Melooo

Melooo
@melih_can_
Alıntılar kendi görüşlerim değil, kitaplar içerisinde dikkatimi çeken yerlerdir. Okuyacak arkadaşlara fikir vermesi açısından paylaşıyorum. #199920389 #198010401
OMÜ
225 kütüphaneci puanı
76 okur puanı
Ağustos 2021 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
Efendiler, bazı zatlar, arz ettiğim kararların alınmakta olduğu son dakikalarda, hilafetin tarafımdan üstlenilmesi teklifinde bulundular. Bu giblilere, gereği gibi, derhal ret cevabı vermiştim
Sayfa 665·Kitabı okudu
Tarih
Reklam
Osmanlı hükümdarları ve yakınları debdebe ve ihtişam içinde hayatlarını temin için memleket ve milletin bütün servet kaynaklarımı kuruttuktan başka, milletin her türlü menfaatini karşılık göstererek devletin haysiyet ve şerefini feda etmek suretiyle birçok borçlanmalara girmişlerdi. O kadar ki devlet bu borçlanmaların faizlerini ödeyemeyecek hale gelmiş, dünyanın gözü önünde iflas etmiş sayılmıştı.
Sayfa 555·Kitabı okudu
Tarih
2. İnönü Zaferi
Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz.
Sayfa 468·Kitabı okudu
Tarih
Meclislerle idare olunan memleketlerde de en tehlikeli yön, bazı mebusların yabancıların nam ve hesabına çalınmış ve satın alınmış olmalarıdır. Millet meclislerine kadar dâhil olmak yolunu bulabilen vatansızlara tesadüf edilebileceğine, tarihin bu husustaki misalleriyle hükmetmek zorundayız. Bunun için millet, vekillerini seçerken çok dikkatli ve kıskanç olmalıdır.
Sayfa 409·Kitabı okudu
Efendiler, bir kumandanın esareti de mazur görülebilir. Ama ne zaman? Askeri vazife ve icapları yerine getirip tatbik ederken elindeki kuvveti sonuna kadar, son süngü ve son nefese kadar kullandıktan sonra kanını akıtmak fırsatını bulamadan düşman eline düşerse... Efendiler, bütün ordusu üstün düşman ordusu karşısında mağlup olup kendiliğinden geri çekilirken kılıcını çekip tek başına atını düşman başkumandanının çadırına saldırarak ölüm arayan Türk kumandanları görülmüştür. Bir Türk kumandanının, ordusunu kullanmaksızın, herhangi bir kötü tesadüf ve kötü talih neticesi dahi olsa düşmana esir düşmesini biz mazur görsek de tarih bunu asla affetmez ve affetmemelidir.
Sayfa 402·Kitabı okudu
Tarih