Yüce Hedefler Kitabı

İmam Maverdi
Yüce Hedefler Kitabı bir kılavuz kitap. Dünyanın, hayatın, insanın hallerine ilişkin bir yol gösterici. Maverdi’nin en çok okunan ve başka dillere çevrilen başyapıtı. Bir hikmetler, şiirler, düşünceler antolojisi. Akıl, bilgi, değer, din, insan psikolojisine yön veren duygular, dostluk, sevgi, evlilik, siyaset, çalışma hayatı… Bütün bu çeşitliliği devrinin hikmet ve şiirleriyle buluşarak, harmanlanarak berrak bir su gibi günümüze akıyor. İnsana ve hayata dair her durum, her hal kadim bir düşünürün bilgi, tecrübe ve tefekküründen doğarak bizimle buluşuyor.
Tahmini Okuma Süresi: 15 sa. 18 dk.Sayfa Sayısı: 540Basım Tarihi: 30 Mart 2018İlk Yayın Tarihi: 1993Yayınevi: Büyüyenay YayıneviOrijinal Adı: Kitabu'l-Buğyetü'l-Ulya fi Edebi'd-Dünya ve'd-Din
ISBN: 9786052071441Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

540 syf.
Puan vermedi
Şark-İslam klasikleri her biri ayrı bir değer! Maverdi'nin bu kitabı hem dünya hem ahiret işlerimizde bize yol gösterecek Kur'an ve sünnete uygun önemli bilgiler vazediyor. Okuyan herkesin istifade edeceği pırlanta gibi bilgiler, iman tazelemeye de vesile... Kimse mahrum kalmamalı... Herkesin okuması gereken eserler bunlar. Dünya klasiklerine sarılıyoruz da bizim hem din, hem de kültürel dunyamızın temeli olan eserlere aynı kıymeti vermemiş olmamız büyük kayıp. Kendimce Şark-İslam klasiklerini okuymaya devam edeceğim. Ve çok istifade edeceğime inanıyorum.
Yüce Hedefler Kitabı
Yüce Hedefler Kitabıİmam Maverdi · Büyüyenay Yayınevi · 201845 okunma
696 syf.
8/10 puan verdi
Maddi ve Manevi Yüce Hedefler
Maddi ve Manevi Yüce Hedeflerİmam Maverdi · Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları · 199345 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.