Ğ

Ğ
@wtfis
122 okur puanı
Mayıs 2020 tarihinde katıldı
Çocuğumuzla, kendi olmaktan derin ve sakin bir haz duymasını sağlayacak şekilde yaşamalıyız.
Sayfa 20
Reklam
Yalnız şunu da unutmayalım: Mükemmel olmak zorunda değiliz. Çocuklarımızı yetiştirirken yanlışlar yapmış olabiliriz. Elimizden gelenin en iyisini de yapsak, asla mükemmel olmayacaktır. Buna rağmen onlara iyi bir hayat sağlamamız mümkündür.
Sayfa 19
Sevildiğini bilen bir çocuk, kendine güven duyar ve daha mutlu olur.
Sayfa 19

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Her çocuk, birbirini seven ve sayan, olgun ve sağduyulu anne-babaya ihtiyaç duyar. Anne-babalar çocuklarına karşı besledikleri sevgiyi yalnızca davranışlarıyla değil, ev içerisinde oluşturdukları ortamla da sunmak zorundadırlar.
Sayfa 19
2 yaşında yürüyen bir çocuğun beyni, yetişkininki kadar aktiftir. 3 yaşında bir çocuğun beyni, bağlantılarla donatılmıştır. Ve lise çağındaki bir yetişkininkinden iki buçuk kat daha aktiftir.
Sayfa 18
Reklam
Bunun yanı sıra bebek, ebeveynin hangi ruh halinde olduğunu da kavrayabilir ve bu bilgiyi, kendi hislerini yönlendirip kontrol etmede kullanabilir.
Sayfa 17
Aynı yüzün art arda görülmesi, daha çok görüntü depolanmasını ve bu görüntüler arasında daha çok bağlantı kurulmasını sağlar. Bu şekilde beyin sadece ebeveynin yüzünü tanımakla kalmaz, aynı zamanda görsel imge ile bebeğin yüz kasları arasında bir bağ oluşturur. Sonuçta da bebek, anne ve babasını görünce gülümser.
Sayfa 17
İlk bir yılda beynin büyümesine paralel olarak "nöron" diye adlandırılan "beyin sinir hücreleri" de gelişir. Giderek nöronlar arasında bağlantılar sağlanır ve ortaya çıkan devreler sayesinde bebekler, beyinlerinde deneyimlerini depolamaya, diğer bir deyişle, öğrenmeye başlarlar.
Sayfa 16
40 yaşındayken beynimiz büyüklük olarak neyse, 6 yaşında da aynıdır.
Sayfa 15
Beyin, bebeklik süresince herhangi bir zamandan çok daha büyük bir gelişme gösterir. İlk yılında büyüklük olarak üç katına çıkan beyin, çocuğun ilkokul öncesi yaşına gelmesiyle hemen hemen son boyutlarına ulaşmış olur.
Sayfa 14
Reklam
Çocuğumuzun hayatındaki ilk altı yıl, yani ilkokula başlama dönemine kadarki ömrü, onun kişiliğinin şekillendiği yıllardır. Yedi yaşında kişiliği, ana yapısı itibariyle şekillenmiş sayılır. Bu, çocuğun hayatı boyunca sürdüreceği temel kişiliktir.
Sayfa 13
Ğ
Bir kitabı okumaya başladı
Çocuk Psikolojisi
Çocuk PsikolojisiSefa Saygılı
7/10 · 149 okunma
Gelişim ve kendini gerçekleştirme acı, üzüntü, keder ve kargaşa olmadan olabilir mi?
Sayfa 14
Ne yazık ki insanların çoğunun karşılaştıkları kötü davranışlara tepki vermediği kanısındayım. Kendilerine yapılanı sineye çeker, tepki vermeye yıllar sonra başlarlar. Bu tepki de nevroz ya da psikoz olarak kendini gösterir.
Sayfa 14
302 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.