Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

retorikbilim_

retorikbilim_
@retorikbilim_
Burada sizlerle okuduğumuz kitaplar hakkındaki fikirlerimizi ve alıntılarımızı paylaşacağız.
İstanbul
4 okur puanı
Ekim 2020 tarihinde katıldı
Mustafa Kemal Atatürk
"Ben, manevî miras olarak hiçbir nas-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş, kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım ilim ve akıldır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevî mirasçılarım olurlar." -Mustafa Kemal Atatürk 10 kasım saygı, özlem ve minnetle sonsuzca...🇹🇷🖋
Reklam
epigenetik ve öjenik
İnsan genomu sadece 4 harfden oluşur '' GTCA ''DNA sarmalını oluşturan harflerdir ve bunlar tekrar tekrar birleşerek tüm canlıların temelini oluşturur. Mesela laboratuvar farelerini tamamen aynı koşullarda yetiştirebilirsiniz, tamamen aynı genetik koda sahip olmasını sağlayabilirsiniz ama bunun sonucunda fareler birbirinden farklı oluyor. Bir diğer örnek ise 1890'larda Güney Afrika'daki boer savaşı için ''iyi,kötü'' eğitimli orta sınıf çiftlerine daha çok çocuk yapmaya teşvik etmek için kampanyalar düzenledi ve bunun sonucunda 1. Dünya savaşında çoğunlukla iyilerin öldüğü görüldü. Negatif Öjenik'e sahip olanlar ise daha kötücüldü; bir çoğu zihinsel engelli veya suça eğimlilerdi. Ve bunun sonucunda bazıları ya toplama kamplarına götürüldü yada öldürüldü. Kısacası demem o ki; hepimizin bilime ihtiyacı var, ama bilimin iyiye kullanıldığından hepimiz emin olmalıyız.
BİLİMİN ESAS VE BASİT AMACI
Merhabalar bu yazınımızda size bilimin esas ve basit amaçlarından bahsedeceğiz merak etmeyin bu yazı uzun ve karmaşık gözüken formüllerden oluşmayacaktır. Neyse lafı uzatmadan başlayalım Bilimin 3 temel prensibi: 1- Keşfetmek 2- Anlamak 3- Basitleştirmek evet doğru okudunuz bilimin 3 prensibinden birisi "Basitleştirmek" tir. Peki diyeceksiniz şimdi o uzun karmaşık formüller nereden geliyor? Aslında sadece basitleştiriyorlar :) Upuzun makalelerde olan şeyleri basitçe anlatmak için kısaltıyorlar ve simgelere dönüştürüyorlar. O simgelerin kısaltmaların anlamlarını bilen birisi için ise : Sanki Mozart'ın bir müzik notasına baktığında kafasında çalan müzik gibi kafalarında e=mc2 enerji=kütle yani enerji kütleye, kütle enerjiye dönüşebilir diyorlar ve müthiş bir hayal alemine dalıyorlar. Einstein'ın bir sözü ile bitirmek istiyorum ''Eğer bir şeyi basitçe anlatamıyorsanız, yeterince anlamamışsınız demektir."