Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tuğba Altun

305 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
19 günde okudu
Bu kitap, Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın örgütsel sistemine, kurumsallaşma düzeyine, kurumsallaşırken yaşanılan problemlere dair çok faydalı bilgiler vermektedir. Kurumsallaşma kavramının literatürdeki yerinden de uzun uzun bahsedilmiştir. Örgüt içerisindeki dengelere, teşkilatın iç ve dış dinamiklerine dair bilgi almak isteyenler, bu kitaptan en iyi şekilde istifade edebilir.
Müslüman Kardeşler'in Yükselişi ve Düşüşü
Müslüman Kardeşler'in Yükselişi ve DüşüşüM. Hüseyin Mercan · İlem Yayınları · 20195 okunma
Reklam
176 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Necib Mahfuz, romanlarında Mısır’ın sosyal yapısını ve insanların psikolojik durumlarını gerçekten çok iyi yansıtan bir yazar. Miramar da öyleydi. Karakterler ve aralarında ilişkiler üzerinden Mısır’ın 1960’lı yıllardaki durumunu çok iyi yansıtıyor. İnsanların devrimle ve özellikle toprak reformuyla değişen yaşantılarını görebiliyoruz. İnsanların yaşadığı ikilemlerle psikolojik durumlarına ve toplumun bakış açısına/ön yargılarına yüzeysel olarak tanık oluyoruz. Mısır’ın toplum yapısına Necib Mahfuz sayesinde küçük bir bakış atabiliyoruz.
Miramar
MiramarNecib Mahfuz · Turkuvaz Kitap · 2010706 okunma
96 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Karnak Kafe
“Karnak Kafe” gerçekten Mısır’ın 1960-1970 yılları arasındaki dönemi iyi yansıtıyor. 1952 Devrimi sonrası dönemin toplumsal dinamikleri yansıtan kitap, halkın çeşitli kesimlerine dokunuyor. 1967 Savaşı öncesi ve sonrası düşüncelerindeki farklılıkları iyi yansıtıyor. Aynı zamanda Devrimin nasıl korunduğunu görebiliyoruz ancak otoriter devlet yapısının eleştirisini de içeriyor. Gerçekten çok keyif alarak okuduğum bir kitaptı. Mısır tarihiyle, toplumu ve sosyolojisiyle ilgilenenlerin seveceği bir roman.
Karnak Kafe
Karnak KafeNecib Mahfuz · Kırmızı Kedi Yayınevi · 2015362 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
374 syf.
10/10 puan verdi
·
13 günde okudu
“Dâvetçiyiz Yargılayıcı Değil” adlı kitap gerçekten Seyyid Kutub’un “Yoldaki İşaretler” adlı kitabına nezire niteliğinde yazılmış bir eserdir. Müslüman Kardeşler cemiyeti içerisindeki bir kesimin Kutub’un ideolojisinden etkilenmesi üzerine Hasan el-Hudaybî böyle bir eser yazma gereksinimi duymuş ve Müslüman Kardeşler’in kendi ideolojisini Kutub’tan ayırmıştır. Cahiliye, tekfir ve cihad gibi kavramların karşılaştırmasını bu iki kitap üzerinden okuyup Kutub’un aslında Müslüman Kardeşler’in zihniyetinden çok farklı bir yolda ilerlediğini görebiliriz. Bu yönden gerçekten tavsiye edebileceğim bir kitap. Tabi ki, öncesinde Yoldaki İşaretler’in okunmasını öneririm. Böylece iki fikri karşılaştırma fırsatı bulabiliriz. Allah katkısı olanlardan razı olsun.
Davetçiyiz, Yargılayıcı Değil
Davetçiyiz, Yargılayıcı DeğilHasan el-Hudaybî · İnkılab Yayınları · 201327 okunma
463 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Hasan el-Benna ve Müslüman Kardeşler
Hasan el-Benna’nın hatıralarından oluşan bu kitap, Hasan el-Benna’nın çocukluğundan, aldığı eğitimlerden ve ilk İslami hareket olan Müslüman Kardeşler’in kuruluşundan başlayarak hareketin ulusallaşma ve uluslararasılaşma dönemlerine atıfta bulunuyor. Bu kitapla birlikte birçok fikri içselleştirme fırsatı bulduğuma inanıyorum. Henüz ilkokulda ya
Hatıralarım
HatıralarımHasan el-Benna · Beka Yayınları · 2019946 okunma