39. sayfada 'İfade-Sorgu'yan başlığı altında şu ilginç tespite rastlıyoruz: "Hizbullah terör örgütüne ilişkin bilgilere, yakalanan militanların ifadelerinden çok, ele geçirilen belge ve dökümanlardan yola çıkılarak ulaşmaya çalışılmaktadır. Çünkü yakalanan militanları sorguda konuşturmak oldukça zor olmaktadır. Militanlar her türlü şiddete karşı direnç gösterebilecek şekilde eğitilmişlerdir." Burada Mahkeme Heyetinin, zımnen diyemeyeceğimiz kadar açıkça, polisin gözaltında her türlü şiddeti uyguladığını kabul ettiğini anlıyoruz. Eğer militanlar Her türlü şiddete karşı direnç gösterebilecek şekilde eğitilmişlerse ve buna rağmen onları sorguda konuşturmak oldukça zor ise, demek ki gözaltında her türlü şiddet uygulanmaktadır. Buradaki ifadeyi Türkçe'den biraz haberdar olan herkes bu şekilde anlayacaktır. Bu sözler, Türkiye'deki sistematik işkencenin kabulüdür, itirafıdır, tarihe düşülmüş önemli bir nottur.
Herkese adil bir hayat standardı getiremeyen, eşit eğitim imkanı sağlamayan, vatandaşları arasındaki ekonomik uçurumu gideremeyen, vatandaşlarının tümünü aynı değerde görmeyen, ayrımcılık yapan, etnik kimlikleri yok sayan, ülkedeki etnik zenginliğe rağmen tek bir ırkı kutsallaştıran bir devlet içinde terör örgütleri zemin bulamayacak da nerede bulacak? Hiç kimse kusura bakmasın, ama kuruluşundan bu yana her zaman terörle birlikte yaşamış ve terörsüz bir anı bile geçmemiş olan bu devlet, suçu kendisinde aramalıdır. Hem insanların terörist olması için bütün şartları oluşturup buna zemin hazırlayacaksınız, hem de terörden şikayet edeceksiniz. Bu, bir çelişkidir. Terör örgütlerinin ortaya çıkmasında da, insanların teröre bulaşmasında da tek suçlu, teröre götüren sebepleri ortadan kaldıramayan devlettir.
Reklam
Çin ekonomisinin vanalarını ABD tutmaktadır. Istediği zaman kısar. Japonya'da herkese tamamen kısırlaştırılmış durumdadır. ABD'nin tam kontrolü altındadır.
Sayfa 101Kitabı okudu
Türkiye bağımsız bir AB'nin parçası olmayacak. Yeni bir hedef belirlemek kaçınılmaz görünüyor.
Eğer bir ülkenin yönetiminde yetersiz muhterislerin olduğunu görürseniz, o ülkenin gerçek yöneticilerini dışarıda aramanız gerekir.
140 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Mahir Kaynak / İstihbarat ve Terör Oyunları. Mahir Kaynak 1934 Gaziantep doğumlu, Türk iktisatçı, yazar ve istihbarat analizcisi. 1934 yılında Gaziantep’te doğdu. İlk ve ortaöğrenimini burada tamamladıktan sonra 1948’de Kuleli Askeri Lisesi’ne gitti. 1953’te Harp Okulu’nu bitirdi. 1967’de askerlikten ayrıldı. 1961’de mezun olduğu İstanbul
İstihbarat ve Terör Oyunları
İstihbarat ve Terör OyunlarıMahir Kaynak · Selis Kitaplar · 2006129 okunma
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.