Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
NİĞDE MÜZESİ
Size 2.30 dakikada Niğde Müzesi'ni gezdirdiğim videoyu kanalımda bulabilirsiniz 📸💖🇹🇷
Müze üzerinden tarihle yüzleşme
Japonların, kusurları ile yüzleşmek ve gerektiğinde özür dileyebilmek gibi bir özellikleri var. İkinci dünya Savaşı sırasında Japon İmparatorluğu tarafından kurulan yüzlerce seks istasyonunda, askerlere hizmet eden fuhuş kölesi kadınlar için 2005 yılında Tokyo'da "Savaş ve Barış Üzerine Aktif Kadınlar Müzesi kurulmuştur." Çinli, Koreli, Burmalı, Tayvanlı, Vietnamlı, Endonezyalı ve hatta Hollanda ve Avusturyalı kadınlardan oluşan bu "seks köleliği" sistemi ile yüzleşen devlet, inkar eden bir grup azınlığa rağmen başarılı çalışmalar yapmıştır. Hatta Japon Hükümeti 1994 yılında, Güney Kore ve Filipinlerdeki "seks kölesi" kadınlara tazminat ödemek için "Asyalı Kadınlar fonunu" kurmuştur.
Reklam
Ulucanlar Cezaevi Müzesi Ziyaretim
Bir ülkenin yakın geçmişine bakmak için müzelere gitmek gerekir. En başta da cezaevlerine... Ziyaretim ile ilgili yazım ve fotoğraflar: arslancinar.blogspot.com/2020/09/ulucanl...
Aslında kimse, onu yaşarken hayatının en mutlu ânını yaşadığını bilmez.
Masumiyet Müzesi'ni, kitabını okuduktan sonra gezmek inanılmaz keyifliydi. Müzeye konulan her şeyin anlamını, hikayesini bilerek gezmek çok başkaydı. İmkanı olan gidip görmeli..
Okumak Demek(?) & Tedbirde Seçicilik(!)
Okumanın kitap kapağı açmakla olmadığını, bunları yapmamanın da okumuş olmaktan sayıldığını ve tek güvenlikle de koca müzenin tabii ki zapt edilemeyeceğini gösteren çalışmam.. 📍Ulucanlar Cezaevi Müzesi 04.08.2023/Ankara
Kelime Müzesi/13.03.2023
"Çocuk kalbi affeder, ama asla unutmaz." (Dedemin Bakkalı) 🖤 "Her şey birden bire yıkıldı. Her bağ çözüldü, her insan yüzü soldu. Dünya simsiyah oldu..." (Ateşten Gömlek)
Reklam
339 syf.
10/10 puan verdi
·
190 günde okudu
Osmanlı Müzeciliği
Kitabı beğendim. Osmanlı dönemindeki müzecilik faaliyetlerini merak eden arkadaşlara öneririm. Kitabın ana çerçevesi Osmanlı döneminde müzenin tarihsel gelişimini ele alır. Ayrıca müzelerde teşhir edilen objelerin, müzenin belirli bölümlerine yerleştirilmesi ve müzede sergilenen objelerin türleri aracılığıyla dönemin Avrupa-Osmanlı arasındaki siyasi ilişkileriyle bağlantı kurar. Tarihi eserleri korumak için Asar-ı Atika Nizamnameleri hakkında da bilgi verir ve 1874, 1884 ve 1906 nizamnamelerini birbirleriyle kıyaslar. Bunun yanında Osmanlı'nın arkeolojiyle ne zaman ilgilenmeye başladığı hakkında da bilgi verir. Aslında bu eser Osmanlı dönemindeki müzecilik hakkında geniş kapsamlı araştırma kitaplarından biridir. Kitabın çevirin kişiye de teşekkür etmek gerekir ki çok güzel bir çevirisi var. Kitabın tek olumsuz yanı akademik bir dil kullanmış olması. Normal okuyucuyu zorlayabilir.
Osmanlı Müzeciliği
Osmanlı MüzeciliğiWendy M.K. Shaw · İletişim Yayınları · 202013 okunma
67 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.