Eserin geneli Fidel Castro'nun röportajından oluşmaktadır.
Röportajı yapan Abd'li bir gazeteci olup sorduğu sorulardan Küba'daki rejime ve Castro'ya önyargıyla bakan biri olduğu anlaşılmaktadır. Örneğin; gazetecinin Castro'ya "diktatör" demesi, Castro'nun yönetimi ele almasını "kaos" olarak nitelendirmesi.
Castro'ya yöneticiliği öncesi ve sonrası olmak üzere siyasi sorular sorulmuştur.
Gazeteci, Castro'nun davranışlarını gözlemlemiş ve kaleme almıştır. Castro'nun cevaplarının dürüst ve içten olduğunu vurgulamıştır.
Eserle Castro hakkında bilinmeyen yönleri de öğrenmiş oluyorsunuz. Örneğin; Castro'nun Sierra Maestra'da bulunduğu vakitte dahi kendisinin Marksist -Leninist olmadığını açıklıyor.
Castro ayrıca Abd'deki kapitalist sistemi de eleştirmekte, Abd'de o yıllardaki siyahilere yönelik ırkçılığın kapitalizmden kaynaklandığını savunmaktadır.
Son bölümde Batista'nın hayatı, orduya girişi, yönetime gelmesinden başlayıp Fidel Castro'nun göreve gelmesine kadarki süreç hakkında detaylı bilgi veriliyor. Castro'nun devlete karşı olan eylemlerini terör olarak tanımlıyor.
Ayrıca gazeteci, Castro'nun devlet yönetimine geldikten sonra gerçekleştirdiği devrimler hakkında "böyle bir reform gerekiyordu" yorumu yapmaktadır.
Eser genel olarak Castro'nun ağzından onun hayatı hakkında bilmediğiniz yönleri ortaya koymaktadır. 94 sayfa oluşu, röportajlardan oluşması ve dilinin sade olmasıyla kolay okunacak bir eserdir.