Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fatih Abdullahoğlu

Fatih Abdullahoğlu
@pskfatihabdullahoglu
Psikolog
Lisans
18 okur puanı
Mart 2018 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
"Evlilik hayatı en büyük okul demektir. Toplumdaki tüm kötülükler burada yok edilir. Tüm zararlı alışkanlıklar burada temizlenir." -Madame Roland
Reklam
Ev hanımlığı meslek olarak özendirilmeli
Kadının okuyup eğitim alması; ama anneliği de küçümsememesi, ideal olan bakış açısıdır. Yoksa gün boyu çalışıp eve gelince de telaş içinde ev işlerini, evinin düzenini sağlamaya çalışan kadın, çocuklarına ne kadar annelik yapabilir?
Genlerimiz bizi aile kurmaya yönlendirir
Biyolojik olarak kadın ve erkek eşit olmadığı gibi, biri diğerinden üstün de değildir. Sadece birbirlerinden farklıdır. Kadın kadın olduğu için aşağı, erkek de erkek olduğu için ala değildir. Bir bütünün parçası gibi kadın ve erkek birbirinin tamamlayıcısıdır.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Modernite, kadının çalışmasını ister
Kadının çalışması, bir ihtiyacın karşılanmasından öte, bir propaganda unsuru olarak desteklendi. Kadın çalışmaya özendirilerek ona çalıştığı takdirde toplumsal statüsünün daha iyi olacağı hissettirdi. Sadece ev hanımı olan ve annelik rolünü üstlenen kadın da küçümsendi. Fakat Türkiye'de çalışan kadın evdeki rolünü terk edemediği için yeni rolünü, eski rolleriyle birlikte devam ettirmek zorunda kaldı. Böylece sorumluluğu iki katına çıktı. Bu durum ailede; özellikle karı-koca arasındaki bağları zayıflatıcı bir etkiye sahip oldu.
Modernizmin dayattığı ilişki biçimi
Çıkar peşinde koşmayı, ideoloji haline getiren modern hayat, aile içinde "Ben haklıyım, sen haksızsın" mücadelesini yerleştirdi. Kadın-erkek ilişkisi adeta kadın-erkek savaşına dönüştü. Feminist yaklaşım da bu mücadeleyi besledi.
Reklam
Modernizmin dayattığı ilişki biçimi
İnsanoğlu modernitenin getirdiği yaşam felsefesini benimsediği oranda kendinden başkasını önemsemeyen, kimse için fedakarlık yapmayan bireyler haline geldi. 'Özgür yaşayan, kendinden başkasını önemsemeyen, canının istediğini yapan' bireyler, eş olmanın anlamını yitirdiler.
Günümüzde Aile
Eşleşme biyolojik, ama evlilik kültürel bir olgudur. Bu sebeple de içinde bulunduğumuz kültürü iyi anlamalı ve doğru yorumlamalıyız.
Geri16
100 öğeden 91 ile 100 arasındakiler gösteriliyor.