Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

C. P. Snow

C. P. Snowİki Kültür yazarı
Yazar
7.7/10
27 Kişi
100
Okunma
3
Beğeni
1.179
Görüntülenme

C. P. Snow Sözleri ve Alıntıları

C. P. Snow sözleri ve alıntılarını, C. P. Snow kitap alıntılarını, C. P. Snow en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Rahat koltuklarınızda oturup, maddi yaşam standartlarının o kadar da önemli olmadığı konusunda ahkâm kesmek kolaydır.
Sayfa 118 - tübitakKitabı okudu
Aslında sahip olduğumuz yegâne gerçek servetimiz, akli yeteneklerimiz.
Sayfa 133 - tübitakKitabı okudu
Reklam
Bir slogan üretmeyi göze alabilseydim, bilim adamları geleceği hücrelerinde taşır derdim.
Sayfa 100 - tübitakKitabı okudu
En kötü suç bilgisizlik.
Sayfa 141 - tübitakKitabı okudu
Hepimiz yalnızız: Bazen sevgi, şefkat ya da belki yaratıcı anlar sayesinde yalnızlıktan kaçarız, ama hayatta kazanılan bu zaferler, iki kenarı da kapkara bir yolun üzerindeyken kendi kendimize düşürdüğümüz ışık huzmelerinden ibarettir: Her birimiz yalnız ölürüz.
Sayfa 95 - tübitakKitabı okudu
Tarih başarısızlık karşısında acımasızdır.
Sayfa 146 - tübitakKitabı okudu
Reklam
bayiliyorum soyle elestirilere
Tavırları o kadar farklıdır ki, duygu düzeyinde bile ortak bir zemin bulamazlar pek. Bilim adamı olmayanlar bilim adamlarını küstah ve kendilerini beğenmiş bulma eğilimindedir.
Sayfa 93 - tübitakKitabı okudu
Her birimiz, aşırı gururlu davranmazsak, Ruslardan da çok şey öğrenebilir. Bu arada, Ruslar da bizden çok şey öğrenebilirler.
Sayfa 147 - tübitakKitabı okudu
Hindistan gibi yoksul bir ülkede, ortalama ömür İngiltere'dekinin yarısı.
Sayfa 136 - tübitakKitabı okudu
Keşke, aklımızın bize yap dediğini yapacak cesaretimiz olacağından emin olabilseydim.
Sayfa 134 - tübitakKitabı okudu
Reklam
Ya kendimizi eğiteceğiz ya da yok olacağız demek, gerçeklerin desteklemeyeceği ölçüde melodramatik olurdu. Ama ya kendimizi eğiteceğiz ya da kısacık ömrümüz içinde ülke olarak keskin bir düşüşe geçtiğimizi göreceğiz demek, her yönüyle isabetlidir.
Sayfa 133 - tübitakKitabı okudu
Duruma bakılırsa bütün gelişmiş ülkeler içinde en istikrarsız konum bizimki.
Sayfa 132 - tübitakKitabı okudu
Sanayi devriminin ilk dalgası her iki ülkede de, aslında bütün Batı’da, kimse neler olup bittiğini anlayamadan geliverdi. Şüphesiz bu devrim, tarımın keşfinden beri toplumdaki en büyük dönüşümdü - ya da en azından bizim dönemimizde, bizim gözlerimizin önünde bu hale gelecekti. Aslında, bu iki devrim, tarım devrimi ve sanayi-bilim devrimi, toplumsal hayatta insanın gördüğü yegâne nitel değişikliklerdir. Ama geleneksel kültür bunun farkına varmadı: Vardığında da gördüklerinden hoşlanmadı.
Sayfa 114 - tübitakKitabı okudu
ben de bilim insanlarinin hep klasikleri okudugunu zannederdim :(
Bekleneceği üzre, en iyi bilim adamlarının bazılarının harcayacak bolca enerjileri ve merakları vardı (hâlâ da vardır); edebiyatçıların sözünü ettiği her şeyi okumuş olan birkaç bilim adamına da rastladık. Ama bunların sayıları çok çok az. Geri kalanlarının çoğu, okudukları kitapların neler olduğu yoklandığında, mahcup bir edayla “Şey, biraz Dickens okumaya gayret ettim” gibi itiraflarda bulunuyorlardı.
Sayfa 102 - tübitakKitabı okudu
T. S. Eliot’ın “dünya böyle sona erer işte, bir patlamayla değil bir iniltiyle” dizesini -bu arada, gelmiş geçmiş bütün bilimsel kehanetler arasında gerçekleşme ihtimali en düşük olanlardan biridir bu-, Rutherford’un, kendisi hakkında söylenen "Şu Rutherford şanslı adam, hiç zirveden inmiyor” lafına verdiği ünlü cevapla karşılaştırın: “İyi de o zirveyi ben kendim yarattım.”
Sayfa 94 - tübitakKitabı okudu
148 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.