tebliğ
Sen daveti, çağrıyı herkese karşı yaparsın. Bazılarının yürüyecek ayakları yoktur, kiminin de ayaktan haberleri yoktur. Ayakları uyuşmuştur, ama hepsi birden kımıldanınca, ondan bir pay alırlar. Elbette ona uygun hareket edenler faydalanırlar.
Sayfa 249
Din
Bütün deliller güneşin bir gün batacağını sana söylerken, artık bu heva ve hevese kapılıp da gaflet içinde uyumanın ne yeri var? Seni uyumak için mi buraya getirdiler?
Sayfa 249
Din
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
...dünya bir köprüdür. Ancak köprü harap ve ateş içinde yanarken öyle bir köprü üstünde binalar yapan güven içinde olamaz.
Sayfa 248
Din
«Yâ Rabbi, beni sâlih kullar arasına karıştır!»
Sayfa 240
Dualar
Hikmet ehli/Gönül ehli - Gönül
Şiir: Hikmet ehli, erenlerin sözlerini araştırdım, Onlardan her vadide, her şehirde bir destan var. Hepsi de gönül elinden feryada gelmişler Bu sözlerden şüpheye düştüm Kendi aklımdan geçtim, acele gönül tarafına sefer ettim. Onda da hiç boş yer göremedim. Bu gönül arif ile maruf arasında çok kere sözcülük yapar. Gönülün ne olduğunu gönül erleri bilir. Gönülün kadrini her gönülsüz ve ruhsuz ne bilsin?
Sayfa 236
Din
Benim gönlüm hiç kimsenin hazinesi değildir, ancak Hakkın hazinesidir.
Sayfa 228
Din