Anton Szandor LaVey Ve LaVeyan Satanizm Psikolojisi Üzerine Bir Söyleşi
Bu yazıyı hazırlamadan önce söylemek istediğim bir kaç şey var. Kimse kimsenin inancına inanmak zorunda değil ancak saygı duymak gerekiyor. Bu yazının yayınlanmış olma sebebinin en temel özelliği kişinin bu öğretiyi yayarken ne anlatmak istediğidir. Yazıda kesinlikle satanizm hakkında iyi veya kötü diye yorumlar yapmıyorum ve hiçbir şekilde
Yazarını tanımadığınız kitabi anlayamzsınız!
Kitaplar hakkında yapılan okuduğum incelemeler sonunda vardığım düşünceyi siz değerli okuyucularla da paylaşmak istedim. Mesela Stefan Zweig okumak istiyorsanız ve gerçek anlamda yazdığı kitapları anlamak, yazarın geçmişini okuymanizi tavsiye ederim. Ayrıca aldığı eğitimi ile yazdığı alanı bilmek de bir yazarı anlamada ve kitabını okumada önemli bir kriterdir. Sosyoloji okumadan, topluma yönelik oluşturulmuş teorileri kavramadan Zweig'i anlamaniz imkânsızdır. Diğer bir ornek de Kafka'yı çok düz bulan bir okuyucuya olan hayretim. Zira Kafka gelmiş geçmiş ruhu ve düşünceleri son derece derin anlamlar içeren eserlerinin her biri üzerinde uzun uzun felsefi yorumlar yapılacak kalitede bir yazardır. Ama siz edebiyattan ya da şiirden anlamıyorsanız yapacağınız yorum da maalesef hem kitap hem de yazar adına büyük bir talihsizlik olacaktır. Bunun gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Lütfen kitapları okurken okumak için değil anlamak için okuyalım. Saygılarımla.
Reklam
Daha önceden yeni yeni felsefeye giriş yapmak isteyen bir okurun hangi kitapları okuyabileceğini sormuştum ve çok da güzel önerilerde bulunulmuştu. Hatta bir okur, yeni felsefi kitap okumaya başlayacak olanlar için kitaplar yazan bir yazarı da tavsiye etti. Fakat ileti silinmiş. Belki de ben sildim. Sizin önerebileceğiniz, çok ağır olmayan felsefi kitaplar var mı? Sofie'nin Dünyası dışında. Bir de o okur bu iletiyi görürse tekrar yazarı söyleyebilir mi acaba?
13 öğeden 11 ile 13 arasındakiler gösteriliyor.