Zarif Türk

İdeal Kültür Yayıncılık

Zarif Türk
2024 14. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2024 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere HM Alper Duran kaleminden Zarif Türk kitabının yorumu ile geldim 𓃢Bu kitap büyük atamız Oğuz Han'dan günümüze kadar Türklüğün ne olduğunu, Türk'ün İslâmsız, İslâm'ın da Türksüz olmayacağını tarihi gerçeklikler doğrultusunda kaleme alınmış bir kitaptır. Son bir asırdır birtakım çevrelerinin etkisiyle bu topraklarda İslâm'ın bir Arap kültürü olduğu ve Türklerin bu kültür içinde benliklerini kaybetme noktasına geldiği gibi, cahilce ve kasıtlı ifadelerde yer almaktadır. Bu anlayış hem içeriden hem dışarıdan ısrarla tekrarlanması sonucu Türk gençlerinin zihinleri bulanmaktadır. 𓃢Zarif Türk'ün anlamı Türklük şuuruna ermiş kişi demektir. Türklük şuuru, yazıya sevdalı, kaleme hürmetkâr, kitaba yürekten bağlı ve kılıcında efendisidir. Kur-an'ı Kerim, Türklüğün en birincil rehberidir. Türklük bilinci, öteden beri gerçeğin özüne sadık kalmış ve insan onuruna saygı duyarak yola devam etmiştir. Ruhunda meczupluk, miskinlik ya da hinlik duygularına yer yoktur. Türk'ün yönetim felsefesi, gönül odaklıdır. Dağıtan, parçalayan, yok eden değil etnik köken ne olursa olsun toparlayan ve muhafaza edendir. Türk kelimesini, ilk olarak Türk devletlerinin resmi adı olarak kullanan Gök-Türk imparatorluğudur. Zamanla Türk soyuna mensup bütün toplulukları ifade etmek üzere milli ad mertebesine yükselmiştir. İlk kez yazılı olarak da Orhun Kitabelerinde Türk ifadesine rastlanır. Türk milleti tarih sahnesine devlet olarak çıkmıştır. İslam öncesi, İslami dönem ve Osmanlı Devleti'nden sonra Cumhuriyet olarak ayırılır. Devlet felsefesi ise, din devlet işleri ayrı, hak hukuk anlayışı, kanunlar kurallar, hiçbir devlette olmayan vicdan hürriyeti, adalet, asayiştir. 𓃢Türk milletinin tarih sahnesindeki yeri, görkemli ve çekici bir mabet gibidir. Temeli ve sütunları sağlam ve
Araştırma-İnceleme Tarih
Puan vermedi
Herkese Selamlar Sıradaki kitabım akıcı bir eser olmakla birlikte biz türkleri öyle güzel anlatmışki içimden söylediğim ilk şey bu kitabı birde yabancı ülkeler okusa dediğim oldu. Genel olarak konuları; örf, adetlerimiz, sanat, islam,milli kültürlerimiz gibi konulardı. Benim ilgimi çeken kısım ise düşmanlarımız varken bile yeri geldiğinden yiğit gibi davranıp onlara yardım etmemiz. Bizim ırkımız yardımı seviyor her bakımdan. Bu şekilde el ele veren Türk insanının asla sırtı yere gelmez. Bazı durumlarda bile hiç bir ülkenin yardım etmediği islam ülkelerine yardımımız olmuştur. “Türk devlet anlayışı başka toplumlarda var olmayan bir vicdan hürriyetine sahiptir.” Diyor yazarımız bazı satırlarda. Aslında ne güzel özetlemiş bu söz bizi. Kitapta bazı bilmediğim terimlerde vardı elbette ama genel olarak akan bir kitap. Kitapta bazı alıntılar bırakıyorum aşağıya keyifle okuyun. “İnsanlara “dinin nedir? Namaz kılıyor musun? Oruç tutuyor musun? Gibi Allah’ın soracağı soruları sormayın. “Aç mısın susuz musun geçinebiliyor musun hasta mısın ?” Gibi kulun kula soracağı sorular sorun” “Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz; Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz! “ Mehmet Akif “Bugün bütün Türk devletleri olması gerektiği gibi İslam dinine mensuptur.”
2024 9. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2024 20:02
Zarif Türk, büyük atamız Oğuz Han’dan günümüze deyin Türklüğün ne olduğunu, İslam ile şerefyab olunduğunda ne gibi terakkiler kaydettiğini Türk’ün İslam, İslam’ın da Türksüz olamayacağını tarihi hakikatler üzerinden anlatmak için kaleme alınmıştır. Kitabımız öyle bir oturuşta okunabilecek tarzda bir kitap değil üzerine düşünülmesi, araştırılması gereken bir kitap. İçerisinde bir sürü anlamını bilmediğim kelimeler olduğu için beni biraz zorladı diyebilirim. Türklük şuuru, Türk töresi, Türk dili, Türk dini, Türklerde devlet, Türk mimarisi, Türk ailesi ve toplumu, Türk lisanı, Türk milli kültürü ve Türk İslam milliyetçiliği gibi başlıklar altında kapsamlı bir şekilde yapılmış çalışmalar bizi karşılıyor. Türk milletinin temel zeminini yerinden oynatmak için sürekli yanlış bilgilendirmelere inat, bazı hususlar kitabımızda bilerek ve ısrarla tekrar edilmiştir. Özellikle omurgası kırılmak istenilen Türklüğün muhafazası için İslâm ve törenin ehemmiyeti ile her hususun bu iki mefhuma bağlılık üzerinden yürütülmesi gerektiği vurgulanmıştır. Türk ve İslam arasındaki ilişki ve Türklük ile ilgili konulara ilginiz varsa okuyun derim.
Zarif TürkHM Alper Duran · İdeal Kültür Yayıncılık · 202319 okunma
Zarif Türk, Türklük şuuruna ermiş kişidir...
2024 1. kitabı
Adeta bir bitirme tezi ya da projesi niteliğinde ince elenip sık dokunmuş bir çalışma ile karşı karşıya olduğunuzu kitabın ilk sayfalarından anlamanız gayet mümkün. İsmiyle müsemma bu eser; Türk ruhunun ne ve ne kadar güçlü olduğunu, nereden başlayıp nasıl yol aldığını, Türk ruhunun İslamla tanışmasını ayrıca bu günlerde unutulmaya yüz tutan Türklüğün İslamla birlikteliğinin önemini anlamak adına okuyucuya bir rehber niteliğindedir. Okuyun okutun !!!
Okudum Bitti
2024 6. kitabı
Herkese merhaba Atamız Bilge Kağan’ın sözü ile başlamak istedim. “Türk, Oğuz Beyleri; kavmi, işidin: Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe, senin ilini ve töreni kim bozar ? Ey Türk kavmi kendine dön!” 𐰀𐰘 𐱅𐰇𐰼𐰚 𐰯𐰃𐱁𐰢𐰀𐰣 𐰆𐰞 𐰋𐰀 𐰚𐰀𐰦𐰃𐰤𐰀 𐰏𐰀𐰠 Türklerin tarihi, dünya tarihinin önemli bir parçasıdır. Avrasya ve Kuzey Afrika’da ortaya çıkan her halkın tarihi uzaktan veya yakından Türklerin hareketlerinden etkilenmiştir. Kendi dinleri Tengricilikten sonra benimsedikleri yabancı dinlerin çok kez öncüsü ve savunucusu olmuş ve yayılmalarını ve gelişmelerini sağlamışlardır ama en kıymetli evreye İslam dinini kabul ederek ulaşmışlardır. Kitapta Türklerin tarihi ve milli özelliklerinden ,aile yapısından, devlet anlayışından, Türk töresinden ,Türk-islam birliğinden bahsedilmekte. Bir solukta okunsa da tekrar tekrar kendini okutan bir başucu kitabı niteliğinde o yüzden sindire sindire okumakta fayda var benimsenmesi gereken birçok konu var. Türk milletinin zeminini değersizleştirmek için çabalayan , kavramının içini boşaltmaya çalışan kişilere inat Türklük bilinciyle hemhal olmuş biz gençleri gururlandıran bir kitap yazdığı için yazarımıza teşekkürü borç bilirim. Kitabı okuduktan sonra içinizde koşuşturan küheylanları ehlileştirmek de sizlere kalacak arkadaşlar yeniden Türk’ün sesinin gür çıkacağı günlerde buluşmak üzere
1000k
2024 17. kitabı
Okunma: 29 Şubat 2024 07:46
Herkese merhaba, nasılsınız? Ben çok iyiyim. Sizlere güzel, anlamlı bir kitap ile geldim. @idealkltr yayınlarından çıkan #zariftürk eserini okudum. İsminden bahsedildiği üzere bizlere Türk milletinin geçmişten günümüze yolculuğundan bahsetmektedir. 224 sayfa bir kitap ama böyle bir günde ya da kısa sürede okunacak bir kitap gibi değil. Benim için uzun soluklu bir okuma oldu. Neden derseniz anlayarak, içimize sindirerek okumanız gereken bir kitaptı. Konusu bakımından durup düşünüp, sorgulamamız gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. İlk Türk kelimesini kullanan Gök-Türk devletinden bu yana tarihinden ve Türk milletinin neye nasıl bağlı olduğundan bahsetmiş yazar kitapta. Daha genç nesil olan bizlere ve bizden sonra ki nesle yazılmış gibi geldi bana. Neden derseniz Türk milletinin daha da büyümesi gerektiğinden, Türklük gelenek ve göreneklerine sahip çıkmaktan, batı medeniyetlerine özenmemekten bahsetmiş. Gerçekten öyle değil mi? Ben baktığım zaman kendimizde daha güzel gelenekler görüyorum hatta tarif açısından baktığımızda modernliği bazı yerlerde onlar bizden örnek almış. Fakat şu an biz onların modernliğini örnek almaya çalışıyoruz. Zaten eski zamana baktığımızda şapkalarımız ceketlerimiz ve oturuş adabı muaşeret olarak gayet modern bir toplumuz. Tabi sadece bu demek değil ama bunlarda önemli. Neyse kitabımıza gelecek olursak tekrar, yazar Türk ve İslamın hep yan yana olduğunu ve ayrılmaz olduğunu kitabında belirtmiş. İslamın ve örflerimize uyan bir millet olursak daha güzel yerlere geleceğimizi savunmuş. Kitabın genel konu bakımından başından sonuna kadar aynı şeyi savunarak ama bu savunduğunu geçmişten günümüze belgelere dayalı örnekler vererek yapmıştır. Bu yüzden aslında durup düşünmeli ve sorgulamalıyız. Zarif Türk kitabıyla Türklüğün ne kadar önemli olduğunu
Hayat ve İnsan

HM Alper DuranYazar · 2 kitap
1982 yılında Erzincan İli, Tercan ilçesi Karacaören Köyü'nde doğdu. - İlkokulu Karacaören Köyü İlkokulunda, - Orta ve Lise tahsilini Erzincan İmam Hatip Lisesinde, - Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünde, - Yüksek Lisans tahsilini CÜ İİBF Çalışma Ekonomisi Bölümünde tamamladı. 2001 yılında Sivas İl Müftülüğünde memuriyete başladı. 2005 yılında Sivas Valiliğine tayin oldu. 2010 yılında ise Özel Kalem Müdürlüğüne , 2017 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Genel Yardımcılığına atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça bilmektedir. Birçok dergide ve internet sayfalarında yayınlanmış makaleleri ve şiirleri yanında; dokuz (9) adet yayınlanmış kitabı bulunmaktadır. - Dipnotlar (Deneme Kitabı - 2012) - Mesafeler (Deneme Kitabı - 2012) - Vicdan (Şiir Kitabı - 2013) - Kararname (Fikir Kitabı - 2014 / Türkiye-Osmanlı Türkçesi) - Zincirli Ferman (Fikir Kitabı - 2015 / Türkiye-Osmanlı Türkçesi) - Derin Kanatlar (Fikir Kitabı - 2016 / Türkiye-Osmanlı Türkçesi) - Sultanşehir Yazıları (Derleme Kitap - 2015) - Sultanşehir Yazıları (Derleme Kitap - 2016) - Sultanşehre Şiir (Derleme Kitap - 2018) Gerek şehir ticareti, gerek umumi mevzularda ve gerekse kamu yönetimi alanında hazırlanmış on iki (12) çalışması bulunmaktadır. Çalışmaların tamamı hem Osmanlı Türkçesi ile hem de İngilizce olarak hazırlanmıştır. - Sivas'ta Ticaretin Geliştirilmesi Projesi (2007) - Yerel Yönetim Kalkınması Okuma Evleri (2008) - Köy Kanunu Tasarısı (2009) - Türkiye'de Medeniyet Kurgusunda Belediyecilik Anlayışı (2010) - Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma Sivas Valiliği Modeli (2011) - Türkiye'de Medeniyet Kurgusunda Şehir Meclisleri (2012) - Türkiye'de Medeniyet Kurgusunda Sivas Analizi (2014) - Türkiye Milli Hariciye Siyaseti (2014) - Türk İslam Medeniyeti Hariciye Siyaseti (2014) - Türkiye'de Medeniyet Kurgusunda Şehir Kitaplıkları (2015) - Türkiye Milli Dâhiliye Siyaseti (2015) - Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma Üniversiteler Modeli (2018) 2001 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeliği ile aktif sivil toplum hayatı başlamış olup, 2008-2014 yılında Üniversiteliler Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve yine 2008-2017 yılları arasında Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sivas Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüttü.