Burçların gerçek olduğunu düşünün. Her burç farklı bir gezende yaşıyor ve her birinin kendine ait özellikleri var. İkizler hayalgücü, yengeç anaçlık gibi. Karakterimiz Rhoma Grace Yengeç Hanesi'ne mensup on altı yaşında bir kız.
Rhoma yıldızları alışılmışın dışında bir yöntemle okumakta, matematiksel hesaplar yerine sadece onlara bakarak hikayeleri görmektedir.
Bir gün Yengeç'in ayındaki bir felaket okyanus dünyasının dengesini bozup çok sevilen Yengeç Koruyucusu da dahil birçok kişinin ölümüne sebep olur. Kurtarılan kişilerin götürüldüğü yerde Rhoma bir teste tabi tutulur ve hanesinin yeni lideri seçilir. Halkını korumak için her şeyi aklına koyan Rhoma, bu görevi kabul eder.
Ancak bu talihsiz olay sadece kendi gezegeniyle sınırlı değildir. Diğer hanelerde tehlike altındadır. Yıldızları okuyarak gelecek felaketleri görmeye çalışırken, tahmininden farklı birşeyle karşılaşır. On Üçüncü Koruyucu, sürgün edilmiş Ochus'un geri döndüğünden şüphelenir. Rho, Terazi Hanesi'nden Hysan Dac ve Yengeç Muhafızları'ndan Mathias'la birlikle galaksiyi aşıp diğer koruyucuları uyarmak için yola çıkar.
️ Peki bu tecrübesiz genç kıza inanacaklar mıdır ?
Kitap güzel mi güzel, kurgusu da oldukça güzel ama beklentimin altında kaldığını söyleyebilirim. Çünkü konusu gereği bir savaş içindeler ve bende bu yüzden daha hareketli ve aksiyonlu olmasını ummuştum. Ama kitap boyunca kimse mi inanmaz bu kıza ya hep ikna etmekle geçiyor kitabın çoğu.
Sonlara doğru inandılar, bir aksiyon başladı derken sonucu yine inanmadılar. Ayrıca bu kızımız iki kişiye de aşık. İkisiyle de olmak istiyor nasıl sinir oldum okurken artık yaa seç birini diye kızmaya başladım okumayı bırakıp. Bunlar dışında oldukça güzeldi. İkinci kitaptan umutluyum güzel bir devam bekliyorum. Türü sevenlere öneririm. Yeni kitapta
Bir yengeç burcu olarak bu kitabı şans eseri bulup okumak güzeldi. Ah o kurgu gerçekten nefes kesici anlar yaşattı bana. İlk başlar biraz sıkıcı geldi, özellikle okul süresi falan ilerlemek zordu ama yolculuk başladıktan sonra mükemmel bir keyif aldım. Rhoma ve yaşadığı ikilemler, kayıplar ve her şeye rağmen kalbinin sesini dinlemesi tam bir yengeç ruhu yaşattı. Bütün olumsuzluklara rağmen hala savaşacak gücü kendinde bulması, sevdikleri ve onu sevenler için dik durması vazgeçmemesi kesinlikle her yengeç burcu insanının okuması gereken bir kitap ama onun dışında herkese tavsiye ederim.
Zodyak ve burçlar hakkında yazılmış bu kitap, her burcun kendine özgü gezegeni olan bir evreni anlatıyor. Baş karakterimiz, 16 yaşındaki Rho’nun yıldızları okuma yeteneğinin ortaya atılmasıyla serüven başlıyor. Ben burçları ilgi çekici buluyorum, bu nedenle okuyabildim ancak kitap biraz daha genç okur seviyesinde kalmış gibi. Yani masalsı desem değil, ancak fazla gelişmiş bir evren de okumayacaksınız. Bu nedenle ortada konuşuyorum.
Buna ek olarak, bu kitap serinin ilk kitabı. Seri toplamda 4 kitaptan oluşuyor ancak sadece ilk 2 kitap Türkçeye çevrilmiş. Bu da bir hayal kırıklığı. Eğer burçların ön planda olduğu ve harika fantastik bir evrenin kurgusunu okumaya başlamak isterseniz size Türk yazarımız N. G. Kabal’dan Hepimiz Gökyüzü Olmak İstedik serisini, yani serinin ilk kitabı olan Lordlar ve Varisler’i öneririm :)
ZodyakRomina Russell · Pegasus Yayınları · 2016141 okunma
Kitap sürükleyici olmasına rağmen aşırı saçmaydı. Rho var dedikçe herkes yok dedi. Sonra bir "enerji"yi yenmek için ordu gönderdiler. Bütün kitabı ne alakası var, su an ne yapıyorsunuz siz diyerek okudum. Manasız bir kitaptı yani xD ikinci kitabına da söyle bir üstten bakıp seriye veda ederim artık.
ZodyakRomina Russell · Pegasus Yayınları · 2016141 okunma
Ana karakterimizde Ro kızımız tam bir kaşardı Sadakatsız dizisindeki Volkan gibiydi ikisinide seviyorum deyip durdu okurken sinir oldum resmen. Romanda kızımızın olmadığı şey kalmadı Ro yengeç anası, Ro gezgin yıldız, Ro çıkıntı, maşallah ben her şeyim der gibiydi. Okurken ne zaman bitecek dediğim bir kitaptı.
ZodyakRomina Russell · Pegasus Yayınları · 2016141 okunma
Adından da anlaşılacağı sürece bu kitap zodyak ile ilgili.Her burç bir takımyıldızı.Baş karakterimiz Rhoma yengeçli ve zodyak ile ilgili birçok bilgiye sahip.İlk kitap olayların ilk başlangıcı tarzında bir geçiş kitabı gibi geldi bana.Her bir sayfayı okuduğunuzda yeni sırlar keşfediyorsunuz.
Spoiler içerir!
Serinin ikinci kitabı bitti. Sorun şu ki iki kitap daha var ama devamı basılmamış. Bu kadarı bile çok çok etkileyici. Bu kadar fantazyanın arasında küçük küçük duygusallıklarda yaşanmadı değil..
Yazardan beklediğim performanstan oldukça yüksek çıktı ve beni ters köşe etti diyebilirim. Kitapları aldım ve bir seneden uzun bir süre kitaplığımda bekledi. En çok beklettiğim kitap bu oldu sanirim. Neden bilmiyorum ama elim bir türlü okumaya gitmedi. Ama 2. Kitap bittiğinde gerçekten büyük haksızlık etmişim dedim. Ne kadar sevdiysem artık bir günde bitti. Ama bitene kadar içim içimi yedi. Ana karakterimiz Rou bir türlü seçim yapamadı iki adam arasında. Başlarda ona çok kızdım. Ama o da haklıydı sanki iki karakterde vazgeçilemeyecek kadar iyiydi.
Şimdi biraz konusundan bahsedeyim. 12 burç, her biri ayrı takımyıldızlar. Ve bütünü zodyak adını almış gökyıldızları. Bir gün Yengeç hanesine bir saldırı düzenleniyor. Ve ardında olan gücü bulmaya çalışıyorlar. Her takımyıldızının ayrı bir özelliği ve savunucusu var. Amaç bir araya gelip, diğer hanelere yapılacak saldırıları önceden tespit etmek ve ona göre savunmaya geçmek. Ama son teknolojilerle, yarrotla, hologramlarla, görünmez pelerinlerle ve efemeris okuma yöntemi ile maceradan maceraya koşmaca. İlk kitap konuyu oturtana kadar kafanızı çorba edebilir. Ama sonrasında süregelen heyecan okumaya değer. Fantastik bilim kurguda gerçekten nirvana birşeyler okumak isteyenler buyursunlar.
ZodyakRomina Russell · Pegasus Yayınları · 2016141 okunma
Zodyak, Yengeçliler, Yaylılar, Terazilerle tanışın, her birinin takım yıldızları farklı, her birine yapılan yolculukta harika bir hayal gücünün ürünü olan gezegenlerle tanışıyorsunuz. ve birde 13. Burç geliyor...
Çok güzel detaylarla süslenmiş, değişik bir kurgu, tabiki bir çok bilgi var hayal edebilmeniz için bazı yerlerde sindirerek okumanız gerekiyor, farklı bir dünya arayanlar sevecek...
ZodyakRomina Russell · Pegasus Yayınları · 2016141 okunma
Şu anda bu kitabı okuyorum kısaca bahsetmek gerekirse burçların gerçek olduğunu düşünün (burçlara inanan tayfa yolda )her burç farklı bir gezegende yaşıyor ve her burcun temsil ettiği farklı birşey var işte ikizler hayal gücü gibi ve baş karakterimiz yengeç burcu birgün yengeç gezegeninde bir patlama oluyor sonucunda binlerce insan ölüyor gibi içinde biraz klişe şeyler var ama insanı sıkmıyor keyifli ve fiyatı uygun üstelik Pegasus :)