Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Naif Sosyolog

Naif Sosyolog yorumladı.
438 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Ince Memed 1
Yaşar Kemal, o kadar gerçekçi, o kadar romantik bir karakter yaratmış ki, okuyan bir çok kişinin keşke İnce Memed gerçek bir karakter olsaydı dediğine eminim. Çukurova, Toroslar, Anadolu'daki yaşam tarzı bu kadar mı gerçekçi anlatılır. Bir an bile kopamıyorsunuz hikayeden saniyesi saniyesine yaşıyorsunuz. Bir bakmışsınız İnce Memed Abdi Ağa'ya baş kaldırıyor, Süleyman Emmi oluyor evinizin kapısını açıyorsunuz, babacan bir tavır sergiliyor ve sahip çıkıyorsunuz bir çocuğun baş kaldırışına. bazen çakırdikeni olan tarlada çift sürüyorsunuz ve ayağınızda o dikenliğin acısını hissediyor, bazen oluyor torosların o gece ayazı sizi üşütüp, sarı sıcağı sizi yakıyor... Bazen Mustafa oluyor da İnce Memed ile kasabaya gidiyor ve orada kimsenin kimseye mahsülünü vermek zorunda olmadığını ve herkesin malının kendine ait olduğunu, ağa diye bir kavramın olmadığını öğreniyor ve kendi içinizde bunun muhasebesini yapıyorsunuz.... ve bir gün sevdiğinizi alan Ağayı karşınıza alıyor ve ağasız yerlerde var Hatce diyorsunuz da elinden tutup kaçıyorsunuz... aslında siz İnce Memed oluyorsunuz, o da siz oluyor.... dahasını anlatmaya gerek yok bence.... Halkı sömüren,diktatör Abdi Ağalar hep vardı ve var olmaya devam edecekler. belki mahsülün dörtte üçünü almayacaklar ama sizi sömürmeye devam edecekler. Onlara karşı içimizdeki İnce Memedleri susturmamalıyız... Hiç tereddüt etmeden okuyabilirsiniz ve hatta okumalısınız diyorum ben. daha ilk kitapta böyle hissetmeye başlıyorsunuz....
İnce Memed 1
İnce Memed 1Yaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 202357,8bin okunma
Naif Sosyolog okurunun profil resmi
Kitabı yeni bitirdim. İncelemelere göz atıyordum. Ne de güzel özetlemişsiniz. Aynı hissiyatları paylaşmışız sanki :) daha nice okumalar dilerim.
Reklam
Naif Sosyolog bir yorumu yanıtladı.
168 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
13 saatte okudu
Bir sanatçının değeri ancak toplum tarafından addedilebilir. Ve yine bir sanatçının değeri ancak onu anlamak ile mümkündür. Sanatçıların eserlerini dinlemenin, okumanın, incelemenin ötesinde esas zor olan onları anlamaktır. Önyargı perdelerimizi kaldırmadığımız sürece de değil bir sanatçıyı, karşımızdaki hiç kimseyi anlayamayacağız. Ezhel'de Türkiye'de bu perdenin arkasında kalmış bir isim. Onu anlamak, bize söylediklerini hissedebilmek için ölmesini mi beklemeliyiz?
Ezhel - Kazıdım Tırnaklarla
Ezhel - Kazıdım TırnaklarlaBarış Akpolat · Karakarga Yayınları · 202041 okunma
Ömür Berat ÇALIK okurunun profil resmi
Öncelikle sanatçının varolduğu toplumu anlaması gerekmez mi ?
Naif Sosyolog okurunun profil resmi
Elbette öyle. Boşuna dememişler "Sanatçı toplumun aynasıdır" diye.
Naif Sosyolog yorumladı.
152 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
Eğer daha önce hiç Nietzsche okumadıysanız bu kitapla başlamanızı önermem. Kitap adından da anlaşılacağı üzere yunan tragedyasının doğuşunu anlatıyor. Tragedyayı Apollon ve Dionysosçu olarak ikiye ayırıp, müziğin, operanın, şiirin, tiyatronun doğuşunu mitoslarla bizlere açıklıyor. Spesifik bir konu olduğundan ilgi alanınıza girmiyorsa okumayabilirsiniz.
Tragedyanın Doğuşu
Tragedyanın DoğuşuFriedrich Nietzsche · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20191,610 okunma
Naif Sosyolog okurunun profil resmi
Peki Nietzsche okumaya hangi kitabıyla başlamalıyız?