Saniyelerden Asırlara Bir Ölçü Envanteri

Kasım 2014
Paloma

2018 5. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2018 17:00
Zamanı verimli kullanmak, başarının altın kurallarındandır. Bu eser, pek çok ülke insanının çeşitli konularda ne kadar zaman harcadıklarını teyit edip, sayısal verilerle okurlarına sunmaktadır.
İlişkiler
2020 2. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2020 17:50
Tam bir zaman kaybıydı. Bol zamanı olanlara bile öneremem. Fırsatım olsa kitabı türkçeye çevirtip bizlere hediye eden yayin evinin, amerkalilarin yasam aliskanliklari, trafikte, duşta veya yemekte harcadiklari zaman, internette kac saat geçirdikler, kaç saat televizyon izledikleri vb bilgileri bize sunmasindaki amaci ne idi. Amerikalının bile işine yaramayacak istatiksel verileri neden bize okutmak istediler acaba. Son birkaç aydır kapak ve arka sayfa bildirimlerine aldanıp bekledigim (ya da aradigim) şeylerin tamamen dışında, harcadığım zamana üzüleceğim kitaplar okuyorum. Lütfen okuyucu arkadaşlar da biraz daha dürüst olsunlar kitap tanıtımları veya incelemelerinde. Harcanan paraya da zamana da yazık oluyor (kabul, bitirmek zorunda değildim. Ama pek çoğunuz biliyorsunuz ki bu bir hastalik).
2022 42. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2022 13:01
İlk başlarda iyi gidiyordu. Yarısından fazlasını okudum, sonrasında sürekli olarak Amerikalıların neye ne kadar zaman ayırdıklarından bahsettiği ve çoğu şey bizim kültürümüze, ülkemize uymadığı için sıkıldım. Gerisini göz gezdirerek inceledim ama çok da eksiklik hissetmiyorum.
2024 243. kitabı
Lesley Alderman / Zaman Kitabı. Saniyelerde Asırlara Bir Ölçü Envanteri. Çeviri: Ferial Tuncer. Lesley Alderman psikoterapist, sağlık ve finans alanlarında editörlük yapmaktadır. New York Times gazetesinde köşe yazarıdır. Kitap, giriş bölümü ile başlamakta, kullandığımız saat gibi 12 bölümden meydana gelmekte, sonunda okuyucu için bir test ve kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür bulunmaktadır. Amerikanvari kişisel gelişim kitaplarına örnek bir eserdir. Sıradan okuyucu için değil de, genelde psikiyatristler için Amerika'da neler oluyor sorusuna cevap bulmak için okunabilecek bir eserdir. Toplanan veriler, elde edilen sonuçlar, başka ülkelerle kıyaslansa da tamamı Amerikan toplumuna aittir. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.