Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
598 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Peygamberimizin hayatını üstadımızın ağzından okuyacağınız harika bir eser ve bu kitabı diğerlerinden ayıran en güzel özellik üstad peygamberimizin adını yazarken bile çekiniyor edebinden M... diye hitap ediyor biz hunharca ismini her yerde telaffuz ederken üstadda ki edebi görmek bize konuşurken bile edep ya edep diyerek düşünmemizi sağlayan harika bir eser.
Çöle İnen Nur
Çöle İnen NurNecip Fazıl Kısakürek · Hâcegân Yayınları · 20189,9bin okunma
Ben üstad oldum, hayat romanları üstadı..
Sayfa 36 - İletişim yayınlarıKitabı okuyor
Reklam
İyi üstad, dışımızda yaşananı içimizde hayat yapabilen muallimdir. En iyi muallim, en büyük üstad, şüphesiz ki hayattır. Ancak, ondan ders almasını bilmeyenler için muhtaç olduğumuz muallimler, hayatla benliğimiz arasında kürsü kurmuş olan bize daha yakından ve kendi dilimizle öğretici unsurlardır.
Sayfa 53
207 syf.
·
Puan vermedi
Richard Feynman adını duyduğum lakin tanımadığım bir fizikçiydi. Bir gün YouTube'da maddenin katı, sıvı ve gaz hallerindeyken; özellikle bir halden diğerine geçişte atomların hareketleri üzerine yaptığı bir konuşmada kendisine denk geldim ve hayran kaldım. Hayran kalmamın sebebi anlatımı, anlatırken yaşadığı mutluluk, ve anlattığına olan hayranlık idi. Bu olaydan birkaç ay sonra ise kütüphanede elime geçirdim bu kitabı. Fizik yasaları üzerine eğlenceli bir anlatı diyebilirim. Karmaşıklığı ve matematikselliği dolayısıyla insanı sıkma potansiyeli fevkalade yüksek olan Fizik ve konuları, Feynman'ın anlatımı ile bir hikaye, bir masal havası kazanıyor. Peki kitapta neleri anlatıyor? Mesela yer çekimi yasası. Bunun kuantum yasalarına uymadığını söylüyor. Hiçbir yasaya yüzde yüz doğrudur gözüyle bakamayacağımızı anlatıyor. Elektromanyetikten, yansımaya, ışıktan enerjinin korunumuna birçok yasayı irdeleyip günlük hayata endekslemeye çalışarak okurda bir farkındalık ve bilinç oluşturma derdinde Feynman. Aklımda kalan en sarsıcı nokta ise şu oldu: Diyor ki üstad, neden evrenin çok küçük bir yerinde, çok kısa bir anında gerçekleşenleri anlamak ve çözümlemek için sınırsız sayıda bilgisayar mantık ve hesaplamalarına ihtiyacımız var ki? Neden böyle bir şey oluyor? Düşünmek lazım. Neden acaba?
Fizik Yasaları Üzerine
Fizik Yasaları ÜzerineRichard P. Feynman · Tübitak Yayınları · 1998436 okunma
Aşık Veysel
' - Üstad dünyada ne anladın? + Sanki bir pazar yeri dolaştım, Üç metre bez aldım gidiyorum, Gözünü açıyorsun Doğdu, Gözünü kapatıyorsun Öldü diyorlar, " İşte bu göz kırpışa ' ÖMÜR ' diyorlar.. "
Öyle ya, aziz Üstad! Asr-ı Saadette değilsek, müştakıyız. Bu bize kâfi. Muhammed aleyhisselamın bize bıraktığı muazzam bir mucizesi bugün elimizde değil mi? O kitab, bize, muhtaç ve müştak bulunduğumuz saadeti vadetmiyor mu? Ona hâlisane sarıldığımız zaman muhtaç bulunduğumuz zevk-i maneviyat bize vermiyor mu? Evet, aziz Üstadım, bugün elimizde tuttuğumuz, gözümüzle gördüğümüz hakikî insanlara rehber olan o muazzam kitap, o büyük mu’cize ki, ben maddiyat içinde, dünya cereyanında boğulmak üzere iken, beni onun ulvî sesleri ne güzel tesellî etmiş ve bana sarsılmaz bir istinadgâh olmuştur. Hakka nâmütenâhi şükürler olsun. Muhterem Üstad, bana öyle geliyor ki, manevî saâdete küşâde bulunan ruhum, kıymettar risaleleri okudukça, yazdıkça git gide bir zevk-i manevî, bir saâdet-i ebedî hazırlıklarıyla coşacak. Coşkunluklarımın hayli devam ettiği oluyor. Üstadım, işte o zaman dünya, nazarımda bir hiçten ibaret kalıyor, ebediyete, sonsuza, saâdet âlemlerine atılmak istiyorum. İşte o dakikalar bu dünyayı bana verseler, bu tatlı hülyalarımın bir nebzesini bile vermek istemem. Def olsun gençlik rüyâlarının kâbuslu fırtınaları! Üstadım, duanıza muhtacım. Zekâi
Reklam
Sultanımdan İnciler
Bir damla su, Allah’ın lutfû ile inci olur ve altından ziyâde kıymet kazanır. Beden topraktan yaratılmış olduğu halde Cenab-ı Hakk’ın verdiği bir kuvvetle cihangirlikte ay gibi üstâd olur.
“Susuyor oluşum acı çekmediğim anlamına gelmez” demiş. Üstad
Tarık Tufan
Tarık Tufan
Üstâd
Kadir Mısıroğlu
Kadir Mısıroğlu
'nun, "esbâb-ı mucîbe" diye bir kavramı var. Söze başlamadan evvel, konunun gerektirdiği bilgileri karşıdaki sözü dinleyen kişiye nakletmek anlamında. Yani söze girmenin dahi bir âdâbı var... Bu inceliği bazıları bilmiyor maalesef..
Bir kazma al bir kürek aman aman Mezarımı kaz gayrı demiş Neşet Ertaş 🌷 Ne yüreğini bu kadar yaktı üstad 😑
Reklam
Şeyh Ali Mahmud'un bir plağı: "Ey saba rüzgârı! Vatan ceylanlarına, o sakin vadiye selamımı götür. Belki zaman müsaade eder de birgün onların hayalini, velev ki rüyada olsun, gözlerimle görürüm." Bu şarkı çok hazindir. Üstad bunu hemen her gece tekrar eder, dinledikçe mütehassis olurdu."
Sayfa 38 - Şule YayınlarıKitabı okuyor
Bu haykırışlarına doyum olmuyor be Üstad, bir seni anlasalar...
Ne yapabilir sana insanlar Allah yolunda yürürsen! Ne yapabilir Aziz Müslüman! Yapabileceklerinin sonu nedir!? Öldürmek mi!? ;En büyük saadete erersin.
Kadir Mısıroğlu
Kadir Mısıroğlu
Bedevi bir kavim ve ümmi bir muhitte, hayat-ı içtimaiyeden ve efkâr-ı siyasiyeden hâlî ve kitabsız ve fetret asrının karanlıklarında bulunan ve pek az bir zamanda en medenî ve malûmatlı ve hayat-ı içtimaiyede ve siyasiyede en ileri olan milletlere ve hükûmetlere üstad ve rehber ve diplomat ve hâkim-i âdil olarak, şarktan garba kadar cihanpesendane idare eden ve Sahabe namıyla dünyada namdar olan cemaat-i meşhurenin ittifak ile; can ve mallarını, peder ve aşiretlerini feda ettiren bir kuvvetli iman ile tasdikleridir. Mektubat - 220
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.