Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
7 ölümcül günah : Öfke
Öfke Sabrı engelleyen aşırı hassasiyet, tahammülsüzlük, öfkeden kasıt intikam isteği. Aklıselimin devre dışı kalmasına sebep olur. Bütün kontrol kaybedilir. Tuhaf ve mantıksız davranışlar yapılabilir. Öfkeleri için meşru nedenler bulabilir. Cinayete dahi sebep olabilir. Baphomet’e atfedilir. İnsan ve keçinin sentezinden oluşan bir figürdür. Karmaşık yapısı, insan doğasının karmaşıklığını ve içsel çatışmalarını temsil eder. Öfke, tutku, arzu gibi insan duygularının temsilcisi olarak algılanabilir.
Cinsel dürtülerini kontrol edebilen bir erkek, bunu yapabilen bir adamdır Dünyada uzun yıllar yaşa. Erkekler bazı Başarısızlıkları birden fazla kız arkadaştan kaynaklanır. Bütün kızlar değil iyi ruha sahip ol. Bazıları şeytan, bazıları da zehirlidir bacaklarının arasında. Bazı kadınlar kader yıkıcıdır dikkat edin. Çok dikkat edin: 1. Gerçek bir
Reklam
Sınıfımı mezun ediyorum bu yıl. Kafamda deli sorular. Tayin istemeli miyim, yoksa olduğum yerde devam mı etmeliyim? Bağlayıcı sebepler de, gitmemi gerektirecek nedenler de var.. Hangisi daha ağır basıyor kestiremiyorum..
Ben
İnsan neden ilgi görmek ister. Sayılmak ister sevilmek ister. Neden insan insandan çok büyük beklentilere giriyor. Neden insan insana yük yada ihtiyaç. Hep nedenler hep bilinmezlik.
Bir şeye hayır diyorsan bir nedeni vardır,bir şeye evet diyorsan hayır demek için bir neden arıyorsundur.Hiç bir karar istediğimiz için değil nedenler dolayısıyla verilir.
Uygarlığı övmek istediğimizde koca binalar ya da uygarlığa ilişkin olan zenginliği överiz. Uygarlığın bizi hasta ettiğini unuturuz. Hatta unuttuğumuzu bile unuturuz. Uygarlık kapitalizmle beraber gerçek yüzünü gösterir. Onun gerçek yüzü, savaşlar ve hastalıklardır. Aklın araçsallaştırılıp bir pazar ilişkisine dönüşmesidir. Herkes şikayetçi çünkü herkes hastalanmış. Hastalığının nedenini bile bulmaktan aciz bir uygarlık, tam da kapitalizme yaraşır bir sonucu ortaya koyar. Tüm ilişkiler salt değersiz ilkesizlikler üzerinden şekillenmiştir. Değer yitimi kendisini değer olarak sunar. Birçok insan ilkelerden bahseder,ilkesizliklerine kılıf bulmak için. Tarkovsky’nin Nostalji filminin final sahnesinde delinin Marcus Aurelius’un heykeli üzerine çıkıp aklı uyarması salt bir rastlantı değildi, uygarlığın krizinin sesiydi o ses. Hastalığımızın nedenleri “toksik ilişkiler” gibi basit banal nedenler değil. Başkalarını suçlamak her daim işin kolayına kaçmak olmuştur. Hiçkimse de toksik denilen şeyin hepimizin ortak mirasının sonucu olduğunu bir deli gibi açık yüreklilikle ortaya koymuyor. Herkes şikayet edince ortada şikayet edilecek hiçbir şey kalmıyor. Günah çıkarma seansının ismi de “toksik ilişki” oldu.
Reklam
Kim için ne için yaşıyoruz hayatı.. Herkes için kendini feda eden sevgili kendimizi neden görmüyoruz.. Kendimize iyi gelen şeyler neden hep yanlış ya da uzak.. Olmamız gereken yer ile olmayı istediğimiz arasında neden bu uçurum? Nedenler arasında sonuçsuz yaşıyoruz..
Beyhude'nin Güncesi 2
Selamlar Beyhudem selamlar. Benim yine aklım karışık. Gelgitlerle dolu düşüncelerle boğuşmaktayım. Senin bıraktığın gibiyim ya da ben gittiğim gibiyim.(ikimizin pencereside aynı ,iki seçenekte aynı manzaraya bakıyor aslında) Değişen pek bir şey olmadı. Stabil bir hayat sürmekteyim. Bu stabillik beni fazlasıyla öfkelendiriyor. Ama öfkemi hep
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.