Murat Uçar’ın kaleme aldığı Zafir, ilk andan itibaren kapağındaki o puslu, gün batımı tonlarındaki melankolik ve güçlü atmosferi satır aralarına kusursuzca taşıyan, derinliğiyle okuru büyüleyen cinsten bir eser!
Kitap, sadece bir isim olmanın ötesine geçerek sadakati, asaleti ve gücü simgeleyen görkemli bir atın etrafında şekillenirkengeçmişin karanlık gölgelerinden kaçmaya çalışan ama kaderin görünmez bağlarından da bir türlü kopamayan karakterlerin yollarını gizemli bir kurguyla kesiştiriyor.sarmalında ilerleyen bu hikayede, insan ruhunun en karmaşık, en kuytu köşelerine dokunurken; bir yandan bir kadının içsel mücadelesine, direnişine ve küllerinden doğuşuna tanıklık ediyor, diğer yandan insan ile doğanın özellikle de o asil dostun arasındaki kelimelere dökülemeyen muazzam bağı iliklerinize kadar hissediyorsunuz.
Tarzı ve betimlemelerindeki sinematik başarı sayesinde yazar, okuyucuya sadece bir hikaye anlatmıyor adeta her bölümde duygu geçişlerini ve merak unsurlarını öyle dengeli bir tempoyla sunuyor ki, “Bir bölüm daha,” derken sayfaların su gibi akıp gittiğini fark ediyorsunuz.
Hayat bazen bir fincan kahve ve ruhumuzu dinlendirecek asil bir hikaye kadar basit ve güzel olabilir... Murat Uçar’ın kaleme aldığı Zafir, beni tam da böyle hissettirdi.
Bu kitapta sadece bir atın asaleti değil, geçmişin gölgeleriyle yüzleşen, kendi gücünü keşfeden karakterlerin derin hikayesi saklı.
Kapağındaki o büyüleyici atmosfer, her sayfada daha da derinleşiyor ve sizi bir gizemin içine sürüklerken ruhunuza dokunmayı da ihmal etmiyor.
Eğer siz de sürükleyici bir kurgu ile derin, anlamlı betimlemeler arasında kaybolmak istiyorsanız, bu hikayeye kitaplığınızda mutlaka yer açmalısınız.
Zafir’in dünyasına adım atın; bu bağ kelimelere ihtiyaç duymadan hissedilecek, büyüleyici