yanına gelip onu öpmüş ve: - Biliyorum ki, sen bir taşsın. Fayda ya da zarar veremezsin. Eğer Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'i seni öperken görmeseydim, seni (asla) öpmezdim, demiştir."
Sayfa 435 - Buhari, Hac, 50, 57, 60
80 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.