Sena Ekinci

Sena Ekinci
@sena2502
“Öyle bir din düşünün ki kutsal kitabı, hep birlikte Allah’ın ipine yapışın, fırkalara bölünüp parçalanmayın; Allah’ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın, kendilerine apaçık deliller geldikten sonra çekişmeye girip fırkalar(mezhepler) halinde parçalananlar gibi olmayın diyecek ama inananlar bunca fırkaya ayrılıp ayrılığa düşecek ve kendileri gibi düşünmeyenleri din dışı ilan edecekler. Kimi mezhep ve tarikat mensupları, başka mezhep ya da tarikattan olan ve namazda imamlık yapan birinin arkasında namaz kılmıyor ve başka mezhebe bağlı müslümanlar ile aynı safta namaza durmuyorlar. Hatta kimi zaman birbirlerini müslüman olarak dahi görmüyorlar. Durum bu kadar vahim.”
Sayfa 33·Kitabı okudu
Din
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?

Sena Ekinci

, bir kitap okudu
Puan vermedi·100 syf.·
24 saatte okudu
·
2020 10. kitabı
Mehmet Rauf
7.9/10 · 10,1bin okunma
“Ve sonra yalnız seviniz. O zaman her şey sizin için başka bir ışıltılı yolla, her şey başka bir parıltılı seherle nur olur, parlar! Her şeyin yalnız sizin mutluluğunuz için var olduğunu anlarsınız.”
Sayfa 81·Kitabı okudu
“Bir genç kız, hayatını paylaşacağı ve teslim edeceği erkeği tanımalı, bilmeli, sevmeli... Hiç olmazsa evlilikte servet gibi namus gibi şeyler değil, hayatın esasını oluşturan ahlâk ve eğilimler dikkate alınmalı, evliliğe lâyık olduğu önem verilmeli, taraflar birbiri hakkında bugünkü gibi ihmalle değil, dikkatle bir incelemede bulunmalı, analar, babalar, gözlerini açarak bu incelemeyi bizzat idare etmeli, şimdiye kadar olduğu gibi yalancı tanıklıklara, asılsız rivayetlere güvenilmemelidir.”
Sayfa 48·Kitabı okudu
“Bir erkek karısını emeline uygun bulmazsa istediğini yapabilir, boşar yahut başka bir kadın alarak mutlu olur, fakat kocasını sevmeyen, onun kalbine ve emellerine pek uzak olduğunu görerek beraber yaşamaktansa ölmeyi tercih edecek kadar nefret eden kadınlar, onlar, o zavallılar ne yapsınlar? Ya bu zulüm ve ihanet içinde sürünerek çürüyüp harap ve helâk olacak yahut daha fena bir ihtimalle fuhuşa düşüp sefil ve adı kötüye çıkmış olacak değil mi? Peki, bunları kim düşünecek, kim koruyup kollayacak?”
Sayfa 47·Kitabı okudu