Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
"Ama bir devrimi başlatan genelde büyük çoğunluk değil, aktif gruptur."
Sayfa 152Kitabı okudu
Rusya Seferinden Sonra
"...Bülteni şu sözlerle kapattı: 'İmparatorun sağlığı hiç daha iyi olmamıştı.' Korkunç yıkım, ölüm ve keder, birçok cesur hayatın kaybedilmesi, hepsi bir paralı askerin kişisel kariyerindeki bir olay olarak sayıldı!"
Sayfa 130Kitabı okudu
Reklam
"Medeni kanun, sonrasında Code Napolyon olarak anıldı. 1804'te yayınlandı. Ticaret ve ceza kanunları onu takip etti. Napolyon'un yasal sisteminin günümüzdeki dünyanın yasamasının temelini oluşturduğunu söylemek yeterlidir. Code Napolyon'un önemi birkaç kelimede anlatılmak istense, eski Fransa'nın kanunlarının ve geleneklerinin birçoğunu temsil eden, devrim tarafından temizlenmiş ve Napolyon'un zekası tarafından Latin şekline dökülmüş; babaya ait, otoriter, açık ama esnemeyen olarak tanımlanabilir."
" Fransızlar özgür insan erdemlerini gösteremedilerse bunun sebebi onların yüzyıllardır köleler gibi muamele görmüş olmalarıydı."
Ama bir devrimi başlatan genelde büyük çoğunluk değil, aktif gruptur.
Sayfa 152Kitabı okudu
Başarıları ,hırsları ,planları aşırıydı ; onlar devasa bir zekanın bencil isteklerini karşılayan duygusuz bir arzunun sonuçlarıydı. Diğerlerininiyiliği,Napolyon için hiçbir şey kişisel bir son oluşturmaktan daha önemli değildi ve Fransa başarılarının hedefi değil aracıydı.
Reklam
Belki de dünyanın gördüğü en büyük egoistti.
Bir devrimi başlatan genelde büyük çoğunluk değil, aktif gruptur.
Sayfa 149 - İlya İzmir YayıneviKitabı okudu
Napolyon’un barış değil zafer istediği açıkça belliydi. Topraklarının tamamını geri kazanmak istiyordu ve bir parçanın azalmasını istemiyordu; o bir başarı adamıydı ve yenilgiyi kabul edemezdi. Genellikle sağlam olan stratejisi, ateşli hayal gücünün ortaya çıkardığı savurgan zafer imkânlarıyla zayıflamıştı.
Sayfa 139 - İlya İzmir YayıneviKitabı okudu
Reklam
Diplomatik karşılaşmalarında hiç cömertlik göstermedi. Düşmanı düştüğünde, alabildiği her şeyini alırdı ve mümkün olduğunda umduğundan da fazlasını.
Sayfa 100 - İlya İzmir YayıneviKitabı okudu
Cromwell’e ve Washington’a göre, hatta bir bakıma Sezar’a göre, ülkeleri hareketleri için yeterli bir dünyaydı; ama Bonapart’ın hayal gücü sürekli fethedilecek yeni yerlere uçuyordu. Korsikalı topçu teğmeni Fransa’yı kendisinin yaptı ve şimdi elini Avrupa’ya uzattı; eğer Avrupa’yı ele geçirseydi, oradan Asya veya Amerika’nın fethine gideceğinden daha kesin bir şey olamazdı.
Sayfa 99 - İlya İzmir YayıneviKitabı okudu
Napolyon için hiçbir şey kişisel bir son oluşturmaktan daha önemli değildi ve Fransa başarılarının hedefi değil, aracıydı.
Sayfa 99 - İlya İzmir YayıneviKitabı okudu
Başarıları, hırsları, planları aşırıydı; onlar devasa bir zekânın bencil isteklerini karşılayan duygusuz bir arzunun sonuçlarıydı.
Sayfa 99 - İlya İzmir YayıneviKitabı okudu
90 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.