Verda Rençberoğlu

Verda Rençberoğlu
Üniversite
Sakarya
411 okur puanı
Kasım 2018 tarihinde katıldı
Puan vermedi·256 syf.··
2019 30. kitabı
İlk defa bu tarz bir kitap okuduğumu söylemek istiyorum. O kadar çok ön yargıyla başladım ki genelde siyaset ve tarih tarzı kitapları okumayı hiç sevmiyorum ancak bu kitap beni hiç rahatsız etmedi tam tersine o kadar akıcı ve güzel ki bittiğin de bir mutsuz oldum. Açıkcası hevesim kursağımda kaldı demek daha doğru olur. Gelelim kitabın konusuna zira çok fazla bahsetmek istemiyorum çünkü hepinizin okuyup o dönemlerde ne olduğunu öğrenmesini istiyorum. Eskiden beri babamdan dinlediğim o zamanları şimdi başka bir kalemden ve düşünceden okudum. ۰ Kitabımız 1970-80 arası yaşanan gençlik olaylarından bahsetmektedir. 8 bölümden oluşan bu kitap ilk bölümde ana karakterin çocukluk hayatından okumak için yaptığı çabalardan ailesinden bahsetmektedir. Diğer bölümlerde kendini tanıyıp ne olmak istediğinden okuduğu okul ve yaşanan durumlardan iki farklı fikre sahip karakterin aşkına, aşkına sahip çıkma çabalarına kusacası o anladı okurken bende onlarla beraber yaşadım.
Eylül'e KadarErtuğrul Özgün · Dorlion Yayınevi · 201926 okunma
Reklam

Verda Rençberoğlu

, bir kitap okudu
Puan vermedi·256 syf.··
2019 30. kitabı
Ertuğrul Özgün
8/10 · 26 okunma
Puan vermedi·179 syf.··
2019 29. kitabı
Kitap Kudüs’e bir görev için gönderilen dokuz gencin hikayesinden bahsetmektedir. Gençlerin her biri Osmanlı devletinin zamanında güzide yerleri olan şehriyeleri temsil etmektedir. ۰ Samimi ve gayret verilerek bütün mücadelenin asırlık sırların şehirlerin dünü ve bugünkü halleri durumları bir taraftan kardeşlik öte yandan ihanetin izlerini birleştirdiği bir kitap. ۰ Tarihi, milli ve dini yönü ağır basan içerisinde faydalı bilgiler bulunan bir kitaptadır. Ancak mağlesef beni kendine çekmedi bunun da sanırım nedeni tarih kitaplarını sevmememden kaynaklanıyor. Ancak tarih sevenlerin kesinlikle okuması gereken bir kitap 🥰
Nerede KalmıştıkÜmit Serhat Genç · Bengisu Yayınları · 201916 okunma
Puan vermedi·118 syf.··
2019 28. kitabı
Konusu ailesini terk edip İstanbul’a yerleşen reyhandan bahsetmektedir. İstanbula güvenip beraber gittiği Kenan’ın reyhana karşı amacı farklıdır. Kenan’dan kaçan Reyhan Ceyda’yla tanışır. Çalıştığı yerde asistan olarak çalışan daha sonra patronunun ölümü ile vasiyetinde şirketin büyük bir çoğunu kendine bıraktığını öğrenir. Herşey bu kadar güzel giderken bir gün kafasında bulunan tümörü öğrenir ve fazla vaktinin kalmadığını anlar. ۰ Reyhan Ceyda ile birlikte doğup büyüdüğü İzmir’e geri döner amacı kalan kısacık zamanını ailesi ve çocukluğundan beri aşık olduğu Asaf’a kendini affettirmek. Sonra ne mi oluyor bu güzel kitabı alıp sununu öğrene bilirsiniz.
En Güzel DerdimTuğçe Agdoğan · Luna Yayınları · 20196 okunma