Zinnüreyn, bu dokuz kardan sonra on zarardan bahsedecekti: "On şey ziyan olup gitmiştir: Soru sorulmayan âlim, amel edilmeyen ilim, kabul edilmeyen doğru görüş, kullanılmayan silah, içinde namaz kılınmayan mescit, okunmayan Mushaf, sarf edilmesi gereken yerlere harcanmayan para, binilmeyen vasıta, dünya heveslisinin içinde ki züht bilgisi, ahiret azığı temin edilmeden geçirilen ömür."
İnsanoğlu kendi vücûdunu ısıran bir sineğe bile kızıp onu cezalandırmak istemekte, diğer taraftan da bir kahvenin hatırını kırk yıl saymakta değil midir? Dolayısıyla kendisinden bir ömür boyu sâdır olan müsbet ve menfî davranışların Allah indinde karşılıksız kalacağını zannetmek kadar abes bir düşünce olamaz. Zira bu dünyada zâlimin zulmü, mazlumun âhı; kâfirin küfrü, mü'minin de îmânı vardır.
İmanın hâli gerçekten şaşırtıcıdır! İnsan bir ömür boyunca inkâr ve sapkınlık içinde yaşar; sonra bir an gelir, iman her şeyi siler. Öylesine siler ki, sanki o yeni mümin hayatında hiç küfür tanımamış gibi olur.