Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Yurdumu Özledim

Gülten Dayıoğlu

Yurdumu Özledim Gönderileri

Yurdumu Özledim kitaplarını, Yurdumu Özledim sözleri ve alıntılarını, Yurdumu Özledim yazarlarını, Yurdumu Özledim yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Köydeki Son Gün
Sonra öğretmenin yanına sokuldu. Elini ölecekti. Öğretmen onunki karşısına oturttu. "Bak oğlum, beni iyi dinle, "dedi. "Yabancı bir ülkeye gidiyorsun.Bu köyden kalkıp yurt içinde bir büyük kente gitmeye benzemez. Öz yurdunda olmayacağın için sana belki tepeden bakarlar. Hoplayıp aşağılarlar. Üzülme sakın! Sen binlerce yıllık şanlı geçmişi olan yüce ve soylu bir ulusun çocuğusun.
Sayfa 10 - Altın KitaplarKitabı okuyor
174 syf.
·
Puan vermedi
Kitap Atıl isimli çocuğun anne ve babası ile Almanya'ya gidişini ve orada yaşadığı zorlukları anlatıyor.Almanya' ya verdiğimiz işçi göçleri yılların da köyünden,okulundan ve evinden koparılıp anne ve babası ile Almanya'ya giden Atıl ilk başlar da çok heyecanlı ve sevinçli bir şekilde yaşayacağı güzel günleri hayal etse de işler hiç de öyle gitmedi. Atıl için yeni bir ortam yeni bir kültür yeni arkadaşlar ve bambaşka bir dünya ile karşılaştığı bu serüven gün geçtikçe onu zorladı alışmak hiç kolay olmadı daha doğrusu hiç alışamadı okulda karşılaştığı ırkçılık Atıl'ı iyice bulunduğu ortamdan nefret etme seviyesine getirdi ve artık dayanamayıp babası ile herşeyi bütün detayları ile konuşup ülkelerine,evlerine dönmeye ikna etti. Kitaptan çıkaracağımız ders ise kendi ülkemizin, toprağımızın, kültürümüzün ve insanımızın değerini bilmek kendi değerlerimize sahip çıkmak ve her nereye gidersek gidelim asimile olmadan vatanına bağlı bir şekilde yaşamak. Kitap sade ve akıcı bir dille yazılmış anlaşılabilir bir eser okuması basit bir kitap,bütün okurlara keyifli okumalar diliyorum.
Yurdumu Özledim
Yurdumu ÖzledimGülten Dayıoğlu · Altın Kitaplar · 2018528 okunma
Reklam
174 syf.
9/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Kitap, maddi durumlarının refaha ulaşması için Almanya'ya işçi olarak giden bir aileyi konu alıyor. Ailenin oğlu Atıl okulu bırakarak ailesiyle birlikte Almanya'ya gider. Anne ve baba haftaici fabrikada çalışmak için erken saatte çıkıp, eve geç saatlerde dönerler. Atıl evde yanliz kalır. Okul zamanı geldiğinde okula yazılır, cocuklar onu yabancı diye aralarına kabul etmezler. Köyünü, arkadaşlarını, akrabalarını cok özler. Başlarından pek çok sıkıntı geçer, gurbete daha fazla dayanamayıp Türkiye'ye geri dönerler.
Yurdumu Özledim
Yurdumu ÖzledimGülten Dayıoğlu · Altın Kitaplar · 2018528 okunma
Yurdun dört bir yanından gelen Türk işçilerini birbirine çeken güçlü bağın "ulusal bağ" olduğunu sezinledi.
Ona hak veriyor ve avutmak için birkaç güzel söz söylemesi gerektiğini biliyordu. Ama dili dönmüyordu bir türlü.
İnsan bu durumlara düşünce, sevabı günahı birbirine karıştırıyor.
Reklam
Burası büyük kent oğlum. Koşmazsan, işini yürütemezsin. Baksana, gelenin de acelesi var, gidenin de.
Reklam
-Deniz suyu neden gömgök? İçine boya mı katıyorlar ki? -Aklı eren bi arkadaşa sordum. Boya moya değilmiş. Göğün rengi vuruyormuş suya. Deniz bu yüzden mavi görünüyormuş.
Ah, gözü kör olası yoksulluk, ah! Bağrımıza taş basmayı elin Alaman'ı değil, yoksulluk öğretiyor bize.
İkide bir sızlanıp göğüs geçirme, dert bağlar içini. Ölür gidersin, kim bakar yavrularına?
Şu bayrakla, Atatürk resmini sana armağan ediyorum. Bunları baş ucuna asar, yurdunu anarsın.
70 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.