Bahçemde Yürürken, Serra Durmuş
Arsızdaki doyumsuzluğu, Bencildeki kolumu zor kurtardım. İmrenirdim yıllar evvel, Görünce masumun beyaz hırkasını. Şimdilerde kıyıda istiridye ararım.
Şiir
Bahçemde Yürürken, Serra Durmuş
Arsızdaki doyumsuzluğu, Bencildeki kolumu zor kurtardım. İmrenirdim yıllar evvel, Görünce masumun beyaz hırkasını. Şimdilerde kıyıda istiridye ararım.
Şiir
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
MEHDİ(AS) en büyük düşmanları kimler Olacak?
İslam hadis literatüründe, ahir zamanda zuhur edeceğine inanılan Hz. Mehdi’nin karşısında yer alacak, onunla mücadele edecek veya Müslümanlara büyük zorluklar yaşatacak en büyük düşman figürler ve şahsiyetler belirli semboller ve isimlerle anlatılır. Bunlar: 1.Deccal (Mesih-i Deccal) , 2.Şeytan (İblis) , 3.Süfyan, 4.Süfyani, 5.Serra, 6.Ceylan, 7.Münafıklar ve Kalbi Bozuklar, 8.İsfahan Yahudileri , 9.Deccal ve Şeytana Tabi Olan Sahte Alimler'dir.
Çok güzel bir hikaye
Aluşta'dan Esen Yeller “Bir Kırım Türküsü”🇺🇳🇹🇷📖 “Almanlar geldiğinde Kırım’da savaşacak adam yoktu. Tüm Rusya’da durum aynıydı. Bilal Agam anlatmıştı bana bunun nedenini: Bolşevik ihtilali sonrasında komünistler bütün generalleri ve aydınları ‘halk düşmanı’ olarak suçlayıp hapse atmış. Kimileri hapisteymiş, kimileri de zaten ölmüş veya başka yerlere kaçmışlar. Sovyet ordusunun başında bilgili ve tecrübeli komutanlar kalmamış. Halkın arasında okumuş, aydın kişi de pek yokmuş. İkinci Dünya Harbi patlak verdiğinde Sovyetler eli silah tutabilecek herkesi Almanlara karşı savaşmak üzere askere almışlar. Dolayısıyla Kırım’da kadınlar, çocuklar, hastalar, sakatlar ve yaşlılardan oluşan halk, sessizce boyun eğmiş şehirlerinin el değiştirmesine…” (s. 53’den Alıntı)
Benim Kitap Önerilerim
Yıkıntı
Hiç dokunmadığın bir yaranın sızısıyım ben, Görmediğin bir mevsimin son yaprağı... Sen kendi güneşinle meşgulken en çok, Ben senin karanlığında kurdum bu sığınağı. İçimde öyle bir yerdesin ki artık, Seni oradan çıkarsam, geriye benden hiçbir şey kalmaz. Biliyorum, ne bu sevda seni bana yaklaştırır, Ne de bu mesafe beni senden uzaklaştırır. -Serra Çoban
Yarım Kalan İz
Yağmur bir perde gibi iniyor aramıza, Adımlar küçülüyor, silinirken yollar. Dönüp bakılmayan her bir an, Boğazda düğüm, gözde biriken o son yaşlar. Biri gidiyor, diğeri kalıyor sessizliğe, Hava soğuk, toprak ıslak, dünya yorgun. Ayrılığın soğuk nefesi değiyor yüze, Bir veda başlıyor, kelimeler çoktan durgun. Saklanmıyor artık gökyüzünün hüznü, Karışıyor yanaklardan süzülen o ıslaklığa. Gidenin silüeti kaybolurken ufukta, Kalan, tutunmaya çalışıyor bir parça karanlığa. ~Serra Çoban
Şiir