Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Senâ.

"Hayat konfor alanınızın kıyısında başlar."
Sayfa 251Kitabı okudu
Reklam
"Genler bir vakum içinde iş görüyor değiller. Gen araştırmalarından öğrendiğimiz esas ders bu. Çevreden gelen girdilere yanıt olarak açılıp kapanıyorlar. Yaşadığımız deneyimler düpedüz içimize işliyor, genlerimizin dışavurum tarzını değiştiriyor."
Sayfa 234Kitabı okudu
"Üzüldükleri veya kızdıkları zaman küçük çocukların bir yetişkin tarafından yatıştırılmaya ihtiyaç duyduklarını söyledi. Yeterince yatıştırıldıysak büyüdükçe kendi kendimizi yatıştırmayı öğrendiğimizi. Ailemizin bize verdiği rahatlama ve gevşemeyi içselleştirdiğimizi."
Sayfa 225Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Çok fazla stres bulunan ortamlarda yetiştirilen çocuklarda dikkat sorunları görülme ve DEHB tanısı koyulma ihtimali önemli ölçüde artıyormuş."
Sayfa 225Kitabı okudu
"Pek çoğumuz kimliğimizi tükeninceye kadar çalışmak etrafında kuruyoruz. Buna başarı diyoruz. Gitgide hızlanmaya dayalı bir kültür içinde yavaşlamak zor; çoğumuz yavaşlayınca suçluluk duyuyoruz. Bunu hep birlikte -toplumsal, yapısal bir değişim olarak- gerçekleştirmemiz bu yüzden önem taşıyor."
Sayfa 192Kitabı okudu
Reklam
"Çalışma saatleri arttıkça insanlarda dikkat dağınıklığının arttığı, üretkenliğin azaldığı ve bu iş yüklerinin sürdürülebilir olmadığı sonucuna varmışlar."
Sayfa 184Kitabı okudu
"Kendinize hakim olmayı deneyebilirsiniz ama ekranın diğer tarafında size karşı çalışan bin tane mühendis var."
Sayfa 156Kitabı okudu
Iphone'u icat eden isimlerden Tony Fadell ise şöyle demiş: "Dünyaya ne getirdik böyle diye düşünerek soğuk terler içinde uyanıyorum bazen."
Sayfa 126Kitabı okudu
"Çok fazla kitap okuduğum zaman dönüştüğüm kişiyi seviyorum. Sosyal medyada çok fazla vakit geçirdiğimde dönüştüğüm kişiyi sevmiyorum."
"Yaşamak için hazır olmayı bekleyemeyiz. İnsanı pat diye vurur yaşam."
Reklam
"Yüzleştiğiniz her şeyi değiştiremezsiniz ama yüzleşmeden hiçbir şeyi değiştiremezsiniz."
"Allah Teala, isimlerini ve sıfatlarını sevdiği gibi bunların eserlerinin kullarında görünmesini de sever. Misal, Allah güzeldir, güzel olmayı sever. Allah affedicidir, affedenleri sever. Allah cömerttir, cömert olanları sever. Allah her şeyi hakkıyla bilendir, ilim ehlini sever. Allah tektir, tekleri sever. Allah çok kuvvetlidir ve Allah katında kuvvetli mümin zayıf müminden daha sevimlidir. Allah çok sabırlıdır, sabredenleri sever. Allah şekürdür, şükredenleri sever."
"Varlık alemi içinde insan, Allah'ın bütün esmasının tecelli ettiği yegane varlıktır ama aynı zamanda Allah'ın kuludur. Her insan kendine özgü bir "esma bileşeni"ne sahip, başlı başına bir alemdir."
"İslam düşüncesi insanın evren içerisindeki şerefli konumu ile Allah'a karşı sonsuz kulluğu arasındaki dengeyi en güzel şekilde sağlamıştır."
"Dilcilere göre "insan" kelimesi iki kökten türemiş olabilir: ünsiyet ve nisyan. Ünsiyet, insanın yaratılışının genelliğine ve yapısal olarak bütün varlıkların onunla ilişki kurabilmesinin kolaylığına işaret eder. İbn Arabi, bu durumu yaratılmışlar içinde insanın, bütün esmanın tezahür ettiği yegane varlık olmasıyla açıklar. Ona göre insan bütün varlıkların hakikatleri anlamındaki isim ve sıfatlarının tümünün kendisinde bir araya geldiği yegane varlık olduğu için her varlık kendisinden bir parçayı (kendi hakikatini) insanda bulur."
614 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.