Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gençlik Kişisel Gelişim

Profil
Yaşamış oldukları yoğun dini tecrübelerle dindar olarak nitelenen Z kuşağı gençleri, bağımsızlık mücadelesi verirken otoriteye karşı isyanlarının bir sonucu olarak din ile etkileşim içerisinde olduğunu düşündükleri konuları reddetmeye yöneldiklerinden daha az dindar olarak nitelendirilirler. (İmamoğlu & Ferşadoğlu, 2013) (Yakut, Sümeyye, YL Tezi, 2023)
Reklam
Gençlik dönemi bireyin bunalımlarının, kararsızlıklarının ve şüphelerinin bulunduğu bir dönemdir. Bu dönem bireyde suçluluk ve günahkârlık duygularının en belirgin olduğu evredir. Bu dönem bir süre devam eder daha sonra bireyde durulma, tövbe ve tekrar dine yönelim görülür. Ancak problemlerinin üstesinden gelemeyerek çocukluklarından gelen dini tutum ve davranışları ile yeni bilgileri bağdaşmayan gençlerde inkâra yönelim görülmüştür. (Solmaz & Şahin, 2012) (Yakut, Sümeyye, YL Tezi, 2023)
Gençlik dönemi; -Dinî uyanış ve bilinçlenme; -Geleneksel değerlere karşı tenkit, tepki, şüphe ve güvensizlik tutumlarının gelişmesi, -Yeni dinî arayış ve tercihlere yönelme, -Geçici ya da uzun süreli dine ilgisizlik ya da dinî bir grup veya cemaat içerisinde kendini bütünüyle dine verme… gibi tutum ve davranışları barındırmaktadır. (Yakut, Sümeyye, YL Tezi, 2023)
Eğer gençliğin ruhunu ekilmeyen bir tarla gibi kendi haline bırakırsanız,orada ıssırganlar ve dikenler yetişir.