Kişisel Başarıda Zirveye Ulaşmanın Yolu

Sınırsız Güç

Anthony Robbins

Geçmişin Sınırlamalarından Kurtulmak
2025 345. kitabı
İnsan zihni, kimi zaman görünmez bir sınırla kuşatılmış bir hazine gibi durur; ama Anthony Robbins’in Sınırsız Güç adlı eseri, bu sınırları nasıl aşabileceğimizi gösteren bir kılavuz niteliğinde. Kitap, sadece kişisel gelişim önerileri sunmakla kalmaz; okuru kendi potansiyelini keşfetmeye, iradesini ve yaşamını dönüştürmeye davet eder. Robbins, insan davranışlarının temelini oluşturan zihinsel modelleri ve duygusal stratejileri derinlemesine inceler. Başarıya ulaşmak için gerekli olan zihinsel çerçeve, motivasyon teknikleri ve iletişim becerileri öylesine detaylı ve pratik bir şekilde sunulur ki, okur sayfaları çevirdikçe kendi hayatında uygulayabileceği somut yöntemlerle karşılaşır. Kitap boyunca, kararların, inançların ve düşünce kalıplarının insan hayatındaki etkileri vurgulanır. Robbins, geçmişin sınırlamalarını kırmanın ve kendi kontrolünü ele almanın yollarını gösterir. Okur, her bölümde kendini yeniden tanır; kendi gücünü fark eder ve sınırlarını yeniden çizer. Anlatım, sürükleyici ve motive edici bir üslup taşır. Robbins’in verdiği örnekler, gerçek hayattan alınmış başarı hikâyeleri ve içsel dönüştürücü teknikler, sadece okumakla kalmayıp, düşünce ve davranışlara doğrudan dokunur. Kitap, okura “Benim de sınırsız bir gücüm var” duygusunu verir ve bu gücü kullanmak için harekete geçmeye teşvik eder. Sonunda anlarız ki, gerçek güç dışarıda değil, içimizdedir. Kendi zihnimizi yönetmeyi öğrendiğimizde, hayatımızın her alanında sınır tanımadan hareket edebiliriz. Sınırsız Güç, bu yolculuğun rehberi ve motivasyon kaynağıdır.
Duygu ve Düşünce
2018 20. kitabı
Okunma: 02 Mart 2018 00:00
Kitap İnceleme Yazısı Kitap Adı: Sınırsız Güç Yazarı : Anthony Robbins Çeviri : Dr. Mehmet Değirmenci Yayınevi : İnkılap Kitabevi Baskısı : 12.Baskı / 431 Sayfa Her ne kadar bu kitaptan önce ve sonra okunması gereken eserler olsa da “altı ay içinde sadece bir adet kitap okuyabilirim ne önerebilirsiniz” sorusu ile karşılaşsam, hiç tereddütsüz bu kitabı önerebilirim. Düşünceyi, insanı, dünyayı, davranışları çözümleme kılavuzu gibi olan bu kitap, en içten samimi duygularla yazılmış ve uygulanmış bir kaynak eser. İleriki yıllarda tekrar okuyacağım kitaplar listesine aldım. “çok fazla kitap okuyamam” diyorsanız, hakkınızı bu kitaptan yana kullanın fakat 431 sayfalık kitabı aceleye getirmeden iki haftaya yayarak okumanızı öneririm. Hiçbir eser yalnız başına zirve etkisi yapamaz. Öncesinde ve sonrasında takip edilmesi gereken yol, yöntem ve haritalar vardır. Aynı hekimin, sırayla alınmasını önerdiği ilaçlar gibi. Yaşam boyu huzur, güven, başarıyı yakalayabilmemiz için, ihtiyacımız olan güçlerin uyumlu ve dengeli olması bize zaman kazandırır. Bunlar; biyolojik, fizyolojik, psikolojik güç, kendine güven, azim ve kararlılık ve diğer insani frekanslı duygularla ilerlemek zorundayız yaşamda. Yazarın seçtiği ve bizlerle aktardığı konu, anlatım dili, çeviri dili ve akıcılık olağanüstü güzellikler içeriyor. Kitabın ilk başları akıcı ve sürükleyici, orta kısımlarda bilimsel açıklamalar ilginizi çekmeyebilir, üçüncü kısım ise tekrar yaşanmış olaylar, deneyimler ve temennilerle akıcılığı ve konu bütünlüğü devam ediyor. Hazine arar gibi, nakış örer gibi, dikkat ve sabırla istifade etmenizi öneririm. Yazarın diğer kitabı olan, 631 sayfalık, “içindeki devi uyandır” adlı kitabını da okuyacağım. İnsanlığı, evreni ve aralarındaki uyum, ilgi, sevgi ve dayanışmayı bir
Sınırsız GüçAnthony Robbins · İnkılap Kitabevi · 20221,565 okunma
Bu kitap modellemeden, esnek iletişimcilikten, eğilim yaratmadan bahseder. En sevdiğim bölümü enerjinin nasıl verimli kullanılacağıdır. Aşk stratejisinden detaylı bahseder. ( sadece bunun için bile okunmaya değer)
2018 2. kitabı
Gücünün farkında olan ve onu kontrol edebilen, bu sayede başarıya ulaşmış birçok insana dair örneklerden yola çıkarak yazılmış. Şu an kitabın çeyreğini bitirmiş durumdayım. Keyifle devamını okuyacağım.
2017 28. kitabı
Kendi alanında en çok okunan kitaplardan biri. Okuduğunuzda neden çok satılanlar arasında yer aldığına hak verebilirsiniz. Yazar tüm kitap boyunca verdiği en temel mesaj kararlı olarak hedefleriniz uğruna disiplinli eyleme geçmek gerektiğidir. Eylem yoksa karar yok demektir. O halde hedefe ulaşmayı beklemek anlamsız olacaktır. Okumanız hayatınıza bir çok şeyler katacaktır.
2019 92. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2019 18:38
. . Tür : Kişisel Gelişim . Sayfa : 432 . Puan : 10/10 . Sizlere okuduğum tüm kişisel gelişim kitapları arasında zirveye yerleşen bir kitap ile geldim. Ben kişisel gelişim sevmem deyip görmezden gelmeyin bu kitabı️ Muhakkak okuyun ️ . Kitabı okuduğunuz gibi yazarının hayatını da okuyun, hırsı ve başarısı sizi büyüleyecek. Ayrıca şuraya not olarak bırakıyorum; Bu kitap en çok satan ulusal kitaplar listesine girmiş bir kitaptır. Kitapta işaretlediğim yerler, içerisine yazdığım notlar bir hayli fazla. Başucu kitaplarım arasına girdi. Ne zaman kendimi zayıf hissetsem hayallerimi başaramayacağımı düşünsem bu kitabı elime alacağım. . Yazarımız bizlere başka insanlar üzerindeki değil kendi üzerimizdeki güçten bahsediyor. Gücümüzü nasıl keşfedebiliriz ve sınırsız güce nasıl ulaşırız? İşte bunlara aradığımız cevaplar bu kitapta. Robbins başarının asıl sırrının Modelleme tekniği olduğunu izah ediyor. Şöyle ki; gerçekten başarıya ulaşmış şahsiyetlerin hayatlarını ele alıp bir plan dahilinde yaptıklarını kopyalamak. Bu kişiler o noktaya nasıl geldiyse, onları model olarak ele alıp yaparsak bizde geliriz. Başarıya ulaşmış hayatlar, mücadele eden ve yılmayan birbirinden azimli kişiler. Öyle güzel hayat hikayelerini seçip bizlere anlatmış ki okurken hırslanmamız elde değil. . NLP bilimi ile ilgili harika bilgileri ve deneyleri bizlere aktarıyor. Başkalarının başarılarından ve başarıya ulaştıkları yollardan kendimize yapılar oluşturmalıyız. Zamanınızı yönetemiyormusunuz o zaman yönetenlerin nasıl yaptıklarına bakın. Neyi yapmak isteyipte yapamıyorsanız yapan kişinin nasıl yaptığını araştırın ve imkansız olmadığına inanın işte metod, sizde yapın. Önce modelleyeceğiniz kişinin inandığı gibi başaracağınıza inanın bunu modelleyin. . Bir davranışı değiştirmek istiyorsanız bunu nasıl
2022 47. kitabı
Okunma: 08 Ağustos 2022 07:54
''Aynı yöne hedeflenmiş iki ok ucu düşünün. Herhangi bir ucun açısında 3 veya 4 derecelik bir değişiklik yaptığınız, bunu ilk başta farketmek olanaksızmış gibi görünebilir. Ancak okların aldığı yol uzadıkça; fark büyüdükçe büyüyecek ve iki ok arasında hiçbir ilişki kalmayacaktır.''
Alıntı
2019 234. kitabı
Size şunu söylemek istiyorum ki, şaka veya abartma değil, moralimin çok bozuk olduğu zamanlarımda ve bilhassa üniversite sınavlarına gireceğim zamanda okuduğum bu güzel eserin bana katkısı çok büyük oldu. Başucu kitaplarımdan okan bu eser, aynı zamanda bu tür kitaplara olan önyargımı da yerle bir etmişti. Genişletilmiş hali diyebileceğim İçindeki Devi Uyandır'ı tam inceleyemedim ama eminim o da bu kitap kadar değerli ve etkilidir.
Eğitim
2020 5. kitabı
Okuduğum süre boyunca kitabın ne denli gereksiz detaylarla boğulmuş olduğunu düşündüm. Gerçekten bu mesajları iletmek için bu kadar cümle kurmaya gerek var mıydı? Çok daha kısa ve net bir dil daha vurucu olmaz mıydı? Beğenmediğim bir fenomen kitap daha.
2017 133. kitabı
En az 3 4 sene oldu bu kitabı okuyalı ama hâlâ bazı bölümleri sözleri aklımda. Bu kitap için diğer kişisel gelişim kitaplarından çok farklı dersem yalan olur ama bence okumaya gerçekten değer kitaplardan. Kitabı okurken bile bi duruyorsun orda yazılan şeyin aslında senin hayatında da olduğunu düşünüyorsun o öyle yaptı başardı ben niye başaramayayım diyorsun :) ben okunacak kitap listenizde olsun derim :)

Anthony RobbinsYazar · 5 kitap
Website: tonyrobbins.com Robbins, 29 Şubat 1960'ta Kuzey Hollywood, Kaliforniya'da Anthony J. Mahavoric'te doğdu. Üç çocuğun en büyüğü idi. Anne ve babası o yedi yaşındayken boşandı. Ailesinin her iki tarafından da Hırvat kökenlidir. Annesi, Anthony'yi 12 yaşındayken yasal olarak evlat edinen eski yarı profesyonel beyzbol oyuncusu Jim Robbins ile evliliği de dahil olmak üzere birkaç kez yeniden evlendi. Robbins, Glendora Lisesi'ne gitti. Lise yıllarında bir yılda 25 cm (10 inç) büyüdü; bu büyüme atağı daha sonra hipofiz tümörüne atfedildi. Ev hayatının "kaotik" ve "istismarcı" olduğunu söyledi. 17 yaşındayken evden ayrıldı ve bir daha geri dönmedi. Daha sonra kapıcı olarak çalıştı ve üniversiteye gitmedi. 1984 yılında Robbins, Rebecca Jenkins ile bir seminerde tanıştıktan sonra evlendi. Jenkins'in iki eski evliliğinden Robbins'in evlat edindiği üç çocuğu vardı. Robbins ve Jenkins 1998'de boşanma davası açtılar. 1984'te Robbins'in eski kız arkadaşı Liz Acosta'dan bir çocuğu oldu. Oğulları Jairek Robbins de kişisel güçlendirme koçu ve eğitmenidir. 1991 yılında Robbins, gençlere, evsizlere, aç insanlara, yaşlılara ve tutuklulara yardım etmek için Anthony Robbins Vakfı'nı kurdu. Ekim 2001'de Robbins, Bonnie Sage Humphrey Robbins ile evlendi. Manalapan, Florida'da yaşıyorlar. 2014 yılında, Money: Master the Game adlı kitabının kârını, ihtiyacı olan insanlara yemek sağlayan Feeding America organizasyonuna ek bir kişisel bağışla birlikte bağışladı. 30 yılı aşkın bir süredir Tony Robbins'in tutkusu, insanların iş, kişisel finans, yakın ilişkiler, aileler, kariyer ve sağlık gibi en önemli alanlarda, ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar, HAREKETE GEÇMELERİNE ve hayatlarını başka bir düzeye taşımalarına yardımcı olmaktır.