Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
On dokuzuncu yüzyılın ortalarında öldükten sonra onları aptal yerine koyarak kendini oyalama alışkanlığına sahip insanları hala huzursuz eden çok büyük bir Kabalist ve bilgin olan bir adam ortaya çıktı. Adı Alphonse Louis Constant'tı ve Roma Kilisesi'nin bir rahibiydi. "nom-de-guerre" için adını İbranice-Eliphas Levi Zahed'e çevirmiştir ve genellikle Eliphas Levi olarak bilinir.
Fiziksel taraf direngendir, ama tinsel taraf dayanıklıdır. Kanıt: Eğer fiziksel bedeni yok ederseniz, süptil bedenleriniz (eterik, astral, mental, kozal, budhik, atmik) var olmaya devam edecektir. Evi (kare) yıksanız da daire yıkılmaz. Nerede olursa olsun, daireyi yıkmak imkânsızdır, çünkü bizi çevreler. Bu içinde yaşadığımız ve nefes aldığımız kozmik olyanustur.
Sayfa 108Kitabı okudu
Reklam
Eğer ilham sizi ziyaret etmek için bir süreliğine gelirse, bunu fark edersiniz. Bir kere üretilen yeniden üretilebilir. İlhamın geri dönüşünü kolaylaştırmayan sizsiniz.
Sayfa 106Kitabı okudu
Eğer ilgilenilmesi gereken ölüler varsa, bu ölüler mezardakiler değildir, vicdanımızda gömdüklerimizdir: eski alışkanlıklarımız, hatalı düşüncelerimiz. Bitirmemiz gereken bu ölülerdir!
Sayfa 101Kitabı okudu
İsa şöyle demiştir: "Yaşamını korumak isteyen onu kaybedecek, yaşamını kaybetmek isteyen ise onu koruyacaktır." Bu cümle simyasal çalışmanın özeti olarak kabul edilir. Ve bize kendisi örneği verir: öldü ve canlandı.
Sayfa 100Kitabı okudu
Kilisenin ilk papazları ; Aziz Matta, insanı, Aziz Markos aslanı, Aziz Luka boğayı, Aziz Yuhanna'yı da kartala atfetmiştir.
Reklam
Bir gelenek çok eski zamanlarda insanın düşüşünden önce, Zodyakta kartalın akrebin yerini tuttuğunu anlatır.
İnsanlarla karşılaşıp onları sevebilirsiniz; ancak içgüdüsel olarak onlarla aranızdaki mesafeyi korumayı öğrenirsiniz. Mesafe, kaptır, tenceredir.
Ve kim bilir sadakatli insanların önünde ellerinde haç ile gezen kaç rahip ve papaz gerçekte şeytanla kadeh tokuşturuyor!
Haçlar insanları hastalıklarından ve günahlarından asla korumaz. Bir insanın aklında ya da kalbinde iyi olan hiçbir şey yoksa bir haç onu dönüştüremez ya da koruyamaz.
Reklam
Yedi mükemmel insanın sembolüdür. İnsanın tümünü ifade eden anlamıyla mükemmel: tin ve madde. İnisiyeler neden insanın anahtarıdır derler? Ve anahtar nedir? Bir çok inisiyatik resimde, haçın üzerine oturtulmuş üçgen şeklinde bir anahtar tutan kişiler görülür. Piramitle aynı semboldür: dördün üzerine oturtulmuş üç, tin tarafından idare edilen madde.
Bir dağın zirvesinde, tüm panoramaya hakim olursunuz; ancak aşağıya doğru indikçe bölgesel bir görüşe sahip olmaya başlarsınız; bir yamaçta olan manzaranın bir bölümünü görür, başka bir yamaçta olan farklı bir manzarayı seyreder ve sonuç olarak hiç kimse aynı şeyi görmez, herkes gerçeğe kendisinin sahip olduğuna inanır ve olay birbirlerini öldürerek son bulur.
Ancak tanrısal plana, tinin planına kadar yükselmeyi başarırsanız, herkesin erkek ya da kız kardeşleriniz olduğunu keşfedersiniz. Ve o zaman, anlaşır, birbirinizi kabullenir ve dövüşmeyi bırakırsınız.
Eğer kendinizi duygusal olarak daha yukarı koyarsanız, bazılarını sempatik bazılarını antipatik bulursunuz ve bazılarıyla çalışabilir, bazılarıyla ise çalışamazsınız. Ve yine karşınıza bölündüğünüz bir alan çıkar.
Neden Mısır'ın önemli inisiyeleri, yapılarını zirveye ulaşmak için yükselen, hatları yukarı doğru birbiriyle kesişen piramit formunda inşa etmişlerdir? Bize bu noktayı yani zirveyi aramayı öğretmek için.
106 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.