24 Nisan 2025
Kaktüs Sanat Yayınları

2025 92. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2025 16:41
sümєччє αvcı & чєís ᴜᴍᴜᴛsᴜᴢʟᴜᴋᴛᴀɴ ᴅᴏɢ̆ᴀɴ ᴋᴀʀᴀᴍsᴀʀʟıᴋ, ᴜᴍᴜᴛsᴜᴢʟᴜᴋ, ᴜ̈ᴢᴜ̈ɴᴛᴜ̈.(Yeis) Selaamm,bugün sizlere Sümeyye Avcı kaleminden #yeis paylaşımı ile geldim, yazarımızın kalemi ile tanışma kitabım oldu. 149 syf fakat ağırlığını tarif edemeyeceğim kadar yüklü bir kitap okudum. Öncelikle harika kalemini çok sevdiğimi belirtmek isterim. Kitap psikolojik bir roman ve karakteri ile de oldukça sürükleyici ve heyecan verici. Ben özellikle gerçeklik algısını sorguladım. Bir kaç defa da fikir değiştirdim yalan söyleyemem ama yinede ilk düşündüğüm noktaya döndüm ve sevindim.. Ağladığım bir çok kısım var ki;okuyanlar anlayacaksınız Barlas ın mektupları... Ahh zaten ondaki derinliği ve hassas ruhunu hemen fark ettim.Yaşadığı travmaları çok genç yaşta verdiği büyük kayıp ve bundaki payı olduğunu öğrenince daha da iyi hissettim onun çıkmazlarını. Arya tarafından baktığımda ise Barlas için gerçekten bir aydınlık olduğunu kesinlikle kabul edebiliriz. Arya kurtuluşun ışığı oldu. Fakat Arya nın hayatının sınavı ve gerçeğe yolculuğu da Barlas tan geçiyormuş eninde sonunda anlamış oldu. Yazar her iki karakteri de öyle ince işlemiş ki kitaba dalıp gidiyorsunuz. Detaya çok fazla inmeyeceğim taktir edersiniz ki çok kısa okuyunuz isterim. Özellikle türü sevenler için. Haydi kısaca konusuna geçelim; Barlas evinin mahseninde zincire vurulmuş,Paranoid kişilik bozukluğu teşhisi konulmuş genç bir adam. Varlıklı bir ailenin tek çocuğu. Yaşadıkları bir kazada babasını kaybettikten sonra hayatta amacını,huzurunu,ruhunu yitirmişti.Bir süre sonra evlenmek zorunda kalan annesi ile hayatına geri dönmek istediğinde dengeler çoktan bozulmuştu. Bir kumpasın içinde olduklarını düşünen Barlas annesinin evlendiği adamı darp ettiğinde önce klinikte tedaviye ardından evinin mahsenine giden yola çoktan girmişti.
Arka kapak yazısı...
2025 15. kitabı
Zincire bağlanmış olan bendim ama sen kendi zincirlerinin farkında değildin; onlar görünmez zincirlerdi. Kafese kapatılan da bendim ama sen özgür olmana rağmen hep aynı yerde dolanıp duruyordun. Aslında birbirimize benziyorduk. Birlikteyken birbirimizin ruhuna dokunabilmemizin sebebi buydu. Farklı bedenlerde yaşayan, aynı öze sahip ruhlardık biz.
2025 41. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2025 00:00
neokudum #novellaneokuyor @kaktusyayinevi Sümeyye Avcı #hediye YEİS “Daha kötüsü yaşanıyor diye, kötüye susmak gerekiyor anlaşılan.” Paranoid kişilik bozukluğu olan bir adam. Onun ışığı olan kadının yani Arya’nın hikayesi aslında. Kitabımızdan bahsetmek istiyorum hemen duygu yüklü bir kitap okuyoruz aslında. Psikolojik bir roman olmasının yanı sıra güzel betimlemeleri olan sürükleyici bir eser. Barlas için içim biraz biraz hep kıyıldı kitapta aslında . Onun o genç ruhunun aldığı yaralanmaları çok iyi ifade etmiş yazar kaleminde . Barlas’ın mektupları gerçekten yüklü ve duygusal anlamda bizi derinden etkileyecek tarzda. Genç yaşta aldığı o kayıp yaşanılan travmalar… arya da aslında Barlas’ın umut ışığıydı . Yolculuğundaki en büyük ışıktaki de oydu aslında. Tabii ki arya içinde hayatının sınavı gerçekliği Barlas’tan geçmesi gerekiyordu. Her iki karakterin de hikaye özümlememesi ve karakter üzümlemesi gerçekten çok güzeldi . Yazar betimlemeleriyle birlikte aslında benim en sevdiğim nokta betimlemeler bence ve kaleminin verdiği o naiflik ve detaylı anlatımı benim hoşuma giden noktalardan biriydi. Yorumlarda buluşalım #kitapyorumu #bookstagram #books #hediye #kitapönerisi #tavsiye #kitaptavsiyesi #yeis #sümeyyeavcı #kaktüsyayınevi
Yeis: Umutsuzluktan Doğan Karamsarlık
2025 34. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2025 00:01
Detaylar: konumuzkitap.com/2025/10/yeis-su... Edebiyatımızdaki yeni yazarların kitaplarını okumayı onlara şans vermeyi çok seviyorum. Açıkçası yeni yazarların kitaplarını da hem burada hem de sosyal medyada tanıtmak, sizlerle buluşturmak harika bir duygu. -----Konusu------ Arya; hayatta ne istediğini bilen ama onu almak için cesareti olmayan bir kadın. Barlas da karanlık bir odaya hapsedilmiş, herkesin unuttuğu, anlaşılmak için doğru kişinin gelmesini bekleyen kendisiyle kavgalı bir tutsak. Asistan terapist olan Arya'nın "Paranoid Kişilik Bozukluğu" teşhisi konulan Barlas ile seans sürecinde birbirlerinin tanıma süreçlerini, her iki karakterin de kanayan yaralarını Barlas ve Arya'nın bakış açılarından okuyoruz. Hem Barlas Hem de Arya'nın hayat hikayeleri acıklı ve eksik... Terapi seanslarından oluşan bölümleri ardı ardına okudukça iki karakterin de ne kadar çok birbirine benzediğini anlıyoruz. Tıpkı farklı bedenlerde yaşayan, aynı öze sahip ruhlar gibi... -----Kitap Yorumum----- Kitabın adı olan " Yeis " in anlamı şu şekilde: Umutsuzluktan doğan karamsarlık, umutsuzluk, üzüntü. Bu kadar anlamlı bir kelimeden ortaya çıkan bu roman gerçekten de beni fazlasıyla etkiledi. Psikolojik kurgu türünde olan ve genellikle tek mekanda kurgulanan Yeis; kelime anlamını fazlasıyla okura hissettiriyor. Yeis kitabı Yazar Sümeyye Avcı çok önemli ve değerli bir kitapmış. Yazar Sümeyye Avcı'nın gelecek diğer romanlarını merakla bekliyorum açıkçası. Kalemi daim olsun, umarım onun kaleminden nice eserler hep birlikte okuruz.

Sümeyye AvcıYazar · 1 kitap
22 Ocak 1998 yılında Ankara'da doğan yazar küçük yaştan beri hikâyeler yazmış, zamanında tiyatroyla ilgilenerek büyümüştür. İlk kitabı olan Gece Tutulması 17 yaşında yazmaya başladığı ve ilerleyen süreçlerde en iyi haline ulaşması için kurguyla beraber büyüdüğü bir bilimkurgu eseridir.