Evvel Gidenler, Hoş Sada
6/10
·188 syf.·
2026 10. kitabı
Kitap, iki bölümden oluşuyor: Evvel Gidenler ve Hoş Sada. Evvel Gidenler bölümünde vefat eden sanatçı ve siyaset adamları varken ikinci bölüm olan "Hoş Sada" bölümünde ise hayatta olan ve yazarın etkilendiği isimlere yer verilmiş. Beni kitapta en çok yazarın oğlu için yazdığı bölüm "Mahmut Enes" etkiledi. Geçmişe ve yazarın düşüncelerine tanıklık yapmak isteyen okurlara kitap tavsiye edilir.
Portreler Kitabıİsa Kayaalp · Aktif Yayınları · 20251 okunma
hepimiz çaylak'ız!
Puan vermedi·128 syf.··
2026 3. kitabı
çaylak ile filozof... çaylakla birlikte büyüdük sayılır. hani bazı kitapların hiç sonu gelmeyecekmiş gibi gelir ya. son yazılsa, sayfalar bitse bile o kafamızda bir yerde hep devam eder. acaba şimdi ne yapıyorlardır diye düşündüğümüz olur zaman zaman. işte öyle içine çeken kitaplardan bahsediyorum ve bu seri de ayynı öyleydi. hatırladığımda yüzümü gülümseten, hoş bir sadâ bırakan bir kitap. ayrıca ciddi manada duygulandıran bir kitap. itiraf etmeliyim ki sonunda bu kadar etkileneceğimi düşünmezdim. temennim ileride filozof gibi bir büyükanne olmak :) şimdi ise hepimiz çaylak'ız!
Çaylak ile Filozof 10Özkan Öze · Uğurböceği Yayınları · 202662 okunma
Reklam
9/10
·288 syf.··
2026 3. kitabı
·
13 günde okudu
·
Okunma: 20 Mayıs 2026 12:35
Bu kitabı neredeyse 3 yıldır okuyorum. Bitmesi bu zamana kısmetmiş, anlamlı bir zaman. Ne zaman dara düşsem genişlememe vesile oldu. Belki de bu sebeple bu kadar uzun sürdü bitirmesi. Dünyaya gitmeye geldik, hoş bir sada bırakmaya geldik. Kitapta altını çizdiğim cümlelere bakıyorum, Buraya yazmak için birini seçmeye çalışıyorum, Şu cümle bütün kitabı özetliyor sanırım: "Eskiler, hak ve hakikati anlattıktan sonra, Allah tesirini hak etsin derlerdi." Nasipli miyizdir? İnşallah
Dünyaya Geldim GitmeyeM. Kemal Sayar · Turkuvaz Kitap · 20194,037 okunma
Maziden hoş bir sada...
8/10
·336 syf.··
Beğendi
·
2026 29. kitabı
·
26 günde okudu
·
Okunma: 06 Mayıs 2026 13:41
Kültür tarihçilerimizden Dursun Gürlek,"Maziye Bir Bakıver"diyerek, geçmiş zaman bağ ve bahçelerinden zengin bir demet sunuyor. Dersaâdet'in cumbalı evlerinde, eski İstanbul hanımlarının yaptıkları"pencere sohbetleri"ni, ahşap evlerin cephelerinde yer alan "Ya Hafız!"levhalarının ne anlama geldiğini, bir zamanlar Ayasofya'nın etrafını saran farelerin nasıl ürkütüldüğünü, Sultan II Abdülhamit'in Beylerbeyi sarayı'nda Enver paşa'ya söylediği ibretâmiz sözleri, Fatih'teki Şekerci Hanı'nı mesken hale getiren şeker insanların; şairlerin, yazarların hallerini, Galata Mevlevihanesi'nde icra edilen Sema törenlerini ve hatıralarda kalması gereken daha pek çok tabloyu gözler önüne seriyor. Uzun süre radyo programlarını dinlediğim yazarımızın kitabını okumakta ayrıca çok zevkliydi . Kendisine sağlıklı sıhhatli hayırlı ömürler diliyorum.
Maziye Bir BakıverDursun Gürlek · Timaş Yayınları · 2017160 okunma
Puan vermedi·168 syf.··
Beğendi
·
2026 34. kitabı
"Yazmak, direnmek kadar umut dolu bir eylemdir." "Her şeyin bir meta olduğunu biliyorum. Ama yine de bazı şeyler meta olmamalı." "Aklın, yükselen bağnazlık karşısında yolunu kaybettiği, düşünce, ifade ve vicdan özgürlüğünün çiğnendiği bir dünyada ruh acı çekiyor, haykırıyor ve nihayetinde parçalanıyordu." "Ve bir çılgınlığın pençesinde kıvranan bu ülkede yalnız olmadığını, birilerinin senin gibi hissettiğini, senin gibi düşündüğünü bilmek... insana çok iyi geliyor." Müziğin evrenselliği ve iyileştirici gücüne dair güçlü bir anlatı #akiramizubayaski kaleminden #unutulmazsuit . Lutiye olarak çalışan Pamina, tamir edeceği bir çellonun içerisinde eski bir mektup bulur. Mektubu 1945'li yıllara açılan bir zaman tüneli olarak hisseden okursa satırlar aracılığıyla savaş yıllarına gider çello eşliğinde. Mizubayashi kaleminden karakterler ise sanki birer notadan ibarettir artık... Savaşın kıyısına karşı müziğin insan ruhunu tamir eden o esintisi hoş bir sadâ bırakıyor okurun gönlünde. Not: Lutiye (Fransızca luthier), başta gitar, keman, ud gibi telli ve ahşap müzik aletlerinin yapımı, bakımı ve onarımı ile uğraşan, marangozluk becerisine sahip müzik aleti ustasıdır. Genellikle yaylı ve telli çalgı yapımcısı veya tamircisi olarak adlandırılan bu kişiler, enstrümanların ses kalitesini optimize eden uzmanlardır.
Unutulmaz SüitAkira Mizubayashi · Yapı Kredi Yayınları · 202515 okunma
Puan vermedi
Değişimi, insan olmayı, duyguları ve kendimizi kabul ederken doğru şekilde yön vermeyi güzel bir şekilde aktaran ve bu süreçte destek olabilecek fikirler ve yöntemlerle yol da gösteren bir kitap. Son kısımda Bâki’den alıntı yapılarak yazılan ana başlığı aktarmak isterim : “Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş”.
Kendine İyi Davran Güzel İnsanBeyhan Budak · Destek Yayınları · 201912,9bin okunma
Reklam
Reklam