Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bir çift mavi baştankara tek bir yavruyu beslemek için günde 100 tırtıl toplayabilir.
Dünya “10 bin yıl önce var olan zengin denge konumuna geri dönerdi.” Ya böcekler yok olsaydı! “Doğa kaosa sürüklenirdi.”
Reklam
Dünya “10 bin yıl önce var olan zengin denge konumuna geri dönerdi.” Ya böcekler yok olsaydı! “Doğa kaosa sürüklenirdi.”
Herhangi bir anda uçan, sürünen, havada dönen, yürüyen, çukur kazan ve yüzen böceklerin sayısının 10 kentilyon olduğu tahmin ediliyor.
1989 ile 2016 arasında böcek biyokütlesinde yaşanan yüzde 76’lık bir düşüş.
G E Y İ K L E R H I Z L I B Ö L Ü N E N K A N S E R H Ü C R E L E R İ N D E N Z A RA R G Ö R M E KS İ Z İ N YA RA R L A N I YOR
Reklam
Harvard T.H. Chan Halk Sağlığı Okulu’ndan psikiyatrik epidemiyoloji profesörü Karestan Koenen, “Aşırı tepkilerle karşılaşıyorsanız, bunun nedeni –insanların yaşamlarının tehlikede olduğu duygusundan hareketle– durumun kontrol altında olduğunu hissetmek için bir şeyler yapma gereksinimi duymaları,” diye açıklıyor.
karantina günlerinin kişiye kendini, durduğu yeri, hayatta ne yapmak is- tediği üzerinde düşünme seçeneği sunduğu gibi bir gerçeklik de var
Acı bir ders bu.
Gezegenin dört bir yanını hızla pençesine alan ve insan diye anılıp, kendini geride kalan her canlıdan üstün gören türün aslında doğanın güçleri karşısında ne kadar küçük, nasıl da savunmasız olduğunu anlatan bir virüs son birkaç aydır tüm dünyaya ders veriyor.
Reklam
Uluslararası Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) Kırmızı Liste verilerine göre, ülkemizde 7 mantar, 133 bitki ve 313 hayvan olmak üzere, adı geçen bu üç krallıkta toplam 453 türümüz tehlike kategorisinde. ... IUCN tarafından Türkiye özelinde değerlendirmesi yapılmış sadece 2 bin 908 tür söz konusu. Ülkemizde 80 binden fazla canlı türünün yaşadığını dikkate alırsak, 2070’e kadar soyu tükenebilir veya tehlike altında olan türlerin sayısının çok daha artması kaçınılmaz.
Pandemiler
Veba Avrupa'da 1347-1351 yılları arasında büyük yıkıma yol açan, etkeni Yersinia pestis olan Kara Veba izleyen yıllarda da dünyada tarih boyunca pandemilere yol açtı. Avrupa'da 17. yüzyıl sonuna kadar her 25 yılda bir pandemi oluşturan bu hastalık dünya genelinde milyonlarca kişinin ölümüne neden oldu. Kolera Hindistan çevresinde ortaya
Gezegenin en ücra noktalarına dahi rahatlıkla erişim sağlayabildiğimiz bugünlerde, yolumuzu aydınlatan ışık, yaşama tutunmak için ışığa olduğu kadar karanlığa da gereksinim duyan canlıların habitatını parçalıyor, hatta ve hatta doğal döngülerini bozuyor olabilir. ... Dünyanın yüzde 80’inin yapay ışık kirliliğine boğulmuş bir gökyüzü altında hapsolduğu tahmin ediliyor ve bu oran ne yazık ki her geçen yıl yüzde 6 oranında artış gösteriyor.
DÜNYAYI SARIP SARMALAYAN yaşam ağı insanın acımasızlığı nedeniyle acı çekiyor.
Yazıklar olsun bize
Tahminlere göre her yıl sekiz milyon ton plastik atık okyanuslara karışıyor ve milyonlarca deniz canlısının ölümüne yol açıyor.
Geri199
1.500 öğeden 1.486 ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.