Milli Mücadele ruhu ve Cumhuriyetin kuruluşu bir destandır. Yaratılış destanıdır, Türeyiş destanıdır, Ergenekon destanıdır. O öyle bir destandır ki hepsini içinde barındırır. İçinde yok oluş vardır, diriliş vardır, şahlanış vardır. Mete Han vardır, Oğuz Kağan vardır Bozkurt Mustafa Kemal Atatürk vardır.
Bu destanda acılar ve yokluklar içinde bir halk esaret içinde yaşamaktansa ölümü seçmiştir. Mücadele "Ya istiklal ya ölüm" diyerek başlamış "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz İleri" emriyle zafere ulaşmış, ardından cehaletle mücadele, ekonomik mücadele ve Cumhuriyetle taçlanmıştır.
Bu kutlu günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet, bizlere bırakılmış en değerli miras. Onu yaşatmak ve yüceltmek hepimizin görevi.
#Cumhuriyetin102Yılı #29Ekim #MilliMücadele #Cumhuriyet #Roman #Tarih #Safranbolu #Anı #Türkiye #Sonsozumisyan