Tannenberg Muharebesi Almanya'nın 1. dünya savaşı'ndaki en kesin zafer
"Tannenberg Muharebesi, Ruslar için dillere destan bir fiyaskoydu. Almanlar 15.000 zayiat verirken, Rus İkinci Ordusu 125.000 adamını kaybetmişti. Samsonov yenilgisinin boyutunu idrak edince altıpatlarını şakağına dayayıp tetiği çekerek yaşamına son verdi."
Ruslar yurt dışındayken bazen çok korkak olur; kendileri hakkında neler söyleneceğinden, onlara ne gözle bakılacağından, kurallara aykırı davranmaktan ödleri patlar! Tek kelimeyle korse giymiş gibidirler, özellikle de kendilerini önemli biri sayanlar. Otellerde, mesirelerde, davetlerde, yolculukta peşin hükümlere dayanan ve bir şekilde yerleşmiş kalıpları kölece izlemeye gayret ederler... Generalse bunlara ek olarak bazı koşulların onu "özellikle dikkatli" davranmaya zorladığını ağzından kaçırmıştı. Bu yüzden birden yüreksizlik edip korkmuş ve bana karşı tavrını değiştirmişti. Bunu bir kenara yazdım. Elbette aptalca davranıp ertesi gün polise falan başvurabilirdi, o yüzden gerçekten dikkatli davranmalıydım.
Reklam
324 syf.
·
Puan vermedi
·
13 günde okudu
"Kızıl Sultan " Abdülhamid
Esere başlamadan önce üzerinde fazlasıyla durduğum Abdulhamit dönemine değinmek istiyorum . II.ABDÜLHAMİD DÖNEMİ; Tahta geçen II. Abdülhamid Osmanlı Devleti'nin 34. Padişahı ve 113. İslam halifesidir .(1876-1908) yılları arasında 33 yıllık bir hüküm sürmüştür. Kanun-i Esasi'nin hazırlandığı , meşrutiyetin ilan edildiği ,
Kaplanın Sırtında
Kaplanın SırtındaZülfü Livaneli · İnkılap Yayınevi · 20229,5bin okunma
"Asıl laf bilen, mektepte okuyandır. Siz evvelce okuyup bizi de okutsaydınız bugün o yolu Ruslar değil biz yapardık."
Sayfa 304 - Ötüken NeşriyatKitabı okuyor
Cengiz Han'dan
Itaat altına aldığım bozkır halklarında, hırsızlık, yağmalama ve fuhuş, alelāde şeyler haline gelmişti. Oğul, babayı saymıyor; koca, karısına güvenmiyor; kadın, kocasının isteğini hiçe sayıyor; küçük büyüğe saygı göstermiyor; zenginler, fakirlere yardım etmiyor; aşağıdakiler yukarıdakilere saygı duymuyor; her yerde başına buyrukluk ve sınırsız bir keyfilik hüküm sürüyordu. Ben, bütün bunlara son vererek, bir kanun ve düzen getirdim
Sayfa 79 - Selenge Yayınevi
Yazan: Pavlenko. Yazının başlığı: Rassvet. Evet Rassvet! Tanyerinin ağarmasına, yeni günün başlamasına Ruslar “rassvet” derler.
Reklam
Dostoyevski'nin Anna Karenina incelemesi!
Başlangıçta çok beğendim; başımı kaldıramıyordum; ayrıntılarına kadar bayağı hoşlanmıştım; ancak bütününde ilgim azaldı. Bunu bir yerlerde okumuşum gibi gelmişti bana, evet, hâlâ belleklerde tazeliğini koruyan, Kont Tolstoy'un Çocukluk ve Delikanlılık, Savaş ve Barış adlı yapıtlarında da aynı hava vardı. Konusu farklı olmakla birlikte Rus
Sayfa 701 - 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 712 Yapı Kredi Yayınları
Sadece Ruslar değil genel olarak insanlar böyle
Rus insanı böyledir işte; rütbesi kendinden yukarıda olan biri hakkında bilgi sahibi olmayı pek sever ; bir kont ya da prensle yalnızca şapkalar çıkararak selamlaşma düzeyindeki bir tanışıklık bile bir takım yakın dostluklardan üstün tutulur
184 syf.
9/10 puan verdi
Dünya Adasında Son Savaş
Dugin Rusya'nın son dönemdeki en önemli stratejisti...Rus siyasetini anlamak için bütün kitaplarını okumak günümüz dünyasını anlamak açısından önemli...Avrasyacılık tanımını her toplum kendine göre yapmış.. Geçmişten günümüze bölgesel ve küresel güçlerin belirlediği jeopolitik kararlar doğrultusunda yapılan hamlelere karşı hep yeni bir
Dünya Adasında Son Savaş
Dünya Adasında Son SavaşAleksandr Dugin · Pınar Yayıncılık · 201919 okunma
Size diyecekler ki: "Ruslar bir taraftan, Çin diğer taraftan saldırdı, Türkistan İslam Devleti'ni yıktılar.... İşgal yüz yıla yaklaştı, hâlâ Türkistan hürriyetine, istiklaline kavuşamadı. Nasıl olacak?!" Kur'an-ı Hakîm bize Hz. Nuh'u anlatıyor. Mücadelesi tam dokuz yüz elli yıl devam etmişti. Hz. Nûh mesai mefhumu olmadan tebliğ etmişti: "Ey Rabbim! Gerçekten ben kavmimi gece gündüz (imana) davet ettim." demişti. Bu uzun mücadelenin sonunda Hz. Nuh'un ellerini, ayaklarını bağladılar. Allah'a ibadet etmesini yasakladılar. Sizler yorulduğunuz anlarda dokuz yüz elli yıl direnen Hz. Nuh'a bakacaksınız. Allah Teâlâ bize Hz. Nuh'u Kur'an-ı Hakimde anlatıyor ki O'nun gibi olalım; yoruldum deyip köşeye çekilmeyelim.
Reklam
İmam Şâmil, Rus idarecilerin zulmünden kaçıp kendisine sığınan Ruslara ve diğer yabancılara merhametle muamele ederdi. Bunlara "bizim Ruslar" derdi ki halk arasında bu tabir yaygındır. Köle durumunda olan insanlara özgürlük veren İmam Şâmil, bu şekilde özgürlüğe kavuşanlara 13 yeni köy kurdurmuştur. Ruslar Şâmil'den sonra köleler hakkında yaptığı araştırmalarda ancak 50 kadar köle tespit edebilmişlerdir.
Şâmil'in dine bakışı son derece netti. Münafıklara tahammülü yoktu. En ağır cezalarla cezalandırmaktan geri durmazdı. Ancak topraklarındaki farklı dine mensup bulunanlara tahammülkârdı. Hatta onların inançlarının gereği ibadethanelerine izin verir, mağdur olmalarını önler, onlara hoşgörü çerçevesinde muamele ederdi. Öyle kimahiyetindeki İmamet topraklarında, 50 değişik milletin halkından yaşayanlar vardı. Bunların arasında Ruslar ve diğer Hristiyan dinine mensup olanlar olduğu gibi birçok kâfir toplulukları da bulunmaktaydı.
Balkan devletlerinin ittifakı için Sultan II. Abdülhamid’in de şu ifadelerine göz atmak gerekir: Avrupa’daki kudretimizin, Balkan devletlerinin birbirleriyle anlaşmamaları üzerinde kurulduğu doğrudur. Sırplarla Bulgarlar birbirini sevmezler; Bulgarlar Romenlerden nefret ederler; Romenler, Bulgarlar ve Yunanlılar kendi aralarında birbirine ölesiye düşmandırlar. Bulgarlara göre Makedonya’da kendi milletleri hâkimdir. Yunanlılar ise Makedonya’daki Yunanlıların zorla Bulgarlaştırıldıklarını iddia ederler. Kiliseler arasında 1870 senesinde meydana çıkan itilaf, Bulgarlarla, Yunanlıları tamamen ayırmıştır. Bu şartlar altında Ruslar, Balkan devletleri Birliği’nin kurulabileceğini nasıl düşünebilirler.
Sultan II. Abdülhamid'in Balkan ittifakı hakkındaki düşünceleri
Süt kuzusu lafları bunlar. İnsan her durumda saygınlığını koruyabilir. Mücadele yüceltir, alçaltmaz. Özdeyişlerden alıntılar! Tek yaptığınız benim saygınlığımı korumayı beceremediğimi ileri sürmek. Yani saygıya değer biriyim, fakat bu erdemi korumayı beceremiyorum. Böyle bir şeyin mümkün olduğunu anlıyorsunuz değil mi? Hoş bütün Ruslar böyledir zaten, neden biliyor musunuz? Çünkü Ruslar, kendilerine uygun bir tarz yaratabilmek için haddinden fazla çok yönlü ve yeteneklidir. Oysa bütün iş tarzda. Biz Ruslar genellikle öyle üstün yetenekliyizdir ki, kendimize uygun bir tarz bulmak için mutlaka dehaya ihtiyaç duyarız. Eh deha da pek bulunmaz bizde, zira genellikle nadir rastlanan bir şeydir dünyada. Fakat bu tarz Fransızlarda, belki birkaç Avrupa ülkesinde daha öyle harika biçimlenmiştir ki, hiç hak etmedikleri hâlde son derece saygın görünürler. Bu yüzden tarz onlar için çok önemlidir.
- Bense ruletin özellikle Ruslar için icat edildiğini düşünüyorum, -dedim. Bu yorumuma cevaben Fransız'ın küçümser bir tavırla gülümsediğini görünce, haklı olduğumdan şüphem olmadığını, zira Ruslara kumarbaz demekle aslında onları övmekten çok yerdiğimi söyledim; yani sözüme güvenilebilirdi.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.