Akaid-i İslamiyye
Nazar boncuğu kullanımı tarihte Babil ve Mısırlılara(Mezopotamya Bölgesi) kadar dayanır. Nazar boncuğundaki göz; şeytan gözünün simgesidir. Şeytandan yardım istemenin sembolik yoludur. Bu da Allah'a şirk koşmaktır. Babillerden beri süregelen bu simge; kullanan kişinin imanını götürmek için yeterlidir. Aynı şekil at nalı, sarımsak vs. gibi şeylerin ruhani varlıklarla mücadelede yararlı olduğuna inanmak da aynıdır. Nazarın altında yatan duygu kıskançlık, nefret, kin ve imrenme duygusudur.
Tehlike eşzamanlı yaşanıyor ve her biri diğerini kendi amacından saptırıyor. içine işlemiş bilinciyle, anlaşılmazlığıyla, simge düzeniyle, yanılsama gücüyle insan, en sonunda evreni tahrif etmeye ve kendi belirsizliğiyle onu bozmaya ya da belirsizliğini ona bulaştırmaya vardırmadı mı işi?
Sayfa 30 - Ayrıntı YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
272 syf.
·
Puan vermedi
·
13 günde okudu
Dinler hakkında bilgi sahibi değil iseniz ya da çok az bilgiye sahip iseniz ilk okunacak kitaplardan biri olarak gösterebilirim. Ben de bu sebepten ötürü kitabı okudum. Bir çok dinin başlagıcını, gelişimi ve toplumdaki yerini kısa kısa ve kolay okunacak şekilde el alıyor. Tabi bunu mitolojik figürlerden başlayarak günümüze kadar belli bir sırayla? okura sunuyor. Kitabı çoğunlukla objektif buldum. Fakat yazar ara ara yorum yapmış gibi:) İnandığımız dini bilmeliyiz ve tabi inanmadığımızıda. Sevgiler...
Dinler Tarihi 101
Dinler Tarihi 101Peter Archer · Say Yayınları · 2018873 okunma
Hristiyanlığın Musevilikten devraldığı katışıksız ruhanilik, bu dine inananları, putlara tapmaya yol açtığını düşündükleri sanattan uzaklaştırdı. Ama Hristiyanlık, etki alanını genişletip çoktanrıcılığa inananları da kendine çektiği zaman, inançlarını yönlendirecek görüntülere ve imgelere gereksinim duyan okumamış kitlelere uygun bir dünya yaratmak zorunda kaldı. Kendi öz eğilimine ters düşmesine rağmen, kitlelerin bu hayal dünyası gereksinimine cevap vermek zorunda kalan Hristiyanlık, bu dünyayı, Yunanlılardan beri günlük ve somut yaşamın bir yansısı haline getirmiş olan yaşama bağlılık eğiliminden temizleme gereğini duydu. Gerçekten de, eğer görüntü ve imge kendisine tapınılacak şeyler değil de, dinsel inanca götürecek aracılar olacaklarsa, bu yeni inançta da Doğu’nun eski dinlerinde olduğu gibi bir yer tutmak zorundaydı. Böylece görüntü ve imge, tanrı bilimsel bir araç ve dinsel dogmaları dile getiren bir araç haline geldi. Ama bu haliyle dogmanın yani dinsel inancın bir örneklendirilmesinden ve süsünden başka şey değildi artık. Bunun sonucu olarak görüntü ve imge, eski dinlerdeki büyüsel gücünden yoksun kılındı ve simge haline gelerek yeni bir varlık kazandı. Dolayısıyla sanat da, dogmanın hakikatlerini formlar haline getiren bir dil olarak ele alındı. Bunun sonucu olarak, simgenin inancı aktarmasını engelleyecek her öğe bir yana bırakıldı. Bu anlayışta, katışıksız bir manevi hiyerarşi, varlıkların maddi ve somut boyutlarının yerini almıştı.
224 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Delinin defteri
Öncelikle kitap, neva bulvarı, burun, portre, palto, bir delinin anı defteri ve fayton adlı altı eserden oluşmaktadır. Neva bulvarı adlı bölümün genelinde yüksek sosyete mensuplarının tabiriyle hiyerarşinin kol gezdiği alt-üst sınıflarının yoğun olarak hissedildiği, günümüz ölçütünde bağdat caddesi, Şanzelize caddesi olsun, tamamıyla lükse karşı
Bir Delinin Anı Defteri - Palto - Burun - Petersburg Öyküleri ve Fayton
Bir Delinin Anı Defteri - Palto - Burun - Petersburg Öyküleri ve FaytonNikolay Gogol · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201955,2bin okunma
120 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Kitabı Alırken Başlığı çok Dikkatimi çekmişti " İnsanlığımı yitirirken " Bu başlık Benim kitabı merak etmemi sağladı, kitabı elime aldığımda ilk olarak yazarın hayatını okudum ve ilk defa bir yazarın hayatı bu denli aklımda kaldı çünkü yazar tüyler ürpertici bir hayata sahipti. Otobiyografik Roman Olan Bu kitap Çok akıcı bir üslup kullanılarak yazılmış. Kitaptaki karakter içine kapanık, içindeki gerçek hislerini dışarı yansıtamayan, Her zaman beğenilmek,Taktir edilmek uğruna kendi tabiriyle Soytarılık yapan ,yine kendi tabiriyle HAYIR diyememenin cezasını çeken, Hayatından sürekli olarak vazgeçmeye çalışan Bir genç . Kitap aslında cok derin mesajlar içeriyor. Toplumda bu tür insanların var olduğu herseye gülerken içinde derin acıların olduğunu ,Anlaşılamadığı ve daha dogrusu insanlar memnun olsun diye kendini anlatamadiğı için , mutluluğu kadınlarda, içkide , aramaya çalışan insanlar olduğunu Anlatıyor. Kitabı tüylerim diken diken olarak okudum.Kitap sayesinde Böyle bir hayata şahit oldum ve daha nice nice bu şekilde kaybolup gitmiş hayatlar olabildiğini düşündüm. Herkese Tavsiye edeceğim bir kitap .
İnsanlığımı Yitirirken
İnsanlığımı YitirirkenOsamu Dazai · Kapra Yayıncılık · 202333,1bin okunma
Reklam
Modern bir politik simge olan türban, gelenek içinde eritiliyor.
Bugünün Türkiye'sinde kadının şiddetli bir maddi ve ma­nevi kuşatma akma alındığı, sürekli telkin altında tutulduğu, örtünmeyenin neredeyse "ahlaksız" sayıldığı hatırlanırsa, bu psikolojik şiddetin fiziki ve yasal baskıdan daha önemli oldu­ğu bile söylenebilir. Esas olarak bir erkek dini olan Arap İslam'ı, siyasal derin­lik kazandıkça kadının özgürlüğüne saldırmaktadır.
Romantik bir paranoyak oldum arzularımdan dolayı, her şeye anlamlar yüklemeye başla­dım. Bir simge çözücüye, bir peysaj yorumcusuna dönüştüm (ve böylece gülünç safsataların potansiyel bir kurbanı oldum).
128 syf.
9/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Kitap 126 sayfa olmasına rağmen 3 katı büyüklüğünde bir kitap okumuş gibi zaman ve anlamak için emek harcadım. Kitabın özellikle ilk bölümü bana göre oldukça anlaması zor bir bölümdü. Çoğu cümleyi tekrar tekrar okudum, hatta bir ara bırakmayı bile düşündüm. İkinci bölüm anlaması daha kolay, hikayenin olduğu bölümdü ve anlaşılması daha kolaydı. Kitap bütün olarak düşünülünce, kendinden hem nefret eden zaman zaman kendini öven bireyin paradoksal düşüncelerinden oluşuyor. Altı çizilecek bir çok cümle vardı ama zaten bu cümleleri her yerde gördüğümüz için burada alıntı yapmaya gerek duymadım.
Yeraltından Notlar
Yeraltından NotlarFyodor Dostoyevski · Karbon Kitaplar · 2017127,6bin okunma
Reklam
Kimi selamlıyorlardı? Eski bir yoldaşlarını mı? Ödev cezasına mahkum edilen birini mi? Ya da bir sebatlık örneğini mi? Dışarıdakiler için, demişti Joswing bir defasında, nesli tükenmiş bir hayvan gibisin, bir efsane, bir simge belki, işler yolunda gitmediği zaman onlara cesaret verecek bir sembol.
Sayfa 501Kitabı okudu
272 syf.
6/10 puan verdi
·
12 günde okudu
Dinler Tarihi 101 İncelemesi
Bu sene içinde okumayı planladığım birtakım kitaplara hazırlık olması amacıyla okuduğum bir kitaptı
Dinler Tarihi 101
Dinler Tarihi 101
. Ancak benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu diyebilirim. Zira kitabın adı ile alakalı olarak dinler tarihi ile alakalı çok bir bilgi yok. Dini ritüeller, inanışlar, normlar ön plana alınmış. Bir paça hangi dinin nasıl doğduğundan
Dinler Tarihi 101
Dinler Tarihi 101Peter Archer · Say Yayınları · 2018873 okunma
Resim