Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kübra Yavuz Değirmen

Kübra Yavuz Değirmen
@kubrayavuz14
DİB/KKÖ
NEÜİF/İSLAM TARİHİ YÜKSEK LİSANS
78 okur puanı
Ocak 2019 tarihinde katıldı
Kübra Yavuz Değirmen tekrar paylaştı.
136 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
ölümü güzel görmek..
Öyle güzeldi ki... Ölümü sekînetle, sabırla, metanetle kucaklamayı öğreten; ölümün hak olduğunu hatırlatan bir kitap. Evlatlarının ölümünü bile Allah'tan geldiği için nimet olarak gören sahabîler... Öte âlemde bir su testisi için bu dünyada her şeyini verebilecek, imanın tadına varmış nice müminler. Sevdiğini kaybetmek, hastalanmak, ayağına diken batması ve nicesi... Kefaret bir müminin günahlarına inşallah. Başımıza gelen musibet ne kadar büyükse mükâfatı da o kadar büyük bi'iznillah. Kitap bittikten sonra sahiden, diyorsunuz. "Sahiden bu dünya fâni ve Rabbimin izniyle ebedî bir cennet var. Sabır ve şükür de cennete kavuşmanın anahtarları. Ölüm ise bizi cennete ulaştıran yegâne hakikat. Hüznümüz, kederimiz bile günahlarımızı döküyor inşallah. Rabbim bizleri musibetlere ilk andan itibaren sabır gösterenlerden eylesin. Bizi yolundan ayırmasın. O'na tam teslimiyet gösterebileceğimiz, her şey Rabbimden diyebileceğimiz, içimizin bu sözle pınarlar gibi ferahlayacağı bir iman nasip etsin. Şu üç günlük dünyanın hengâmesine dalıp ahireti unutmaktan muhafaza eylesin. Baktığımız her şeyde, her yerde O'nu görüp tefekkür edebilelim inşallah. Yaptığımız tüm güzel işleri yalnızca Sen razı ol diye yapabilmemizi nasip et Allah'ım. Bizi ihlaslı kullarından eyle Allah'ım... Amin." Kitabı okumanızı tavsiye ederim. Tek solukta okuyup bitirebileceğiniz kıymetli bir eser.
Cennetin Davetlileri
Cennetin Davetlileriİbnü`l-Cevzi · Sufi Kitap · 2020346 okunma
Reklam
136 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
Cennetin Davetlileri
Cennetin Davetlileriİbnü`l-Cevzi
9.1/10 · 346 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ne mükemmel ebeveyn ne mükemmel çocuk vardır. Hepsi kemalat yolcusudur. Asıl olan mükemmele tutunabilmektir. Mükemmel ebeveyn olabilmek güzel ahlak ile mümkündür. Bu ahlak sahibi de yalnız peygamberimizdir.
Öncelik çocuğun terbiyesi değil,ebeveynin çocuk yetiştirecek olgunluğa gelmesi için kendi nefsini terbiye etmesidir.
Reklam
Çocuk bize 99 Esma ile verilir. Tertemizdir,hatasızdır,kusursuzdur. Çocuk bizim değildir. Huyu da bizim değil, ahlakı da. Aynen bizim istediğimiz gibi olacak değil. O bir kul, o da sınavına yürüyor. O yürüyüşte ellerden tutandır anne baba.
(“Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık, mallardan canlardan ve ürünlerden biraz azaltma ile deneriz.Ey peygamber sabredenleri müjdele…” 2/155) Bu ayet inanılmaz bir şey zira biz genellikle, kimsenin daha yeni bir kayıp veya zorluk yaşamış birini tebrik etmesine ve ona müjdeli bir haber vermesini alışkın değiliz. Allah ise kayıp yaşayan kişiye iyi bir haber vereceğini söylüyor. Allah bir şeyini ya da sevdiği birini kaybetmiş olanları müjdeliyor. Niçin? Çünkü Sabredenlere paha biçilemez üç ödül verilir. İlahi nimetler, rahmet, hidayet.
“İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn” Şüphesiz ki biz Allah’a aitiz ve yine O’na döneceğiz. Bu ayet bize, hiçbir şeyi kontrol edemeyeceğimiz gibi hiçbir şeye sahip de olamayacağımıza dair derin bir anlayış sunar. Bu kavrayış bizi özgürleştirir ve en ağır kayıtlarımızda bize yardım eder.
“Hastalık belirtileri, hastalığın kendisi değil,tedavinin başlangıcıdır. Eğer iyileşmek istiyorsanız, bu belirtiler Tanrı’nın bir lütfu ve bilinçaltının bir mesajıdır.” M. Scott Peck
Fecrin doğduğu her gün, insanoğluna şöyle seslenir: Ey ademoğlu ben yeni bir yaratığım, senin ameline şahidim, benden azığını al. Ben gittiğimde kıyamete kadar bir daha geri dönmeyeceğim. Hasan el-Basrî
Reklam
Selefi Salihinden bazıları; beş vakit namaza ‘günlük terazi’ Cuma’ya ‘haftalık terazi’ Ramazan ayına ‘yıllık terazi’ ve hacca da ‘ömürlük terazi’ demişlerdir.
282 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.