147 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Şiir daha çok hayatımda düzlüğe çıktıktan sonraki soluk alma edasıyla sarıldığım bir tür olarak hayatımda yerini almış durumda. İş Bankası'nın çıkarttığı bu kitap "şiir yaşamı renklendirir" düşüncesiyle 19. yy'dan bugüne çekilen şiir çizgisi, değişik şairlerin aynı duyguyu, aynı olayı nasıl şiire getirdiğini tanıtacaktır. Bu seçmelerin
Şairlerimizden Seçme Şiirlerle Şiir Dünyasına Yolculuk
Şairlerimizden Seçme Şiirlerle Şiir Dünyasına YolculukRuken Kızıler · İş Bankası Kültür Yayınları · 2015705 okunma
64 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Bir şiir kitabı. Kitabı bitirdim ve açıkçası bu kadar az okunmuş olmasına çok şaşırdım. Şiirlerin güzelliği okunma sayısı ile ters orantılı. Ben kitabı beğendim. Tavsiye ediyorum.
Hatıram Olsun
Hatıram OlsunRefik Durbaş · Kırmızı Yayınları · 200018 okunma
Reklam
188 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Doğan Hızlan, 'Şiirin Coğrafyası' adlı kitabında; Ülkü Tamer, Nazım Hikmet, Mahmut Temizyürek, Ahmet Oktay, Ahmet Telli, Nurullah Ataç, Hilmi Yavuz, Tevfik Fikret, Yahya Kemal Beyatlı, Refik Durbaş, Şükrü Erbaş, Egemen Berköz, Orhan Veli, Ataol Behramoğlu gibi isimlerin şiirlerini, düzyazılarını inceliyor. Genelde olumlu eleştiriler içeriyor kitap, bu yönüyle biraz dost işi de denilebilir. Fakat kitap baştan aşağı önemli tespitler içeriyor. İşte onlardan biri: "Yahya Kemal'den sonra şair yok dediler mi, anlayacaksınız ki o kişi Yahya Kemal Beyatlı'dan sonra hiçbir şairi hakkıyla okumamış. Biraz daha bugüne gelenler Orhan Veli Kanık'tan sonra şair yetişmedi dediğinde, onların şiiri bir dönemde bıraktığını anlayacaksınız. Bu topraklarda yenilikler hemen kabul edilmez, üstelik ben anlamadım diyenler çoğunluktur, hatta bazıları ben bile anlamıyorum diyerek kendini bilginin, yeniliği anlamanın eksen ölçüsü sayarlar."
Şiirin Coğrafyası
Şiirin CoğrafyasıDoğan Hızlan · Sel Yayıncılık · 20178 okunma
430 syf.
9/10 puan verdi
Kanatların Yelken Ettik Gemiye
Kitabı şöyle bir karıştırırken hiç unutmam sayfa 352'de Ziya Gökalp'i gördüm ve o an dedim tamamdır, sağa sola çekmemiş, ayrımcı değil bütünleştirici bir kitap hazırlamış bu yazar ve en azından Ziya Gökalp'in olduğu sayfaya gelebilmek için okumalısın. Zevkle de okudum. Sıkılmak şöyle dursun; Bazen duygulandım, bazen güldüm bazen satır aralarında çok düşündüm. Hatta bazı mısraların bestesini hatırlamaya çalışırken baktım ki mırıldanıyorum bile. 15. yüzyıldan itibaren 21. yüzyıla kadar Türk Halk Edebiyatı'nda destanlaşmış şiirler ile, ana hatları verilmiş özlük bilgileri, beraber mevcutlar. Şiir sevenlere şiddetle tavsiye etmekle birlikte, halk edebiyatı okurlarının kütüphanesinde demirbaş niteliğindeki kitapların sağ kolu olabilecek bir kitaptır. Boyut olarak klasik A5 boyutlarından daha kısa olduğundan kare biçiminde. Bu boy kitaplar bana her zaman özel ve giz dolu gelmiştir. Kapak resmiyle adı arasındaki ince uyum ise gözüme her iliştiğinde aklımı gıdıklar.
Kanatların Yelken Ettik Gemiye
Kanatların Yelken Ettik GemiyeRefik Durbaş · Kavis Kitap · 20116 okunma
94 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
“elim sanata düşer usta / yürek acıya / ölüm hep bana / bana mı düşer usta / sevda ne yana düşer usta / hicran ne yana / yalnızlık hep bana / bana mı düşer usta / gurbet ne yana düşer usta / sıla ne yana / hasret hep bana / bana mı düşer usta Refik Durbaş Kuş Tufanı Soyut Yayınları 1. Baskı 1971 (koleksiyon kitap)
Kuş Tufanı
Kuş TufanıRefik Durbaş · Soyut Yayınları · 19715 okunma
235 syf.
·
Puan vermedi
Çoban Anası Ay
Nelere vurgun , nelere göğüs gerilmiş , bir başına kör gecelerde yol aydınlatan bir ay olmuş büyük usta . Kelimelerin sırtına sonsuz bir zaman yüklemiş, yıl almış da kıymeti kaybolmamış. O, bir sergende ezilip kaplara dolan bir şerbet, içildikçe adamı mayhoş eden yıllanmış üzüm. Ne iyi ettin de bu dünyadan geçtin gözüm. M.Edip Asiltekin
Kalbim Dinamit Kuyusu
Kalbim Dinamit KuyusuRefik Durbaş · Cumhuriyet Kitapları · 200962 okunma
Reklam
100 öğeden 61 ile 70 arasındakiler gösteriliyor.