3

31 mart

1 üye
Takip
31 MART VAKASI, MART'TA GERÇEKLEŞMEMİŞTİR!
13 Nisan 1909'da, Osmanlı Devleti'ni parçalamak isteyen Avrupalı devletlerin güdümündeki İttihat ve Terakki'nin gizlice tertip ettiği isyan sonunda, Selânik'te hazırlanan Hareket Ordusu, İstanbul'a gelerek kendi çıkarttıkları isyanı bastırdı ve Sultan İkinci Abdülhamid Han'ı tahttan indirdiler. 13 gün süren ayaklanma sonrası padişahın tahttan indirilmesi ile sonuçlanan 31 Mart hadisesi, Rûmî takvime göre 31 Mart 1325'te (Miladî 13 Nisan 1909) başladığı için "31 Mart Vakası" olarak anılmıştır.
31 mart
Bugünkü seçimde ne mi oldu? Otobüslerle konvoy yapılıp halkın seçtiği insanları yenmeye çalıştılar 31 bin özel harekat polisi Şırnak Cizre ağrı ığdır Kars'ta oy kullanmak için götürüldü ahlaksızca kazanmayı kendine hedef bilimis parti yine yapacağını yaptı ama hesap etmediği bir şey vardı halkın müthiş hesabı 22 yıllık hayat serüvenimde ilk defa sesi kapı gıcırdatmasına benzeyen adamın zafer şarkısını duymuyorum halk zalime dur dedi hikayedeki gibi küçük bir çocuk çıktı "kral çıplak dedi" ve herkesin şapkasını önüne koyması gerektiğini gösterdi nice böyle seçimlere adilce kazanılan her belediye başkanını yürekten kutluyorum adalet kelimesi her ne kadar parti isminde de olsa adaletin kelime anlamını bilmediğinden emin olduğum Parti'nin de bunlar daha iyi seçimleri olduğunu düşünüyorum nice aydınlık günlere güzel yarınlara umutla.. Selam olsun yüreği güzel insana binlerce kez selam olsun seni başkan yaptırmayacagız diyen aslana ✌️
31 mart