-senâ ile tarihe doğru adlı programın 2.bölümüne hoş geldiniz
Lale; İngilizcede tulip, Fransızcada tulipe, Almancada Tulpe demek. Kökeni Osmanlı'daki tülbent kelimesine dayandırılır. 16. yüzyılda Avrupalılar, Osmanlı'da tülbente sarılı laleleri görüp ismini sorunca 'tülbent' kelimesini çiçeğin adı sanarak dillerine almışlar. Not: Tasavvufta lale, "Allah" lafzındaki harflerle ilişkilendirilir ve bu yüzden tevhidi simgeler. Ayrıca tek başına açan kırmızı lale, ilahi aşkı ve Allah'a duyulan derin muhabbeti temsil eder.
(Rüya) (Sena ile Ayten konuşuyordu. Sena aşırı sinirliydi,duvarları altından bir odanın içinde oturuyorlardı.) Sena: Neymiş bana aşıkmış İğrendim Senin ne haddine sen kimsin ? Ayten (Gözlerini kısarak senaya bakar): Sen ne dedin ? Sena: Ne diycem Parasını ben veriyorum Dolayısıyla büyüğüyüm onun 73626373 tane mesaj attı bir de Şey dedim(Ayten sözünü kesti) Ayten:Endişeden ve ezilmişliktendir mesajlar Veya umursamazlığındandır. Ayrıca sen zaten eksik hisseden birine ve biliyorsun bunları Sena:Evet Ayten:Zibilyon tane şeyi göze alıp Sana her şeyini ve her şeyi dürüstçe anlatmış birini Hoşgörüyle red etmek yerine Yetersizlik bildirgesi mi gönderdin ? Bir de bu çocuk feministlerin örnek insanı şuan Doğru muyum ? Sena: Evet yetersiz çünkü Ayten:İnsan parasıyla eksik veya tastamam olmaz Yaşamı hayvan pazar mı sandın ? herkesin boynuna da bir fiyat as o zaman ona göre belirlersin çevreni
Edebiyat
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Bismillahirrahmanirrahim...
"Hamd-ü senâ, kâinâtın Hâlık’ı olan Cenâb-ı Hakk’a mahsustur. Salât-ü selâm, Fahr-i Âlem Efendimiz Hazretleri’nin ve âl-ü ashâbının üzerine olsun. Bu mübârek vakitte; dâr-ı dünyâdaki ömrünüzün huzur-u kalb ile geçmesini, rûh-u şerîfinizin feyz-i ilâhî ile nûrlanmasını niyâz ederim. Cenâb-ı Mevlâ, gönlünüzdeki hâlisâne duâları dergâh-ı izzetinde kabûl buyursun; sıhhat-ü âfiyetinizi dâim, akıbetinizi hayr eylesin. Cumamız mübârek, niyetlerimiz makbûl olsun."
Bismillahirrahmanirrahim...
“Hamd-ü senâ, âlemlerin Rabbi olan Cenâb-ı Hakk’a mahsustur. Salât-ü selâm, Fahr-i Âlem Efendimiz Hazretleri’nin ve âl-ü ashâbının üzerine olsun. Bu mübârek Cuma vaktinde, lütf-u ilâhînin ve feyz-i berekâtın hânenizden eksik olmamasını niyâz ederim. Cenâb-ı Mevlâ; gönlünüzdeki murâd-ı ilâhîyi hayırlı kılmakla berâber, sıhhat-ü âfiyetinizi dâim, rûh-u şerîfinizi sürûr-ı ezelî ile pür-nûr eylesin. Cumamız mübârek, akıbetiniz hayr olsun."
muhakkak içimi kemirmeli mi keder? hep büyük taarruzlar mı insanı cezbeder? çünkü ben barışı tanımıyorum içimde, sükûnet dediğim şey bile bir ön hazırlık gibi geliyor felakete. şiir - felakete meyil Sena Yeşil
Sena Demir yazdı: Karşıdan Bakanlar👇 edebifikir.com/hikaye/karsidan... "Yıllar sonra kendimi nasıl olduysa tekrar bu sokaklarda bulmuştum. Hâlbuki çıkarken bir daha adımımı atmam diyordum."
Edebiyat