Okuyacaklarıma Ekle
4.747
Gösterim
Yazar:
Emrah Seferoğlu
Zülfü Livaneli; sadece müzik adamı, romancı, bilim adamı, siyasetçi olarak tanımlanamaz; yaşadığı devri, şimdisini yaratan geçmişiyle var eder, geleceği görmeye çalışır. Zülfü Livaneli; uzmanlaşma kıskacına girmeden yaratıcılığı yok eden rutin çalışma sisteminden uzak durarak kültürler arası ve disiplinler arası düşünce sistemini içselleştirir. Böylece kendisine özenilen, ancak bir o kadar da o yolda ilerleyemedikleri için yerilen, şaşırtıcı nitelikte yapıtlara imza atmış bir kültür elçisidir. Elinizdeki kitap bir yapıt eleştirisi değildir, yaşadığınız coğrafyanın bütün yükünü sırtlayan bireyin kayıtsız kal(a)mamasının resmidir. Yazılan, söylenen, melodi ile anlatılan dertlerin, yaşanmışlıkların kurgu ve bilimle ortaya çıkarılmasıdır. Zülfü Livaneli Edebiyatı; Zülfü Livaneli'yi anlamayı, dolayısıyla Türkiye'yi anlamayı ve insanı merkeze konumlandıran çağın edebiyat eserlerini incelemeyi içerir.
306 sayfa (8 sa. 40 dk.) · Yitik Ülke Yayınları
7.4
Eyüp Eren
@eren_4
Puan vermedi
Bir şeyler yapıyorum, yürüyorum, konuşuyorum, yemek yiyorum yani her zaman yaptığım işleri sürdürüyorum ama nasıl anlatsam, bir boşluk duygusu içinde. Sanki içimde derin bir hiçlik var.
Emrah Seferoğlu · Yitik Ülke Yayınları · 2017
59 okunma