Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
Yaratıcı Yazma atölyesinde verilen ilk dersin yansımaları...
O gün, bu coğrafyada yaşayan insanların, "yaratıcı yazma"ya yabancı olmanın ötesinde, ne kadar bambaşka ve (gerçek anlamda) "hayatî" sorunları olduğunu anladım. Bu sorunlar o kadar içselleştirilerek kök salmış, her türlü özgür ve yaratıcı düşünmeyi o kadar engelleyici, ayrıca o kadar çok-yönlü ve her bir yana dal budak sarmış durumdalar ki, şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Bu sorunlar ve yarattıkları çekingenlikler aşıldıktan, perde açıldıktan sonra, iş büyük ölçüde kolaylaşıyor, zihinlerde engin bir vadi açılıveriyor.
Sayfa 12 - Alfa Yayınları, 2. Basım, Nisan 2018Kitabı okudu
200 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Kitapta ilk defa yazarlık dersine giren Petek öğretmenin öğrencileriyle bu derste yaptığı etkinlikler anlatılır. Yapılan etkinlikler öğrencileri yazmaya heveslendiren, onları yazmaya yönelten yaratıcı yazma çalışmalarından oluşur. Öğrencilerin yazdığı öyküler ilginç, heyecan uyandıran öykülerdir. Yazmayı seven ilkokul-ortaokul öğrencilerine ve özellikle yazma derslerinde kaynak kitap olarak kullanmak üzere sınıf ve Türkçe öğretmenlerine öneririm.
Yazarlık Sınıfı
Yazarlık SınıfıFeyza Hepçilingirler · Kırmızı Kedi · 201849 okunma
Reklam
208 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 saatte okudu
Öykü yazma tekniklerinin anlatıldığı bu kitap, yazardan okuduğum ilk kitaptır. Yazar, öykü yazmanın inceliklerini mizahi bir dille anlatır. Verdiği bilgileri örnek cümlelerle, paragraflarla destekler. Kitabın içerisinde küçük yazar adaylarının yapabileceği alıştırmalar ve etkinlikler yer alır. Seçmeli yazarlık ve yazma becerileri derslerinde, yaratıcı yazma atölyelerinde kaynak kitap olarak kullanılabilecek bu kitabı 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine, sınıf ve Türkçe öğretmenlerine öneririm.
Karamel Kokulu Öykü Okulu
Karamel Kokulu Öykü Okulu
Hanzade Servi
Hanzade Servi
Karamel Kokulu Öykü Okulu
Karamel Kokulu Öykü OkuluHanzade Servi · Tudem Yayınları · 026 okunma
Reklam
Anlatmak istediğini ne kadar sade bir şekilde anlatırsan, o kadar ustasın demektir.
Boşluk siner mi?
Yaratıcı yazarlık veya yazma dersi alanlar bilir ki bu cümle de kelimelerin kullanım mantığına aykırı bir taraf var. Şöyle ki bir nesneden de ziyade soyutluğa yani "boşluk"a insani bir durum adapte edilmiş. Böyle bir cümleyi yazdığımı düşünüyorum da hocamın parmağını karşımda sallanırken görür gibiyim; "boşluk hissi diye yazmalısın, kelime cimrisi olma" diyerek yazdıklarımı tenkide başladı bile. Fakat Güzide Sabri'nin bu kullanımı yardırganacak gibi de değil, çünkü adeta okura romanın başından itibaren kalemiyle bir zarafet cümbüşü yaşatıyor.
Mary Banu

Mary Banu

@Mary_Banu
·
24 Ağustos 2022 19:30
"İçimde bir ürperme vardı, her köşeye acılı ve sıkıntılı bir boşluk sinmişti."
Sayfa 39 - İthaki YayınlarıKitabı okudu
Niçin yazarız?
•İnsan olduğumuz için yazarız. •Eteğimizde biriktirdiklerimizi başkalarıyla paylaşmak istediğimiz için yazarız. •Kendimizi ispatlamak, yeteneklerimizi, güzelliklerimizi başkalarına göstermek için yazarız. •Herhangi bir alanda dikkat çekmek için yazarız. •Derdimizi anlatmak, sıkıntılarımızı dillendirmek için yazarız. •İç yangınlarımızı boşaltmak için yazarız. •Mecbur olduğumuz için, ekmek parası için yazarız. •Tepki vermek, itiraz etmek, düşüncelerimizi kitlelere mal etmek için yazarız. •Düşünmek için yazarız.