kitabın baş kahramanı Osman'a bir gece kamyon çarpıyor ve feci bir şekilde can vermesiyle başlıyor kitap ve böylece upuzuun bir hayat yolculuğuna çıkıyorsunuz. Osman'ın yazdığı günlükleri bulan bir yazar osmanın hayatını anlatan bir kitap yazmaya karar veriyor ve osmanı yakından uzaktan tanıyan herkesle röportaj yapıyor. yani bu kitapta hem osmanın yazdığı günlükleri hem de yapılan röportajları okuyoruz.
osman, lükse ve zevkli hayata aşırı düşkün fakat çalışmayı sevmeyen biri. Dedesinden ve babasından kalan yüklü miraslara güvenerek hayatını çalışmadan bu paralar üzerinden geçirir. Osman çok saf, iyi niyetli ve karşısındaki kişiye çok değer biçen masum biri aslında. Öyle ki hizmetçilerle piyano hocalarıyla büyümüşken son nefesini verdiğinde yanında kimsesi yoktu parası da yoktu içki ve sigara parasına muhtaç biriydi. kitabı okurken Osman'ı bazı yerlerde anlamaya,
empati kurmaya çalıştığım çok oldu ama maalesef yapamadım o kadar çok kızdım ki O'na... bu da yazarın ne kadar etkileyici olduğunun kanıtı. Serinin kalan tek kitabı Yeşil Peri Gecesi şu an okumayı bekliyor. (Sıraya uymayıp karışık okudum fakat böyle de okunabilir karakterler aynı olsa da olaylar birbirinin devamı niteliğinde değil)