Mustafa

Mustafa
@mstf1453
Muhasebe
Lisans
İstanbul
Eminönü
93 okur puanı
Şubat 2018 tarihinde katıldı
Namık Kemal, İntibah 'ta der ki, "İnsanoğlu her adımını mezardan uzaklaşmak için atar, fakat yine de her adımda mezara biraz daha yaklaşır. Her nefsini ömrünü uzatmak için alır, fakat yine de her nefes alışta ömründen bir nefeslik zaman eksilir."
Sayfa 168·Kitabı okudu
Alıntı
Reklam
Gün olur aynı yuva içerisinde kader birini ağlatırken, diğerini sevindirebilir. Akif'in Farsça'dan çevirdiği bir şiirdeki şu beyitler bunu ne güzel anlatır: "Yâdında mı doğduğun zamanlar? /Sen ağlar idin,gülerdi âlem/Bir öyle ömür geçir ki, olsun/Mevtin sana hande halka matem." (mevt:ölüm,;hande, gülüş anlamına gelir) Evet biz doğduğumuzda ağlıyorduk, ama ailemiz sevinçten havalara uçacak gibiydi. Şairin teklifiyse şu;Öyle bir hayat yaşamalıyız ki, vefat ettiğimiz gün, ailemiz bizim için ağlarken, bu kez biz mutluluktan havalara uçabilelim.
Sayfa 151·Kitabı okudu
Alıntı
Bir gün Sümbül Efendi dervişlerine bir soru sorar: "Âlemi siz yaratmış olsaydınız nasıl yaratırdınız?" Bu soruya kimi kötülüğü yeryüzünden kaldırırdım, kimi, sefaleti istemezdim, bir başkası, kış mevsimini getirmezdim, bir başkası da ibadet etmeyecek kimseleri yaratmazdım, diye cevap verir. Sıra Müslihiddin Efendi'ye geldiğinde o" Her şey merkezinde efendim, ben olsam hiçbir şeyi yerinden oynamazdım. Âlem mümkün âlemlerin en iyisidir. Burada her şey güzel ve her şey mükemmeldir! "diye cevap verir.Bu cevaptan fevkalade memnun olan Sümbül Efendi," Öyleyse senin adın bundan sonra Merkez Muslihiddin olsun" der. O zamandan beri adı Merkez Efendi olarak bilinir, kabriyse Zeytinburnu semtinde Merkez Efendi türbesiyle anılmaktadır.
Sayfa 147·Kitabı okudu
Dert sahibi olanlar bir ibadet olan tefekküre daha meyilliyken, sağlık ve nimet içerisinde yüzenler manevi hakikatlerden, dolayısıyla Rabbinden daha kopuk yaşamaktadırlar. Mevlana Hazretleri de, "Beden hastalanınca sana ilaç aratır. İyileşti mi şeytanlık aratır" buyurmuştur.
Sayfa 130·Kitabı okudu
Alıntı
Cenap Şehabattin'in "Gariptir, yükü çeken manda ses çıkarmaz da kağnı inler" dediği gibi insan musibet karşısında yaşadığı kalp itminanını görmezden gelmekte ve nefsin feryadına kulak vermektedir. Çünkü itminan sessiz, feryat gürültülüdür. İtminan:Emin olma, emniyet
Sayfa 122·Kitabı okudu
Alıntı
Reklam