rojava'da katliam var diye paylaşım yapıp, YPG'yi yani PKK'yı destekleyenler beni engellesin.
Dîbejîn rîh bîbê bost dîjmîn nabê dost... #rojava #kûrd
Kurdî
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Rojava
ZILM NE QEDER E! - APÊ MUSA
Kurdî
Türk askerine katil diyemiyorlar da Rojava’da katliam var diyorlar. Millet de ne oluyor demeden Rojava Rojava diye paylaşım yapıyor. Türk askerine katil dediğinizin farkında mısınız? Şu anda Suriye ve Türkiye YPG’ye operasyon düzenliyor. İddiadan öte de bir şeyleri yok. Ne görüntü var ne doğru dürüst böyle bir durumla ilgili veri, haber var
Rojava

Dêrsîm

@_Der__sim_
·
Rojava’da Kürtler çoluk çocuk demeden katledilirken, susan görmezden gelen ama Filistin söz konusu olunca timsah gözyaşları dökenlerin samimiyeti yoktur. Bu bir insanlık meselesi değil, seçici bir vicdan meselesidir. Kürt’ün kanı akarken sessiz kalanların merhameti yoktur. #Rojava
1000Kitap
Özgürlük İçin Direniş: Rojava’ya Sahip Çık!
Kürtler, özgürlüğüne derinden bağlı bir halktır, çünkü özgürlük bizim için sadece bir kelime değil, varoluşumuzun özüdür. Yüzyıllar boyunca bu topraklarda özgürlüğümüz elinden alınmaya çalışıldı ve her zaman bunun karşısında durduk. Özgürlük denildiğinde, aklımızda birçok anı, mücadele ve duygu canlanır. Bu kelime, sadece bir hak değil, kimliğimizin, direncimizin ve umudumuzun simgesidir. İşte bu yüzden Rojava için bu kadar direniyoruz. Oradaki her canlı, özgür bir şekilde haklarıyla yaşamak zorundadır; bu, bizim için bir yaşam hakkıdır, bir insanlık sorunudur. Özgürlük, bizim için yaşamın ta kendisidir; fiziksel değil, ruhsal bir güçtür. Her adımda bu gücü hisseder, her koşulda savunuruz. Çünkü özgürlük, bizler için bir hak değil, bir yaşam biçimidir.
1000Kitap
Rojava’da hayali sömürgecilik meftundur
Rojava’da hayali sömürgecilik meftundur, Çünkü burası haritalara sığmayan bir hafızadır. Toprağın altında yalnız kökler yok, Yarım kalmış çocukluklar, susturulmuş diller var. Ben bir dağın adını ezberledim önce, Sonra annemin sessizliğini. Bize sınır çizdiler kâğıtlarla, Biz rüzgârla öğrendik yön bulmayı. Gece çöker, yıldızlar tanıktır yürüyüşüme, Ayak izlerim toprakta değil, tarihtedir. Beni yok sayanlar bilmez: Unutulmak en ağır sömürgedir. Silinmek istendik, çoğaldık. Sürgün edildik, kök saldık. Bir dil susturulduğunda Bir dağ konuşmayı öğrendi. Ben bir gerillayım, Ama önce bir hafızayım. Ve Rojava, Hiçbir imparatorluğun rüyasında uyanamayacağı Kadar gerçektir.
Güneşe Sevdalı Çocuklar