Mehtap Çınar

“Ölümün en korkunç yanı insanın tek başına olduğunu bilmesi”
Sayfa 276·Kitabı okudu
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Aşkı ilk keşfetmek, ya da denizi ilk keşfetmek gibi, Dostoyevski’yi de ilk keşfetmek, insanın hayatında önemli bir tarihe işaret eder.
Sayfa 267·Kitabı okudu
Cebinizde, çantanızda bir kitap taşımak, özellikle mutsuzluk zamanlarında cebinizde, çantanızda sizi mutlu edecek bir öteki dünya taşımak demektir.
Sayfa 209·Kitabı okudu
Şehirlerin unutuşu da yıkımla olur. Önce bir anıyı unuturuz, ama hiç olmazsa unuttuğumuzu bilir, hatırlamak isteriz. Sonra unuttuğumuzu da unuturuz ve şehir kendisini hatırlamaz olur. Bize acı veren ya da bizde hafıza kaybına yol açan yıkım yerleri, başkaları için yeni hayallerin başladığı bir yer olur sonunda.
Sayfa 188·Kitabı okudu
İstanbul’un tarihi, yangınların ve yıkımların tarihidir.
Sayfa 184·Kitabı okudu