Önemli İşleri Yapmayı Kolaylaştırın

Effortless: Make It Easy to Do What Matters

Zahmetsiz
2024 13. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2024 14:33
Güzel ve teorik bir kitap bu yüzden teorik bilgileri pratiğe geçirdiğiniz takdirde işe yarar bilgiler barındırıyor. Gözümüzde büyüyen işleri küçültmek, ilk adımı atmak, proje tamamlamak ve zor gözüken işleri zahmetsizce halletmek için yazılmış beğendiğim bir kitap
Kişisel Gelişim
2022 86. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2022 22:25
Bir kişisel gelişim kitabı olarak vasat üstüydü diyebilirim. Önemli işleri kendimizi hırpalayıp tüketmeden, kolayca ve zekice yapıp istediğimiz sonuçları elde etmenin yollarını gösteren bir kitap. Adından da anlaşılacağı üzere "az emek çok sonuç" almanın yolları hakkında bilgi veriyor. Bunun da en önemli yolunun işe odaklanmaktan ve başlamaktan geçtiğini vurguluyor yazar. Kitabı üç bölüme ayırmış. Birincisi "Zahmetsiz Durum" . Burada zihnimizi tam kapasiteyle çalıştırmak için gerekli olan ortam hazırlığına değiniyor. İkincisi "Zahmetsiz Eylem". Yapacağımız işleri kolaylaştırmak için teknik bilgilere değinmiş. Üçüncüsü ise "Zahmetsiz Sonuçlar. " Doğrusal(tek seferlik) ve kalıcı(sürekli) sonuç kavramları üzerinden başarının süreklileştirilmesinin ilkelerini anlatıyor. Yazar konuları güncel ve güzel örneklerle anlatmış. Farklı disiplinlerden de yararlanmış. Akıcı bir dili de var.Beğendim. Açıkçası "tükenmişlik sendromu/duygusu" na yakalananlar için özellikle öneririm.
2023 10. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2023 14:37
1 günde okuyup bitirmek istediğima ama 3 gün süren bir kitap. İsminden de anlaşılacağı gibi yapacağınız her işi zorlaştırmadan -zahmetsizce- yapmanının çeşitli yolları, sebepleri, teknikleri ve arka planını anlatan bir kitap. Pratik örnekler bir yana aslında yaptığımız her şeyin bir sebebinin olduğunu ve bu sebepleri bize anlatması olağanüstü... Sonunda da yazarın ne gibi sıkıntısının olduğunu üzücü bir hikaye ile anlatıyor ama hâlâ daha yapması gerekenleri zorlaştırmadan yapıyor. O yapıyorsa neden biz de yapmayalım?
Mid af
2025 5. kitabı
Okunmasına gerek olmayan bir kitap ben size özetini hızlıca geçiyim: Zahmetsiz durum: Ters yüz edin, eğlenin, bırakın, aktif dinlenin, fark edin Zahmetsiz eylem: Tanımlayın, başlayın, basitleştirin, amaca yönelik olmayan gereksizlerden kurtulun, ilerleyin, tempo tutun Zahmetsiz sonuçlar: Öğrenin ama minimum zaiyatla, kaldırın, otomatikleştirin, dikkatli güvenin, önleyin, sorunun köküne inin tekrarlamasını hatta en başta çıkmasını engelleyin.